RCL wint bekerduel van Klarenbeek

In de poule fase van de KNVB-bekerstrijd kwam Eerste klasser Klarenbeek naar Leiderdorp. Na een 2-1 stand bij rust won RCL met 5-4 van de ploeg uit Gelderland. Negen fraaie doelpunten en de marge zou erop kunnen duiden dat de winst met de hakken over de sloot zou zijn. Dat was zeker niet het geval want RCL bepaalde wel degelijk de strijd. Wel werd door de Leiderdorpsen op sommige momenten te nonchalant gespeeld.
vv RCL - sc Klarenbeek
Daar putte de formatie van coach Jan Ligtenberg de kracht uit om telkens weer de aansluitingstreffer te kunnen scoren. Echter de thuisploeg van coach John van der Meer creëerde veel meer mogelijkheden en had veel eerder een ruimere afstand kunnen afdwingen maar dat gebeurde niet. Het sportieve duel stond onder leiding van scheidsrechter Leon van der Boon uit Warmond die een prima wedstrijd floot.

Klarenbeek degradeerde uit de Hoofdklasse en speelt nu Eerste klasse. Nieuwe gezichten en werk in de winkel van coach Jan Ligtenberg. Voor thuisploeg RCL het eerste officiële optreden van coach John van der Meer die wordt geassisteerd door Gerard Hoogenboom, Patrick Kuipers en Gert Jan van Egmond met Jolanda Beharie als fysiotherapeut.

Door de technische staf wordt de lat met een mix van stabiliteit met nieuwkomers en jeugdige talenten op hoogte gelegd. De eerste indrukken veelbelovend en het trouwe thuispubliek op Sportpark de Bloemerd met de fraaie arena kan gaan genieten.
In dit bekerduel viel de spelvreugde op bij beide teams. RCL dicteerde en opende sterk maar was op beslissende momenten niet scherp genoeg. Daar kon in sommige gevallen Klarenbeek het initiatief naar zich toe trekken.

Claudia Owel zette in de tweede minuut prima voor en zus Sandra Owel had bijkans al kunnen scoren. Aan de andere kant was het Sanne van Dijk, Marieke Mulder en Jente van Buijtenen die de achterhoede van de Racing scherp hield.

In de zesde minuut was het Madieke Zaad die een kans kreeg maar sluitpost Rosalyn van Ee van Klarenbeek greep goed in. Ook Sandra en Claudia Owel waren er opnieuw dichtbij. Bij de meiden uit Gelderland Lisette Luimstra en Marianne Westerink die met Cynthia Beekhuis de aanval zocht. RCL oogde speltechnisch beter en dat zou de gehele wedstrijd zo blijven. Achterin Nikki van Luxemburg, Robin Potters, Romy Siera en Susanne Hoogenboom.
Na een kwartier kreeg Claudia Owel de mogelijkheid maar haar inzet belandde tegen het zijnet.

In de 16e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Een crosspass van Kim Akerboom en ruimte voor Yara Haasnoot die keurig de openingstreffer scoorde voor de Racing. Twee minuten later aan de andere kant Marieke Mulder met ruimte maar daar dacht Robin Potters iets anders over.
RCL dicteerde en creëerde met Madieke Zaad, Lesley Landweer, Yara Haasnoot, Claudia en Sandra Owel en aantal mogelijkheden op rij terwijl Robin Potters rakelings over schoot. De achterhoede met Kim Heuvelink, Lisa Bezem en aanvoerster Jessica Braam paraat met Rosalyn van Ee die een aantal keren goed ingreep.

In de 25e minuut leek Claudia Owel te gaan scoren maar werd in de zestien door Lisa Bezem tegen het groene gras gewerkt. Aanvoerster Lesley Landweer achter de bal echter Rosalyn van Ee stopte het leer. Twee minuten later werd het wel 2-0 voor RCL via Yara Haasnoot na een vloeiende opbouw via Madieke Zaad, Robin Potters en Claudia Owel. Het was een onhoudbaar projectiel vanaf zo’n 25 meter afstand.

Na een half uur kreeg de thuisploeg de kansen om de klus te klaren. Madieke Zaad, Yara Haasnoot en Kim Akerboom probeerden het van afstand. In de 39e minuut kopte Claudia Owel tegen de dwarsligger. Klarenbeek veerde in de laatste fase van de eerste helft op. Sanne van Dijk, Joanne van Bokhorst, Jessica Braam zochten de aanval met als resultaat dat in de 41e minuut Cynthia Beekhuis met een fraaie kopbal de aansluitingstreffer kon scoren.

In het tweede deel opnieuw het vrolijke dartelende spel van de Leiderdorpsen. Kansen voor Melanie de Jong en Claudia Owel maar het lukte maar niet de voorsprong te vergroten. Klarenbeek profiteerde van het soms te speelse spel van RCL.

In de 69e minuut lukte dat Susanne Hoogenboom van afstand wel. Maar twee minuten later was het Lisette Luimstra, ook van afstand, die de 3-2 achter Hannah van den Heuvel in de touwen schoot.

Claudia Owel scoorde in de 74e minuut de 4-2 maar opnieuw was het Klarenbeek dat via Liset van Dijk weer de aansluitingstreffer scoorde.

Opnieuw werd Claudia Owel in de zestien onderuit gelopen en Lesley Landweer scoorde beheerst vanaf elf meter. Vlak voor tijd bepaalde Liset van Dijk de eindstand op 5-4 in het voordeel van RCL.

Eerste Klasser Klarenbeek profiteerde van het onbekommerde spel van RCL maar eerlijk gezegd maakte dat de wedstrijd wel aantrekkelijk. Open en eerlijk voetbal met een sportieve insteek. Goed om te zien dat Klarenbeek op de weg terug is.
Voor de Leiderdorpse Racing een prima wedstrijd waarbij spelvreugde maximaal aanwezig was. Soms te ongedwongen maar er is tijd nodig om dat in een sprankelend effect om te zetten. Een stukje bewustwording. De uitslag leek dan wel kantje boord te zijn maar RCL was wel duidelijk de technisch betere ploeg in deze wedstrijd.

Meer beelden van het bekerduel tussen RCL tegen Klarenbeek ziet u hier.