Hans de Winter naar Telstar/VVNH

Hans de Winter, voormalig coach van RCL-dames heeft gekozen voor nieuwbakken Eredivisionist SC Telstar/VVNH. De club waar hij enkele jaren geleden ook al werkzaam was. Eerst in de functie van hoofd opleidingen en later als technisch manager. De 39-jarige trainer uit Beverwijk had aanbiedingen op zak van Heerenveen en ADO Den Haag maar zocht het uiteindelijk dichter bij huis.

De succesvolle coach die voor de periode bij Telstar ook trainer was bij HFC Haarlem leidde dit afgelopen seizoen de RCL meiden naar de meer dan verdiende titel van Landskampioen bij de amateurs in de Hoofdklasse. Het hoogst haalbare bij de amateurs. Eén jaar daarvoor vochten de Leiderdorpsen nog tegen degradatie en konden zich ternauwernood veilig spelen. De Winter bracht samen met assistent coach Liesbeth Migchelsen en uiteraard hun kanjers sprankelend aanvallend voetbal op de mat. Een lust voor het oog voor de onafhankelijke voetballiefhebber. Met wervelende acties werden ook Eredivisie clubs uit de KNVB beker gewipt.

VVNH, wat staat voor Vrouwen Voetbal Noord Holland, is een groep van investeerders die vier jaar lang financieel garant staat voor de exploitatie. Ook hierin is actief de gewezen sponsor van de RCL-dames High Security International BV uit Leidschendam-Voorburg.
De groep van investeerders brengt ook de voormalige AZ-speelsters onder bij de ploeg uit Velsen. Aangevuld met een aantal RCL-speelsters komt de basisselectie uit op rond de twintig speelsters.

Er zal niet worden samengewerkt met een satellietclub. In de ogen van coach De Winter is dit een achterhaald gegeven. ‘De Eredivisie is nu niet meer afhankelijk van speelsters uit de Top- of Hoofdklasse, maar dat was vier jaar geleden wel anders’, aldus Hans de Winter die zijn draai vlak bij huis gevonden lijkt te hebben.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: