Berkel bindt ook Oranje Nassau aan de zegekar

Berkel deed op Sportpark Het Hoge Land hele goede zaken. Won met 4-2 van het sterke Groningse Oranje Nassau na een 1-1 stand bij rust. De directe concurrenten verspeelde punten waardoor Berkel helemaal meedoet in de top van de Hoofdklasse. Oranje Nassau dicteerde het leuke duel in de eerste fase en kwam op voorsprong via Kelly Dekker. Melanie den Dulk scoorde voor Berkel de gelijkmaker na een snelle effectieve aanval.
cvv Berkel - cvv Oranje Nassau
In de tweede helft was het opnieuw de ploeg uit Groningen dat doel trof. Maaike Stam kopte in maar een werkelijk schitterende vrije trap van Sandra Welles bracht de beide aan elkaar gewaagde kemphanen weer in balans. Berkel met het overwicht en een minuut later was het Sabrina Pocorni die raak schoot voor Berkel. Een voorzet van Lindy Hogedoorn werd door Kelly Dekker in het eigen doel gewerkt. Zowel Berkel als Oranje Nassau kregen nog een aantal mogelijkheden maar de stand bleef 4-2. De wedstrijd stond onder leiding van Koos Goosen uit Hoek van Holland die een prima wedstrijd floot.

Oranje Nassau uit Groningen startte goed met fris aanvalsspel in hoog tempo. Annika Vos, Maaike Stam, Renate Bijker en Nadia Oukake maakte het Demi Verlangen en Chantal van der Breggen moeilijk. Ook op de linkerflank was Amy in het veld actief. Berkel aanvoerster Lisa Wijnen, Isabel Heinsbroek en Anouk Angkotta hielden met sluitpost Bianca Troost het overzicht.

De vaart in het spel en kansen voor Boukje Hiemstra en Amy in het Veld maar het was Bianca Troost die geen enkele krimp gaf. Aan de andere kant kroop Berkel zienderogen naar voren en was het Faith Parto die een fraaie mogelijkheid kreeg. Ook sluitpost Brenda Kuiper was alert en bood redding.
Een vrije trap van Maaike Stam werd knap onderschept door Bianca Troost maar Berkel probeerde onder de Groningse druk uit te komen. Dat lukte wel met de actieve Lindy Hogedoorn, Anouk Angkotta en Melanie den Dulk. Ook Sabrina Pocorni was rap op links en kreeg een paar goede kansen.

Melanie den Dulk had het geluk niet mee want de dwarsligger werd vol geraakt. Maar het lukte ook Sabrina Pocorni niet om de openingstreffer te scoren.
De ploeg van coach Sten Dallinga zette opnieuw aan met als resultaat in de 28e minuut een fraaie treffer. De combinatie tussen Annika Vos en Maaike Stam en het leer werd voor de voeten geschoven van Kelly Dekkers. Die haalde uit en bracht Oranje Nassau op voorsprong.

Berkel even van slag maar de ploeg van coach Egmond Blinker en Silvia Boogaard herpakte zich uitstekend. Een vrije trap van Sandra Welles werd door Lindy Hogedoorn gekopt maar Brenda Kuiper redde met klasse.
In de 35e minuut werd het terecht gelijk. Een schitterende cross pass over meer dan 30 meter door Faith Parto werd exact voor de voeten van Melanie den Dulk geplaatst die slim uithaalde en de gelijkmaker scoorde.

Beide partijen weer op gelijke hoogte.  Kansen waren er voor Sanne Beerta en Jorna Speck en voor Berkel van Melanie den Dulk en Sabrina Pocorni.

In het tweede deel was het opnieuw de ploeg uit Groningen dat in hoog tempo orde op zaken wilde gaan stellen. Annika Vos was er dichtbij maar in de 50e minuut was het wel raak voor Oranje Nassau. Een vrije trap van Annika Vos werd door Maaike Stam op het hoofd genomen en kopte het leer achter Troost in de touwen.

Berkel hield het hoofd koel en kreeg steeds meer vat op het spel van hun opponent. Een een tweetje tussen Melanie den Dulk en Lindy Hogedoorn werd de prooi voor sluitpost Brenda Kuiper maar het tempo werd nu wel bepaald door de thuisploeg. Faith Parto kreeg een fraaie mogelijkheid de stand weer in balans te brengen maar had het geluk nu niet aan haar zijde.
Dat gebeurde wel in de 60e minuut toen Pocorni onderuit werd gelopen randje zestien.

Wie anders dan Sandra Welles achter de bal en met uiterste precisie schoot Welles direct met een loeihard schot het leer in de uiterste hoek van het doel. Een schitterend doelpunt en de ploegen op gelijke hoogte. Lang duurde dat niet want een minuut later was het opnieuw raak voor Berkel. Lindy Hogedoorn met Faith Parto aan de basis met de sublieme pass op de opkomende Sabrina Pocorni die uiterst koelbloedig Berkel nu op voorsprong bracht.

Berkel wilde meer en Oranje Nassau kwam er in deze fase niet aan te pas. In de 66e minuut Lindy Hogedoorn sterk op rechts met een strakke voorzet richting Faith Parto. Maar voor dat Parto gevaarlijk kon worden was het leer ongelukkig tegen Kelly Dekker aangekomen en passeerde ze daarmee haar eigen doelvrouw.

Een 4-2 voorsprong voor Berkel en de druk van de ketel. Oranje Nassau kwam terug in het duel en creëerde best wat aardige mogelijkheden. Niet alleen van Annika Vos maar ook Boukje Hiemstra, Marieke Dijk  en Nani Paulina waren er dichtbij.

Sluitpost Bianca Troost hield de controle en redde een aantal keren op fantastische wijze. Toch Berkel dat nog wel even bij de les moest blijven. Michelle Arbman snel op rechts en op links Femke van der Burg met mogelijkheden. Ook fraaie combinaties tussen Arbman en Den Dulk maar het net werd niet gevonden en de stand bleef zoals die was.

Koud en guur maar bij vlagen prima spel in hoog tempo gespeeld. Oranje Nassau in de eerste fase met het beste spel maar Berkel anticipeerde goed en kreeg de regie in handen. Ook in het tweede deel de eerste minuten voor de ploeg uit Groningen. Berkel ontwaakte en het spaarzame zonnetje liet zich vol voorjaarswarmte zien. De Berkel trein kwam op stoom en denderde door in een strak ritme.
Een verdiende winst van Berkel dat nog steeds meedoet in de top van de Hoofdklasse.