Berkel haalt uit tegen MSV ’71

Berkel won overtuigend thuis tegen MSV uit Maassluis. Na een 3-0 stand bij rust werd het 5-0. Een dik verdiende overwinning van een groep gretige jonge meiden die vol overgave op de winst speelden. Het mooiste doelpunt viel in de allerlaatste minuut en dat was een wel heel bijzondere. Een vierde official keurde de inzet van Maureen Stel goed en de vijfde treffer werd een feit.
Berkel - MSV '71
Leuk voetbal met een verrassend resultaat. Immers tegenstander MSV staat wel degelijk in de kopgroep van het klassement. En dat deed de harten van de Berkel meiden heel duidelijk sneller kloppen. Ook de personele problemen in het carnavalsweekend speelden de beide teams parten. Een aantal basisspeelsters niet aanwezig en bij MSV toch opvallend dat er voldoende mogelijkheden waren om te scoren. Bij thuisploeg Berkel lag het scorend vermogen op een hoger peil. Een handvol kansen en het volle pond eruit weten te halen.
Het versterkte middenveld de basis voor het succes waarbij de linies prima aansluiting gaven. Collectief voor elkaar werken en dat met een dosis enthousiasme.

Berkel - MSV '71

Doelpunten werden voor de pauze gescoord door twee maal Maureen Stel en één keer trof Eliza Hoekstra voor Berkel doel.  Maureen Stel heeft haar draai binnen Berkel weer gevonden. Ook maakte Eliza Hoekstra haar comeback. De muiltjes vielen spontaan uit de geknotte wilgen en pasten haar als geen ander. Met als resultaat wervelende acties zoals vanouds.

Berkel - MSV '71
Fraaie doelpunten van het blauw-gele team waarbij vrijwel alles lukte. Ook bij vlagen goed spel van Maassluise kant en de voorwaartsen kregen toch een aantal mogelijkheden maar zagen ook dat sluitpost Dominique van de Kerkhof een onpasseerbaar station was. Klasse uiteraard met een prima organisatie en verdediging van aanvoerster Shoshone de Jong die bijkans ieder ploeg alle hoeken van het veld in zou kunnen sturen.

Berkel - MSV '71
Het vierde doelpunt werd gescoord door de kleine maar o zo slimme Whitney Morien die dwars door het hart van de Maassluise verdediging kroop en keurig afdrukte.
Wedstrijd gespeeld en drie hele belangrijke punten in de pocket maar als toetje opnieuw Maureen Stel die in de allerlaatste minuut een heel bijzonder doelpunt scoorde voor Berkel. Wel met dank aan de vierde official Bram Kindt die zag dat Maureen Stel een bijzonder effect het leer meegaf. Een fraaie actie met observatie en de bekeken uithaal. ‘Gewoon doen’, de simpele reactie na afloop.

Berkel - MSV '71
De bal kwam ter hoogte van het kruis tegen de onderkant van de lat en stuiterde volledig de doellijn gepasseerd al  carambolerend terug in het veld.  Tja dan krijg je toch ook meer waardering voor leidsman Arjan Geense en alle andere scheidsrechters die iedere week trouw hun wedstrijden fluiten op de diverse velden.

Een dik verdiende winst voor een met vlagen sprankelend spelend Berkel die in dit duel strak de regie in handen had. De leukste opmerking kwam van het broertje van Maassluis speelster Sara die de koude had getrotseerd om naar zijn oudere zus te kijken. ‘Berkel speelt veel beter en het is MSV vandaag niet gegund’. Slechts één simpele volzin maar wel treffend.

Meer beelden van Berkel tegen MSV ’71 ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: