RCL wringt zich met veel moeite langs MZC’11

Op Sportpark De Bloemerd waren alle ogen gericht op het duel tussen RCL en MZC’11 uit Zierikzee. Ook vanuit de overkoepelende KNVB. Het vroege aanvangsuur gaf mogelijkheden tot speculatie. Immers bij puntverlies van RCL en Brielle zou IJzendijke het kampioenschap in Leidschendam bij RKAVV kunnen binnenslepen.
Brielle verspeelde punten maar RCL won met 2-0 na een 1-0 ruststand. De doelpunten werden gescoord door Bianca van der Meer en Femke Koel. Fraaie doelpunten maar het speltempo lag te laag en was niet echt overtuigend. Daarbij en laten we dit vooral niet vergeten gaf MZC goed partij. Maar het was wel een verdiende overwinning.

RCL - MZC

De Leiderdorpse Racing kwam goed aan de start. Zorgde voor direct gevaar in de defensie van de meiden van coach Walter de Jonge. Bianca van der Meer gevaarlijk maar sluitpost Emmelie Verhoek bracht redding voor de meiden uit Zierikzee.
Aan de andere kant Romy Messemaker er op links vandoor. Stephanie Hartogs van RCL zat daar goed tussen. De Racing werd gaandeweg sterker en Melanie Seton kreeg op rechts veel vrijheid. Het was een aantal keren knap gevaarlijk in de zestien maar het net werd nog niet gevonden. Het middenveld was in handen van de meiden van coaches Ron Bernardon en Marcel Hogenboom maar de echte doorbraak werd niet gevonden.
In de 22e minuut een fraaie vrije trap van Bianca van der Meer die perfect werd gestopt door de jeugdige Emmelie Verhoek. Ook Marcela Cabrera was uitstekend op dreef en zorgde voor prima passes.

 Bianca van der Meer scoort voor RCL het openingsdoelpunt.

In de 32e minuut werd het 1-0. Een vrije trap randje zestien en wie anders dan Bianca van der Meer schoot het leer feilloos in de uiterst verre hoek in de touwen. Een verdiende voorsprong. In de laatste fase kreeg Nena Kreber na een pass van Marcela Cabrera nog een mogelijkheid maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft zette RCL druk maar zowel Van der Meer alsmede Cabrera konden niet afdrukken. Aanvoerster Judith Bruynooge van MZC hield heel knap de gelederen gesloten waardoor RCL meer tegen zichzelf vocht. Het zou voor de Racing nog erger worden want Melanie Seton maakte een verkeerde beweging en werd pardoes door leidsman Ouwehand met rood bestraft en kon inrukken.
Het gaf de meiden van MZC vleugels want RCL was even de draad kwijt. Kansen voor Romy Messemaker en Ellen Boot die in feite het duel een geheel andere wending hadden kunnen geven. Goed werk ook van doelvrouwe Susan Hogenboom die katachtig reageerde.

RCL - MZC

Coach Ron Bernardon greep in en veranderde het spelpatroon met andere speelsters en een aangepaste tactiek. Het was ook de enigste mogelijkheid om het tij te doen keren in Leiderdorps voordeel. Bianca van der Meer moest met een zware enkelblessure huilend van de pijn het veld noodgedwongen verlaten.
De Leiderdorpse Racing drong sterk aan en wilde zekerheid. MZC kwam er niet meer aan te pas na de omzettingen bij RCL.
Femke Koel scoort met een fraaie volley de 2-0 voor RCL tegen MZC

De bevrijdende treffer werd een paar minuten voor tijd gescoord door Femke Koel. Een prachtige volley na uitstekend werk van Maaike Toonen die het leer breed legde. Geraffineerd koelbloedig maakte Femke Koel deze klus af. Malu Postel kreeg nog een mogelijkheid. Na het omspelen van Emmelie Verhoek werd de bal echter in het zijnet geschoten.

RCL - MZC

Een verdiende overwinning voor RCL. Dit wel maar het tempo lag te laag en werd pas in de laatste fase en dan wel met tien speelsters opgevoerd. Op dat moment werd het verschil gemaakt. Net als Brielle had MZC met mogelijkheden van Daniëlle Boogert en Sanne Tamerus voor een stunt kunnen zorgen maar de Leiderdorpsen bleven bij de les. De souplesse ontbrak maar door werkvoetbal werd de winst in Leiderdorp gehouden.

Voor meer beelden van RCL tegen MZC’11 klikt u hier.

Info over het duel in Leidschendam tussen RKAVV en IJzendijke leest u via deze link.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: