Berkel afgetroefd door ACV

In de regen kwam Berkel er tegen ACV uit Assen er uiteindelijk niet aan te pas. Wel een vreemd duel met in de eerste helft een veel beter spelende thuisploeg dat talrijke mogelijkheden kreeg om ruim afstand te nemen. Dat lukte echter niet en vlak voor de pauze moest Berkel met tien speelsters verder.
cvv Berkel - ACV Assen

Het evenwicht en organisatie in de ploeg van coach Egmond Blinker leverde toen een behoorlijke deuk op. De stand bij rust 1-2 en in de tweede helft nam de ploeg van coach Sven Krol het initiatief in handen en liep met speels gemak uit naar een dik verdiende 2-9 zege. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter John van der Lugt uit Capelle aan den IJssel die een prima wedstrijd floot.

ACV wilde dolgraag de punten meenemen naar Drenthe maar ook thuisploeg Berkel was helemaal gefocust om de eerste drie punten binnen te slepen. En dat laatste toonde de ploeg uit Lansingerland op Sportpark Het Hoge Land dan ook. Een sterke ouverture met prachtige aanvalsgolven zette ACV knap onder druk. Mogelijkheden op rij voor Michelle Arbman, Sabrina Pocorni, Faith Parto en Melanie den Dulk. Berkel had de volledige controle van het duel in handen en ook de sporadische uitvallen van Gabriëlle Hut en Lisa Velthuis van de ploeg uit Assen werden smaakvol opgevangen door Demi Verlangen en Femke van der Burg.

Maar de kansen wel voor Berkel dat in hoog tempo in de regen de druk opvoerde. In de elfde minuut kwam Berkel op een verdiende voorsprong. Achterin bij ACV werd het leer niet goed weggewerkt en daar profiteerde Michelle Arbman van en scoorde de openingstreffer voor de thuisploeg.

In de 16e minuut Maartje Timmermans, Marleen Beenker en Lisanne Dik met het eerste gevaar. Isabel Heinsbroek moest voor de doellijn de bal nog wegwerken maar ACV kwam beter in het spel voor. Dat resulteerde in de 17e minuut in de gelijkmaker. Marleen Beenker scoorde op aangeven van Lisa Velthuis met een fraaie lob over de graaiende sluitpost Bianca Troost.

Berkel liet het er niet bij zitten en creëerde vele uitstekende mogelijkheden. Maar het doel werd helaas voor de thuisploeg niet gevonden. Dat mede omdat doelvrouw Mayra Tjin-a-Koeng na een twijfelende start keer op keer vakkundig in greep. Lindy Hogendoorn, Anouk Angkotta, Sandra Welles en Melanie den Dulk waren er wel heel dichtbij en in deze fase had Berkel ruim afstand kunnen en moeten nemen.

Bij ACV waren sporadisch Lisanne Dik en Lisa Velthuis in de voorste linies actief. Berkel kon met geen mogelijkheid profiteren van het overwicht en zakte in de laatste fase van de eerste helft volledig terug. Dat terwijl de aanval de beste verdediging is. Maar ACV trok wel degelijk het initiatief naar zich toe.

In de 44e minuut werd de doorgebroken Maartje Timmermans door doelvrouw Bianca Troost in de zestien vastgehouden. Bianca Troost kreeg rood voorgeschoteld en verliet plichtsgetrouw het veld. Daarnaast werd de prima acterende Faith Parto naar de kant gehaald om plaats te maken voor doelvrouw Laura Klein Bog. Laura Heling schoot de toegekende elf meter trap onberispelijk in de touwen en bracht vlak voor de pauze ACV op een 1-2 voorsprong.

Na de pauze was het ACV dat tegen de tien speelsters van Berkel direct afstand wilde nemen. In de 49e minuut was het invalster Amber Bandringa die koud in het veld de ploeg uit Assen op een 1-3 voorsprong zette.

Vier minuten later was het Myrthe Gerritsen die de vierde treffer voor haar rekening nam. Het duel beslist en Berkel kreeg de organisatie niet op orde en had moeite met het speelse snelle combinatievoetbal van de meiden uit de hoofdstad van Drenthe.

Drie minuten later had Marleen Beenker de hoek voor het uitkiezen en bracht daarmee de stand op 1-5. In de 60e minuut was het Lisanne Dik die nummer zes in de touwen schoot.

Berkel wankelde maar probeerde wel met Melanie den Dulk, Lindy Hogedoorn, Femke van der Burg en Sabrina Pocorni wat terug te doen maar de scherpte in de regen en het geloof in eigen kunnen ontbrak. Wel een strafschop voor Berkel die Melanie den Dulk in de 67e minuut verzilverde. Michelle Arbman kreeg nog een aantal goede mogelijkheden maar doelvrouw Mayra Tjin-a-Koeng bood een aantal keren redding.

In de 73e minuut scoorde Marleen Beenker nummer zeven en twee minuten later gevolgd door de achtste treffer die Amber Bandringa voor haar rekening nam. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van John van der Lugt bepaalde Amber Bandringa de eindstand op 2-9.

Berkel toonde initiatief en had in de eerste helft ruim afstand kunnen nemen maar verzuimde de gecreëerde kansen te verzilveren. Dat lukte dus niet en de kracht vloeide met de gestadig vallende regendruppels weg.

ACV nam de regie over en liep in de tweede helft met een numerieke meerderheid over Berkel heen. De formatie uit Assen heerste in die fase op alle fronten en speelde snel combinatie voetbal waartegen de verdediging van Berkel volledig werd uitgespeeld.

Een verdienstelijke overwinning voor ACV wat gezien de omstandigheden een beetje geflatteerd was maar de bal is en blijft rond. Over twee weken ontvangt ACV thuis het Groningse Oranje Nassau en neemt Berkel het thuis op tegen het tweede team van Saestum uit Zeist.