Doelpuntenfestival bij SteDoCo tegen Smerdiek (4-9)

Een aantrekkelijk duel tussen SteDoCo en Smerdiek. Beide teams speelden open en vrij maar bovenal op de aanval en dat gaf spektakel. Een doelpuntenfestijn met 13 goals waarvan de één nog mooier was dan de ander. Scheidsrechter Teus Jongkind uit Giessenlanden hield alles keurig en netjes bij en floot een prima partij. Bij de rust was de stand met 4-4 volledig en terecht in balans.

Daniëlle Vermeulen van SteDoCo in duel met Esra Bicer van Smerdiek.Opvallend de drie doelpunten die Daniëlle Vermeulen van SteDoCo voor rust scoorde evenals Lenny Stoutjesdijk van Smerdiek. Met dien verstande dat Stoutjesdijk ook haar eigen doelvrouwe Kaylee Dieleman passeerde. Daarnaast de twee maal twee goals van Angelique Hage en Lesley Heuser van Smerdiek na de thee. Vooral de laatste lob van Lesley Heuser was om in te lijsten.

Lesley Heuser van Smerdiek met het allermooiste doelpunt van de middag. Een subtiel geplaatst lobje zou de 4-8 op het scoreboord doen prijken tegen SteDoCo.
Het werd uiteindelijk 4-9 voor de formatie van Servaas Brouwer en Wim Scherpenisse. En dat was mooi meegenomen voor de meiden van Tholen die het doelsaldo een positieve impuls gaven.

Maar dat er dertien doelpunten zouden vallen dat had niemand verwacht. Zelfs niet in het carnavalsweekend. Thuisploeg SteDoCo van coach Manuel Langendoen had de touwtjes stevig in handen en liet in die beginfase met zijn meiden goed voetbal zien. Vooral aanvallend bijzonder sterk spel van niemand minder dan Daniëlle Vermeulen. Maar ook de combinaties op het middenveld waren uitstekend. De meiden van Servaas Brouwer en Wim Scherpenisse hadden daar hun handen vol aan. Met name in de eerste helft was er geen enkel antwoord op dit opportune spel van SteDoCo.

Daniëlle Vermeulen scoort de 1-0 voor SteDoco in het duel tegen Smerdiek.
In de zesde minuut opende Daniëlle Vermeulen voor de thuisploeg op haar eigenzinnige wijze de score. Mooie vloeiende bewegingen en prijs. Smerdiek had moeite om in het eigen spelpatroon te komen maar het lukte de ploeg om in de 18e minuut de stand in balans te brengen. Een uitval via Angelique Hage die Anne Hage liet afdrukken.

Anne Hage van Smerdiek brengt in de openingsfase de ploegen weer op gelijke hoogte.In de 21e minuut weer die deksele Vermeulen op links er doorheen en een misverstand in de verdediging van de meiden van Tholen waardoor Lenny Stoutjesdijk de bal in het eigen doel deed belanden.
In de 26e minuut een vergelijkbare situatie aan de andere kant waar Anne Bik sluitpost Elise Aanen passeerde. Twee minuten later was het weer prijs voor Smerdiek. Een fraaie crosspass en Lenny Stoutjesdijk maakte geen fout en 2-3 op het scorebord. Zou je toch verwachten dat dit duel in een rustiger vaarwater zou komen maar dat zat er echt niet in.

Opnieuw Daniëlle Vermeulen met een voltreffer.In de 34e minuut scoorde opnieuw Daniëlle Vermeulen en alles leek haar ook te lukken. Maar slechts één minuut later stond Smerdiek weer voor. Doelpuntenmaakster weer Lenny Stoutjesdijk. In de 45e minuut was het opnieuw SteDoCo die volkomen terecht langszij kwam. Doelpuntenmaakster opnieuw Daniëlle Vermeulen die de ruststand op 4-4 bracht.

Lenny Stoutjesdijk van Smerdiek scoorde de 3-4.Na de thee zakte het spel iets weg maar een hele beste kans kreeg wel Daniëlle Vermeulen in de 53e minuut. Die kon uithalen en schoot op de binnenkant van de staander en zag tot haar verbijstering de bal nu niet het doel in rollen maar in het veld terugspringen. Het was vette pech voor SteDoCo die nu wel met een sterker Smerdiek te maken kreeg. Taken bij de meiden uit Zeeland wat anders verdeeld en Wendy de Wilde speelde nu achterin met rust en overtuiging. Het middenveld werd door Smerdiek in handen genomen en fraaie passes.
Dit resulteerde in de 56e minuut door een doelpunt van Angelique Hage. In de 61e minuut wast het Grifith Vaissaire die de 4-6 scoorde.

Lesley Heuser van Smerdiek met de 4-8 op haar pantoffel.
Toen ging de score wel heel erg snel. In de 63e en 64e minuut scoorde Lesley Heuser de 4-7 en 4-8. Dit laatste doelpunt was wel het allermooiste doelpunt van de middag op de vette klei van Hoornaar. Het was een schitterend lobje die hoog en tergend langzaam achter sluitpost Elise Aanen doel trof.
In de 79e minuut bepaalde na een vrije trap van Lenny Stoutjesdijk aanvoerster Angelique Hage de eindstand op 4-9 in het voordeel van de meiden uit Sint Maartensdijk.

Aanvoerster Anelique Hage van Smerdiek met de 4-9 tegen SteDoCo wat tevens de eindstand werd.Na afloop kon Angelique Hage het nog steeds niet geloven dat ze twee keer had gescoord. Bij SteDoCo speelde Vermeulen een opvallende eerste helft waarin alles lukte en ze drie keer afdrukte. In de tweede helft ontbrak het aan een dosis geluk. Niet alleen bij Vermeulen maar het team van coach Manuel Langendoen was niet meer zo alert dan in het eerste deel. Toch bleven zijn meiden strijden voor een beter resultaat maar Smerdiek had de touwtjes strak in handen.

Meer beelden van SteDoCo tegen Smerdiek ziet u hier.