Effectiviteit het sleutelwoord bij SteDoCo tegen RCL

In de eerste 20 minuten drie schitterende aanvallen die alle drie het net deden bollen.  Het was SteDeCo die heel scherp en doeltreffend toesloeg. De eerste van Marlies Koppenol, de tweede van Esther Lakerveld en de derde van Daniëlle Vermeulen. Na de pauze was RCL de bovenliggende partij maar die wist de spaarzame mogelijkheden niet in doelpunten om te zetten. Vijf minuten voor tijd een inzet van Shirley Nederpel die via Michelle Karsdorp in het net belandde maar goaltjesdief Daniëlle Vermeulen scoorde vlak voor tijd de 4-1 voor de thuisploeg.

Voor aanvang werd één minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de vader van RCL-speelster Lesley Landweer. Dit trieste nieuws was binnen de spelersgroep hard aangekomen maar na het eerste fluitsignaal van Piet Gabriëls moest de knop wel om en dat lukte niet echt goed. Met Shirley Nederpel weer in de ploeg kreeg de onfortuinlijke goaltjesdief direct al de bal frontaal in het gezicht. Maar ze kon gelukkig verder en zag ook dat de thuisploeg het heft in handen kreeg. Sanne Brand, Liza van der Most en Marlies Koppenol speelden de bal snel rond en de Leiderdorpsen waren niet bij machtte hier iets tegenin te brengen. In de zesde minuut een snelle uitval met op rechts Daniëlle Vermeulen die scherp voorzette op de inkomende Marlies Koppenol die zonder zich te bedenken direct en vernietigend uithaalde en het leer in de kruising schoot. 1-0 voor de thuisploeg na een prachtige aanval.

In de 11e minuut een hoekschop die werd genomen door Dominique van Wensveen op de geheel vrijstaande Esther Lakerveld die vanaf 20 meter direct met een loeihard schot RCL doelvrouwe Natasja Rensen de gang naar het net deed maken. Ook weer een schitterende actie die werd beloond met een heel mooi doelpunt. Twee aanvallen en twee doelpunten waar niets tegenin te brengen was. De Leiderdorpsen trachtten wat terug te doen waarbij een inzet van Kirsten Kok door sluitpost Kristie Venhorst knap werd gestopt. Ook een vrije trap van diezelfde Kirsten Kok leverde niets op.

De Racing kwam wel iets beter in het spel maar het was de thuisploeg die de lakens uitdeelde en met messcherpe diepe ballen de achterhoede van RCL uit elkaar speelde. In de 20e minuut werd het zelfs 3-0 voor SteDoCo. Een diepe bal van Liza van der Most op Daniëlle Vermeulen die alleen mocht afgaan op Natasja Rensen en heel knap het leer in de verste hoek schoot. Goed scherp en direct voetbal met schitterende acties waar RCL helemaal niets tegenin te brengen had.

In de 26e minuut kreeg Daniëlle Vermeulen weer zo’n mogelijkheid maar haar inzet ging nu net naast. Coach Barry Sikking greep in en zette de Leiderdorpse verdediging anders neer en dat wierp wel z’n vruchten af maar het kwaad was al geschied. De meiden van Sikking deden nu wel weer mee en combineerden prima waar SteDoCo de lange bal hanteerde. De beste kans was er voor Ramona van der Harst maar die kreeg het leer niet achter Kristie Venhorst. Persoonlijke duels waren in het voordeel van de Racing maar veel leverde het niet op want de inzetten van Samanta Stojanovic, Shirley Nederpel en Madieke Zaad gingen naast of het was sluitpost Kristie Venhorst die ingreep.

Na de pauze was het de Leiderdorpse Racing die het spel naar zich toetrok en de druk op de Hoornaarse vesting opvoerde. Dit resulteerde direct al in een actie van Lenie Mendes Fernandes maar ook Samanta Stojanovic en Marcela Cabrera waren er dichtbij. Echt gevaarlijk was het aan de andere kant met de lange ballen op Liza van der Most waarbij eerst Rensen goed ingreep en bij een tweede doorbraak Linda van der Helm een gaatje dichtliep. Een levendige sportieve partij voetbal onder uitstekende leiding van Piet Gabriëls waarbij duidelijk werd dat de scherpte en effectiviteit van de Hoornaarse formatie uit de eerste helft bepalend was voor het eindresultaat.

De Racing zette druk en de meiden van coach Jannie Timisela waren heer en meester in het verdedigen van de stellingen. Madieke Zaad met een prima actie maar Kristie Venhorst greep goed in. Renate Vos, Michelle Karsdorp, Roos Havermans en niet te vergeten Aniek Laponder groeiden helemaal in hun rol. De aanvalsgolven beukten op de vesting, zelfs toen het prijsschieten een aanvang nam maar het leer wilde er niet in en de verdediging van SteDoCo hield fier stand.

In de 85e minuut dan toch een doelpunt voor de Racing. Een schot van Shirley Nederpel van rechts die via het lichaam van Michelle Karsdorp in het net belandde. 3-1 op het scorebord met nog vijf minuten te gaan maar wie anders dan Daniëlle Vermeulen scoorde heel subtiel in de 88e minuut de 4-1 wat ook de eindstand werd.

Een dik verdiende overwinning van SteDoCo in een leuk en aantrekkelijk duel.  In de eerste fase van de wedstrijd deelde de Hoornaarse formatie de lakens uit met een lesje in doeltreffendheid. In de tweede helft was het de Racing die druk zette maar zich vastliep op de prima opererende Hoornaarse verdediging.