RVVH wint cruciaal duel met 2-0 van Odysseus ‘91

Een opvallende wedstrijd in de Hoofdklasse Zaterdag tussen de kemphanen van RVVH en Odysseus ’91. De belangen voor beide teams maximaal. Niet alleen voor de derde plek op de ranglijst maar nog belangrijker om in de race te blijven voor het bemachtigen van een periodetitel. Ook het sociaal maatschappelijke karakter speelde mee. Bij Odysseus was Renske Francken niet van de partij en bij thuisploeg RVVH zou na afloop met natte ogen afscheid worden genomen van Isabel Gulden. Voor alle kanjers is het stage heel ver weg maar ze komen weer terug over een aantal maanden.
De wedstrijd startte rommelig met veel balverlies en kwam later pas goed op stoom. Werd aantrekkelijk om naar te kijken en bovendien sportief onder de bezielende leiding van de uitstekend fluitende Sead Pasalic uit Rotterdam.

Kirsten van den Berg van RVVH in duel met Nora Middag van Odysseus '91.
De eerste twintig minuten waren voor de Utrechte studentes van Odysseus maar daarna nam de ploeg van de scheidende coach Remco Outjes het heft in handen. In de 32e minuut scoorde Veronique Versaevel de 1-0 voor RVVH wat tevens de ruststand werd.
In het tweede deel een beter combinerend RVVH wat voldoende mogelijkheden creëerde maar het net niet kon vinden. Pas in de 75e minuut scoorde Mirjam Antes heel verdienstelijk de bevrijdende 2-0. Een uiterst verdiende winst en RVVH blijft volop in de race om de periodetitel en pakt de derde plek op de ranglijst.

De importantie groot en winst voor de ploeg van Kenneth Danning en Marten Wolff om toch een periodetitel te kunnen bemachtigen van het allergrootste belang. Kenneth en Marten waren niet de enige twee coaches die daar zo over dachten. Ook Remco Outjes en Willem Grootenboer hadden bij de Ridderkerkse speelsters het vizier op scherp gezet. Immers RVVH lijkt dan wel onverslaanbaar op dit moment na een hele goede serie met tien vette punten in de pocket maar een vrijgeleide is dit zeker niet. Met Leonie Dickhoff en Claudia Garcia Moreno nu nog steeds niet fit genoeg om te spelen maar de dames komen er weer aan.

De twee charmeurs Din en Berin Barakovic en daar is Kimberley Riedijk van RVVH het helemaal mee eens.

Na het opvallende intro met Din en Berin Barakovic startte Odysseus prima en nam het spel in handen. Karlijn van Ramshorst en Lysanne Graafmans kregen wat kleine mogelijkheden. Ook Ilse Vasse en Lotte Bransen waren actief bezig maar sluitpost Tessa van Ameijde van RVVH was helemaal in haar element.
In de tiende minuut een tegenvaller voor Kimberley Riedijk die met een uiterst pijnlijke linkerknie de arena noodgedwongen moest verlaten. Lindsay de Zwart was haar vervangster.

Lisanne van Vuure van Odysseus in een aanvallende rol.

Pas na 18 minuten spel het eerste wapenfeit van thuisploeg RVVH. Een fraaie steekpass ging vooraf en Veronique Versaevel schoot net over de deklat. In de 24e minuut een fraaie aanval van de in het rood spelende Ridderkerkse ploeg. Lisanne van Gelder op rechts snel en behendig met een prima pass op Veronique Versaevel. Het net werd echter niet bereikt want doelvrouwe Carlijn Kolk greep uitstekend in.

Een minuut later ging het mis in de verdediging bij RVVH maar ook daar onder de lat de uiterst geconcentreerde Tessa van Ameijde. De Utrechtse studentes waren er een aantal keren dichtbij. Lisanne van Vuure en Lysanne Graafmans kregen mogelijkheden maar weer die Tessa van Ameide die vooraf al had verteld niet te zullen capituleren. De Ridderkerkse meiden kwamen gaandeweg op stoom. De afstand tussen de linies werd kleiner en de bal mocht het werk gaan doen. Het overwicht van de Utrechtse studentes ebde zienderogen weg.

Een vernietigende uithaal van Veronique Versaevel van RVVH die het eerste doelpunt gaat scoren.

Nadat eerst Veronique Versaevel het leer heel ludiek door de benen van haar directe opponent speelde kon alles wat RVVH was in de 32e minuut toch juichen. Een rush van Veronique Versaevel met als klap op de vuurpijl een strak projectiel van randje zestien welke hoog door het midden stijlvol daalde om vervolgens net onder de lat in de touwen te vliegen. 1-0 op het scorebord en het werd een echt duel welke het aankijken meer dan waard was in de koude wind.

Veronique Versaevel sterk aan de bal gaat op haar target af en ziet rechts van haar Mirjam Antes snelheid maken. Jorieke Dijkstra van Odysseus houdt het hoofd koel.

RVVH nam goed combinerend het heft in handen. Jorieke Dijkstra, Tamar op den Kelder en Hanna van Lee stonden flink onder druk. Kirsten van den Berg en Isabel Gulden hadden de touwtjes strak in handen.

Nora Middag van Odysseus schiet recht op doelvrouwe Tesse van Ameijde van RVVH.

Na de thee kreeg in de 46e minuut Versaevel al de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Aan de andere kant Wienie Blom op rechts die Nora Middag aanspeelde. Nora Middag schoot echter recht op Tessa van Ameijde af die het leer prima pareerde. De wedstrijd zeker nog niet gespeeld maar het overwicht van de Ridderkerkse dames opvallend. Creatief werd naar openingen gezocht en bovendien gevonden. Diverse wisselspeelster werden ingebracht en de druk van RVVH nam toe. Maar er kwam ruimte bij Odysseus voor een dieptepass en in de 60e minuut had het gewoon gelijk kunnen staan. De blonde fee Esmeralda van den Heerik stond op de juiste plek op de doellijn om redding te bieden. Ook dit is voetbal alhoewel RVVH het beste spel liet zien en ook absoluut aanspraak maakte op de overwinning.

Als een duiveltje uit het niets maar daar is die dekselse Mirjam Antes van RVVH die de 2-0 scoorde.

In de 75e minuut dan toch de dikverdiende 2-0. Een geleid projectiel van afstand van Kirsten van den Berg kreeg Carlijn Kolk niet onder controle. Als een duiveltje uit het doosje was daar niemand minder dan Mirjam Antes die alert en koelbloedig het vonnis velde. Prachtig afgewerkt en zeer verdienstelijk. Cherraine Breinburg en Nikki de Roest kregen nog fraaie mogelijkheden maar de stand bleef zoals die was.

Van Isabel Gulden van RVVH werd na afloop afscheid genomen

Een verdiende overwinning voor thuisploeg RVVH. Ook daar kon coach Kenneth Danning mee instemmen. Zijn team liep achter de feiten aan en kon na een goede start niet de spelcontrole blijven houden. ‘Er was geen vertrouwen, teveel balverlies en het oogde zeker niet goed’, aldus Odysseus coach Kenneth Danning.
Remco Outjes was als winnende coach erg blij met deze overwinning. Na het aarzelende begin waarbij behoorlijke gaten vielen kwam de ploeg op basis van motivatie  en inzet weer helemaal terug in het spel.
Een verdienstelijke 2-0 overwinnig van RVVH op Odysseus ’91 die nu in de stand de derde plaats heeft ingenomen. Belangrijker is echter de race om de tweede periodetitel die na afloop van de competitie recht geeft voor promotiewedstrijden.

‘Opa is de beste’, het verhaal van Din en Berin Barakovic.

Meer beelden van het duel tussen RVVH en Odysseus ziet u hier.

RVVH timmert aan de weg.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: