RCL op koers na 2-0 winst op TKB

Het duel tussen RCL en The Knickerbockers op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp was niet van hoog kaliber. Bij vlagen was de ploeg uit Groningen in de eerste helft leidinggevend. Het probleem voor de ploeg van coach Marcel van Dijk dat er geen echte spits voorhanden was om doel te treffen. Ook de voorwaartsen van RCL waren te nonchalant om het verschil in klinkende munt uit te drukken.
RCL - The Knickerbockers
Na de thee een ander RCL dat met meer overtuiging ten strijde trok. Met succes want Riejette de Roo scoorde fraai met het hoofd en vlak voor tijd was het Dominique van Wensveen die de 2-0 op het scorebord deed prijken. Een verdiende overwinning in een matig duel onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Alfred Sturz uit Zoetermeer. RCL voert in de Hoofdklasse voor vrouwen nu de ranglijst aan. Na de 2-0 overwinning op de Groningse studentes van The Knickerbockers is de koers steevast terugkeer naar het allerhoogste niveau.

De Leiderdorpsen startten goed met een mogelijkheid voor Marijke van den Berg na een voorzet van Noëlle Opdam. Even later kreeg Bianca van der Meer de kans om RCL op een vroege voorsprong te zetten. Echter ook dat lukte de slimme linker spits niet.
The Knickerbockers namen het spel in handen en speelde het leer goed rond. Een schot van Maria van Omme en later gevold door een actie van Annemarijn Smit waren de eerste krijgshandelingen van de uit Groningen afkomstige studentes. TKB had het spel in handen en creëerde mogelijkheden met Sjoukje Bouma, Esmee Buma en Floor Engberts. Wel dreigend maar geen afmaker om het doelvrouw Susan Hogenboom echt lastig te maken.

RCL was snel in de omschakeling en kreeg de beste kansen doch de echte gedrevenheid ontbrak. In de 15e minuut de ultieme kans nadat Carmen Brouwers een misstap maakte. Marijke van der Berg en Bianca van der Meer trapten op rij alle twee over het leer. Een opluchting voor Valerie Zijlstra en Corian Wever van TKB. Na twintig minuten spel profileerde RCL zich als gelijkwaardige ploeg en beide teams speelden duidelijk op de aanval. Gevaar van TKB met een scherpe hoekschop van Annemarijn Smit en aan de andere kant een niet te missen mogelijkheid voor Noëlle Opdam. De Racing voerde de druk op met Geke Maat en Myriam van Roeden die het spel eerlijk verdeelden over de flanken. Ondanks de pressie viel het doelpunt voor de rood-witte brigade van coach Janet Griffioen die zienderogen niet tevreden was met het vertoonde spel.

Na de warme thee terug op de nieuwe maar in slechte staat verkerende zanderige akker van de arena. Dat alles in de druilerig neervallende regen. Kansen voor Eva Hidding en Ditty Medema van TKB maar RCL trok het spel daarna volledig naar zich toe. Er zat meer beleving in echter het vuur ontbrak nog. In de 61e minuut kreeg Marijke van den Berg de mogelijkheid op aangeven van Dominique van Wensveen maar haar inzet ging net over. De druk nam toe en het zou slechts een kwestie van tijd zijn wanneer de eerste treffer zou gaan vallen. Maar het bevrijdende doelpunt viel nog steeds niet ondanks de vele prima mogelijkheden.
Een inzet van Romy Siera werd in de 67e minuut tot corner verwerkt en coach Janet Griffioen bracht Riejette de Roo in het veld. Met nog geen enkel balcontact scoorde De Roo al na enkele seconden met het hoofd. Bianca van der Meer nam de hoekschop en het leer kwam uitstekend in de doelmond. Riejette de Roo zat klem tussen doelvrouw Corian Wever en Carmen Brouwers maar de springkracht bracht De Roo erboven uit. Kopte het leer met een stoere ferme stoot in de touwen.

Wat een binnenkomer voor Riejette de Roo. De wedstrijd was gespeeld alhoewel Valerie Zijlstra nog wel even Susan Hogenboom gestekt naar de hoek liet gaan. In de 75e minuut de kans op de tweede treffer voor de rood-witte ploeg maar Romy Siera kwam een teenlengte te kort. Druk van RCL om de zekerheid te waarborgen. Twee minuten voor tijd een aanval opgezet door Riejette de Roo en Geke Maat die op haar beurt Dominique van Wensveen in stelling bracht. Die schoot met een droog hard schot het leer hoog in de touwen.

Een verdiende overwinning voor RCL die wel moeizaam tot stand kwam. De kansen voor de Leiderdorpsen maar doelpunten vielen er in eerste instantie niet. Het combinatiespel oogde bij The Knickerbockers in de eerste helft beter maar het killersinstinct ontbrak bij de studentes.
RCL maakte in de tweede helft haar positie op de ranglijst duidelijk. Gedreven spel en mogelijkheden om de wedstrijd eerder te beslissen maar Riejette de Roo doorbrak het sportieve gevecht en zette de Racing op voorsprong.
De gele kaarten werden eerlijk verdeeld. Maria van Omme van TKB en Myriam van Roeden ontvingen de kaarten van leidsman Alfred Sturz maar de wedstrijd was uiterst sportief.