Be Quick ’28 snoept belangrijk puntje mee bij RCL

Coach Barry Sikking van RCL was na afloop van het duel tussen RCL en Be Quick ’28 uit Zwolle niet aanspreekbaar. Zijn voorhoede liet voor de zoveelste keer de kansen onbenut en daar profiteerde het team van coach Sebastiaan Borgardijn bijna ten volle van. Het werd 1-1 na een 0-1 ruststand door een fraai doelpunt van Sabine van Velde. In de tweede helft maakte Ramona van der Harst gelijk. RCL – Be Quick ’28 werd ook de wedstrijd waar doelvrouwe Kimberley Heijne van de Zwolse formatie niet graag aan terug wil denken. Haar kruisbanden scheurden af en de onfortuinlijke Kimberley moest op een brancard van het veld worden gedragen. Een sportief duel van de smaakmakers van het afgelopen seizoen onder leiding van Frank Groenen uit Krimpen aan de Lek die een perfecte wedstrijd floot.

Het zat de Zwolse formatie niet mee. In de warming-up moest Lianne Bouwmeester afhaken wegens een blessure en moest er op de laatste positie wat geschoven worden. De vrouwen van RCL hadden feest gevierd met het binnenhalen van de prestigieuze titel van Sportploeg 2011 van Leiderdorp maar waren wel degelijk gemotiveerd om de punten in Leiderdorp te houden. Het eerste gevaar was van Kirsten Kok die de bal vergat na een prachtige actie op links van Lenie Mendes Fernandes. Ook een combinatie tussen Kirsten Kok en Lesley Landweer leverde niets op. Jennieke van der Pol was op links bij Be Quick ’28 actief met een vrije trap en een fraai schot.  Ook Valerie Seinen en Rianne Bos hadden plannen maar Lin Ven zat daar goed tussen. En Jirre den Biessen met Kyra Scheggetmann die Jennieke van der Pol aanspeelde maar die liep zich dit keer vast op Sandy van de Water.

Het waren de Leiderdorpsen die het spel naar zich toe trokken. Een hoekschop en een vrije trap van Lesley Landweer zorgden voor gevaar. Ramona van der Harst stuurde Shirley Nederpel diep maar doelvrouwe Kimberley Heijne bewees haar kunnen maar al te goed. In de 16e minuut weer Shirley Nederpel die een mogelijkheid kreeg. Een periode met goed attractief spel brak aan. Prachtig om te zien met Kirsten Kok en die slimme Lesley Landweer met het overstapje. Maar ook Ellen Marissink en Jennieke van der Pol waren goed bezig maar de Leiderdorpse verdediging stond als een huis.

In de 22e minuut werd Lenie Mendes Fernandes op links in de ruimte aangespeeld door Linda van der Helm die vervolgens passte op Lesley Landweer maar het lukte maar niet de bal in het doel te jassen. Ook Shirley Nederpel alleen voor Heijne maar haar schot ging over het doel.
Het is het bekende liedje bij de Leiderdorpsen. Beter spel met snelle combinaties, de kansen krijgen maar niet scoren. In de 27e minuut heel vervelend voor de jonge sluitpost Kimberley Heijne die duidelijk hoorbaar haar kruisbanden afscheurde. Zomaar wilde het been even niet en het werd een trieste afgang per brancard. Verdedigster Anouk Schoonbeek onder de lat, die dit trouwens heel verdienstelijk deed en Sanne van Vemde in de ploeg die ook zag dat Sandy van de Water van RCL geel kreeg van de goed fluitende Frank Groenen.

Be Quick aangeslagen en even helemaal uit het ritme met in de 37e minuut de mogelijkheid van Lenie Mendes Fernandes. De druk van de Racing inclusief de vele mogelijkheden en een vrije trap van Lin Ven net naast. Zoals in de onbeschreven voetbalwetten staat vermeld viel het doelpunt dus in het voordeel van de meiden uit Zwolle. Een prachtig doelpunt met Angenita Lemstra aan de basis via Jennieke van der Pol die op links het leer doorgaf op Sabine van Velde die schitterend met een dropvolley doelvrouwe Natasja Rensen het nakijken gaf. Rust met 0-1 wat tegen de spelverhouding in was maar daar zaten de meiden uit Zwolle helemaal niet mee.

In het tweede deel was het opnieuw de Racing die het spelbeeld bepaalde en druk zette. Een inzet van de prachtig verdelende Lesley Landweer ging rakelings over maar ook de aanvalsgolven werden door Ellen Marissink, Jirre den Biessen en Kyra Scheggetmann bedwongen. De Zwolse verdediging hield nog stand maar voor hoelang was de prangende vraag. De druk op de veste van sluitpost Anouk Schoonbeek werd flink opgevoerd en mogelijkheden waren er wel degelijk.

In de 57e minuut een scherpe hoekschop van Ramona van der Harst die Shirley Nederpel net over schoot maar in de 61e minuut kwamen de Leiderdorpsen dan op verdiend op gelijke hoogte. Een fraaie pass met kort tikwerk van alweer Lesley Landweer die Shirley Nederpel op rechts wegstuurde en verdedigster Kyra Scheggetmann te vlug af was en de bal perfect voorzette op de geheel vrijstaande Ramona van der Hart bij de verste paal die via de borst het leer in de touwen jaste.

Laaghangende mist maakte zich bij vlagen meester net boven de groene grassprieten en de Zwolse dames wilde toch gaan voor een beter resultaat. Sanne van Vemde zag ook een uitstekend Natasja Rensen bij de Racing onder de lat staan. Ook Sabine van Velde, Jennieke van der Pol, Rianne Bos waren snel maar Geke Maat, Marcha Duijkers en Lin Ven deden hun werk goed en effectief. Door de druk van de Zwolse formatie van coach Sebastiaan Borgardijn kwam er ruimte voorin bij de Racing. Samanta Stojanovic werd een aantal keren heel fraai de diepte ingestuurd en ook de ingevallen Marcela Cabrera strooide met leuke passes maar de mogelijkheden bleven onbenut. Voldoende gevaar daar voor de neus van Schoonbeek maar geen doelpunt. Nadat Lin Ven nog een poging had gewaagd was het aan de andere kant Valerie Seinen en Jennieke van der Pol met gevaarlijke schoten maar in de 75e minuut een hele beste mogelijkheid van Angenita Lemstra die Natasja Rensen fraai onderschepte.


Het werd spannend in de laatste fase met nog meer mist met Stojanovic en Nederpel met de mogelijkheden maar de overtuiging ontbrak. Anouk Bourgonje kwam bij de Zwolse meiden in het veld die ook zag dat RCL de volle buit in Leiderdorp had kunnen houden als…. ja als. Een schitterend schot van net buiten de zestien van Marcha Duijkers spatte uiteen op de lat. De attent reagerende Samanta Stojanovic was er direct bij, had en kreeg tijd maar besloot te koppen en Schoonbeek onderschepte het leer.
Na de feestvreugde van vrijdagavond een uiterst teleurgestelde coach van de RCL vrouwen en Chiel Borgardijn uit het andere kamp vond dit ene puntje een prima resultaat. RCL het betere team maar wat koop je daarvoor als scoren een structureel probleem is.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: