RCL meiden pakken Meerburg in

De sportieve onderlinge twist tussen Leiderdorp en Zoeterwoude werd in het voordeel beslecht van thuisploeg RCL. De teams uit de buurgemeenten gingen voor een oefenduel met vooraf een moment van bezinning vanwege het oorlogsgeweld in Oekraïne.
RCL - Meerburg (MO17)
Stilstaan bij de zinloze krijgshandelingen in onze eigen Europa terwijl op Sportpark de Bloemerd het leer rolde. Na een 4-1 stand bij rust liep Hoofdklasser RCL in de tweede helft uit naar een 11-2 overwinning. De leiding was in handen van Glenn van der Stel die een prima wedstrijd floot.

RCL promoveerde onlangs van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse om zich te nestelen in de op een na hoogste klasse. De meiden krijgen het in de voorjaarscompetitie zwaar want de tegenstanders zijn ook van hoog niveau. Meerburg daarentegen komt uit in de Eerste Klasse en speelt zeker niet slecht. De drive is er maar het krachtsverschil was wel duidelijk aanwezig.

In de derde minuut scoorde Mikki Korteweg op aangeven van Nadja Wouters op de rand van buitenspel de eerste treffer. Drie minuten later was de stand weer in balans. Tensae Abate bracht de buren uit Zoeterwoude weer naast de Hoofdklasser.

In de 16e minuut de druk van Meerburg en Bente de Graaf had de mogelijkheid om de meiden uit Zoeterwoude zelfs op voorsprong te zetten maar schoot voorlangs.
In de 25e minuut de hoekschop voor de Racing die werd genomen door Sasha Deijn. Een scrimmage met de inzet van Floortje Smeets maar deze werd gepareerd. De bal kwam voor de voeten van Nadja Wouters die vernietigend uithaalde.

Twee minuten later werd het 3-1 voor de meiden onder 17 van RCL. Het was Mikki Korteweg die raak schoot. Diezelfde Korteweg maakte haar hattrick door in de 33e minuut opnieuw raak te schieten. De 4-1 een feit met leuk voetbal van de sportief strijdende partijen.

Direct na de pauze bracht Finet Nell de spanning weer terug. Een schitterende actie en een heel fraai doelpunt  en de tweede treffer voor Meerburg. Bente de Graaf kreeg ook nog een goede mogelijkheid maar daarna was het de Racing die het spel volledig naar zich toe trok.

In de 47e minuut scoorde Sasha Deijn met een fantastisch schot van afstand de 5 tegen 2. Twee minuten later tekende Floortje Smeets voor de 6-2 met ook al zo’n listig doelpunt. Het spel was nu volledig in handen van de rood-witte meiden met een hoog tempo en uitstekend positiespel. Dat resulteerde in de 60e minuut met opnieuw een doelpunt van Mikki Korteweg.

Drie minuten later was het Floortje Smeets met de pass op Mikki Korteweg en de 8-2 een feit. Opnieuw de Racing met in de 67e minuut Korteweg met de pass op de inkomende Floortje Smeets die raak schoot. In de 76e minuut en vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde Smeets haar hattrick en bepaalde daarmee de eindstand op 11-2.

Voor de Racing een prima oefenwedstrijd waar veel lering uit getrokken kan worden Omzettingen waarbij de energie en het plezier van het spelletje voetbal optimaal was. Meerburg was niet opgewassen tegen de grote buur van de andere kant van de Rijn maar de spirit was wel degelijk aanwezig. Voor de rood witte Hoofdklasser een les om efficiënt te ballen want er komen zware duels aan. Maar met deze enthousiaste groep meiden gaat dat lukken.

Meer beelden van RCL tegen Meerburg bij de meiden ziet u hier.