Wassenaar houdt Katwijk in bedwang (1-1)

Op een moeilijk bespeelbaar veld op Sportpark Kerkehout eindigde het duel tussen Wassenaar en Katwijk in een 1-1 gelijkspel. Deze stand stond al na zes minuten strijd op het scorebord. Een sterker Katwijk kreeg fraaie mogelijkheden maar het net werd niet gevonden. Doelvrouwe Anne Vrijburg van Wassenaar speelde een opvallende rol. Zij pareerde de vele doelpogingen van de meiden uit Katwijk en stelde met haar optreden dit ene puntje veilig.

Wassenaar - Katwijk

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar was door het zware veld niet echt maatgevend. Zowel Wassenaar als Katwijk hadden moeite zich goed staande te houden. Maar ook het leer kwam niet altijd op de juiste plek aan waardoor het duel onder de bezielende leiding van Mo Sealiti een rommelig karakter kreeg. Strijd en beleving was optimaal en beide kemphanen waren aan elkaar gewaagd. Katwijk kwam nota bene in de allereerste minuut via Anne Vlietstra op voorsprong. Alerter en strijdvaardiger, de ploeg uit Katwijk, dat zeker. Maar die voorsprong van Katwijk werd vijf minuten later als weer teniet gedaan via een actie van Signe Kossmann die de gelijkmaker scoorde.

Deze wedstrijd zou zomaar een doelpuntenfestijn kunnen opleveren maar het werd de eindstand. Kansen waren er voor Anne Vlietstra en aanvoerster Heleen Varkevisser van Katwijk die absoluut in de eerste helft het beste van het spel lieten zien maar die dekselse sluitpost Anne Vrijburg hield stand en pakte iedere inzet op katachtige wijze.

In het tweede deel mocht Ties Olijslagers na de geboorte van dochter Elisa bij de thuisploeg weer opdraven en deed dit met verve. De meiden uit Katwijk namen wat gas terug waardoor Wassenaar wat beter in de wedstrijd kwam. Toch in de 60e minuut een uitstekende vrije trap van Katwijk aanvoerster Heleen Varkevisser die ook door Vrijbloed werd gestopt.

Aan de andere kant mocht in de 63e minuut zomaar Signe Kossmann van Wassenaar door de linies heen lopen maar doelvrouwe Charlotte Sneijders verkleinde haar territorium volledig en werkte op het allerlaatste moment het leer nog tot hoekschop.
Het duel ging gelijk op en wie er aan het langste eind zou trekken was niet voorspelbaar. In de 71e minuut opnieuw Heleen Varkevisser van Katwijk die daarvoor ook al een aantal hoekschoppen scherp inbracht. Anne Vrijbloed bracht opnieuw redding voor Wassenaar. Mede daardoor bleef de eindstand volledig in balans.

Na afloop waren de gemoederen toch wel wat opgelopen en dan met name bij de Katwijk leiding. De speelsters onderling waren echter heel wat genuanceerder en realistischer. Met name pechvogel Anne Klinkenberg van Katwijk, die heel ongelukkig ten val was gekomen, analyseerde de wedstrijd heel treffend. ‘Katwijk iets sterker maar dan moeten ze er wel in’.
Coach Albert van Biezen van Wassenaar was ook van mening dat Katwijk beter speelde. Het personele probleem bij Wassenaar speelt hem duidelijk parten. Een gelijkspel was het maximaal haalbare voor dit moment.
Wat zowel Wassenaar als Katwijk in relatief korte periode hebben neergezet met de vrouwenvoetbalsport is absoluut opzienbarend. Met wisselend succes worden de prestaties steeds beter waardoor op termijn promotie de doelstelling is. Maar het allerbelangrijkste blijft het plezier in de sport en dat straalden de meiden allemaal uit.