Bij ARC wint souplesse het van techniek

Leuk initiatief bij ARC op Sportpark Zegersloot. De vrouwen namen het op tegen de eigen veteranen en dat werd een leuk maar tevens leerzaam duel. Beide teams wilden toch niets liever dan winnen en dat gaf soms toch nog wel eens wrevel.
sv ARC vrouwen - sv ARC veteranen
De snelheid en souplesse waren in het voordeel van de vrouwen. Even met de heupen swingen en er als een haas voorbij. Vanuit technisch oogpunt waren de mannen van Klaas Verboom duidelijk in het voordeel. En juist daarvan konden de vrouwen weer wat leren. Het werd 5-4 voor de vrouwen na een 2-1 stand bij rust. En dat was vette pech voor de veteranen die hun verlies als echte rood zwarte krijgsheren namen.

Sterke opening voor de Racing vrouwen die met Jent Bakker, Sheraya Mangal en Annemein Lukkien brutaal de aanval zochten. Lat en staander waren in de eerste minuten de redding voor de golden oldies van aanvoerder Klaas Verboom. Ook werd vakkundig de bal terloops van de doellijn weggewerkt door Lennert Meijer.
Echter in de 15e minuut was het diezelfde Meijer die op ongelukkige wijze het leer achter sluitpost Derk Jan van Brummen in het eigen doel werkte.

De mannen wankelden op de snelle inzetten van de jonge dartelende haasjes en doelman Derk Jan van Brummen redde een aantal keren op werkelijk fantastische wijze. Hield de ploeg op dat moment in de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Annemein Lukkien in de 23e minuut raak schoot.

De mannen kwamen terug en uit een prachtige vrije trap van Jos Bijman scoorde Lennert Meijer met een diagonale kopbal en liet de kansloze Tiffany Graf de gang naar het net maken.

De tweede helft vol emotie en sensatie maakte maar weer eens duidelijk dat voetbal een teamsport is. Daarnaast dat winst en verlies dicht bij elkaar liggen maar bovenal dat verlies ook geaccepteerd moet worden.

De mannen op dreef en in de eerste vier minuten van de tweede helft scoorde Eduard Verwoerd twee hele fraaie treffers. Kansen wel degelijk voor beide kemphanen maar in de 60e minuut werd door de goed leidende scheidsrechter Jan Mossink hands geconstateerd in de zestien.

Dat werd onder protest van Cees Jan van Leeuwen een discussiepunt. Leidsman Jan Mossink vertrok naar de catacomben om de beelden via de Video Assistent Referee nog even terug te zien en bleef bij zijn besluit. Kreeg het gelijk uit Zeist aan zijn zijde. De bal op de stip en onze jeugdige Sheraya Mangal schoot geconcentreerd heel keurig het leer in de touwen. De stand met 3-3 weer in balans.

Vier minuten later was het Jan de Vries die de mannen weer op voorsprong bracht. De techniek bij de mannen verbluffend maar de snelle haasjes waren wel degelijk op zoek naar de vette drie punten.

In de 66e minuut weer een ongelukkige bal. Een inzet van Julia Samsom en het was Cees Jan van Leeuwen die nu het leer achter Van Brummen in het net werkte. Opnieuw de stand in evenwicht maar de vrouwen vochten als echte leeuwinnen of eigenlijk paashaasjes die snel en listig hun mandje wilde vullen met echte doelpunten.

In de 78e minuut werd die tomeloze inzet beloond via een schitterende actie van Annemein Lukkien die de vrouwen op een 5-4 voorsprong zette. Zelfs kanjer Klaas Verboom met zijn imposante leeftijd en zijn technisch hoogwaardig spel moest het verlies erkennen. De onderlinge verbondenheid maar de punten wel in het mandje van de vrouwen. Een goede test om binnenkort op Spangen in het stadion de strijd aan te gaan tegen Sparta.

Leuk duel met de techniek bij de oldies en de snelheid en souplesse bij de vrouwen. Winst of verlies nog niet zozeer de inzet maar wel de onderlinge rood-zwarte saamhorigheid. En juist dat maakte er toch weer een fraai duel van.