Berkel bindt ook Barendrecht aan de zegekar

Opnieuw winst voor Berkel op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. In een prima duel met overtuigend spel won Berkel met 3-0 van het op papier toevertrouwde tweede team van Barendrecht. De stand bij rust was 1-0. Een verdiende overwinning met soms wervelend voetbal die ruimer had kunnen uitvallen.
CVV Berkel - BVV Barendrecht II

Maar bij Barendrecht stond Daniëlle Hornes onder de lat die vol overgave inzet na inzet pareerde. Voor Berkel scoorde Faith Parto de eerste treffer. Na de pauze was het twee maal aanvoerster Lindy Hogedoorn die het verschil tot uitdrukking bracht. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Wim Bijkerk.

Het Barendrecht van coach Sanne Dekkers kwam goed uit de startblokken. Sonja Omidiji, Isa van Loon en Laura van den Ham zorgden direct al voor gevaar in de hechte verdedigingslinie van Berkel. Demi Verlangen, Chantal van der Breggen, Nadia Roukes en Kimberley Houwaart op hun hoede met daarachter sluitpost Bianca Troost.

Berkel was snel op de flanken met op rechts Michelle Arbman en links Faith Parto. In de derde minuut een snelle uitval van Parto met de pass op de inkomende Melanie den Dulk die in de handen schoot van doelvrouw Daniëlle Hornes.

Berkel wilde duidelijk meer echter de twee aan elkaar gewaagde kemphanen waren in die eerste fase nog zoekende. In de dertiende minuut een schot van Laura van der Ham dat uitstekend door Bianca Troost uit de lucht werd geplukt. Na een kwartier spel kreeg Berkel het spel onder controle en voerde het keurkorps van de coaches Egmond Blinker en Silvia Boogaard zienderogen de druk op. Faith Parto kreeg ruimte en zag in de twintigste minuut haar inzet nog gekeerd worden.

Maar in de 23e minuut scoorde Faith Parto wel. Een snelle uitval met fraaie bewegingen om iedereen op het verkeerde been te zetten en heel keurig en beheerst werd het leer in de touwen geschoten.  Berkel op voorsprong maar het duel nog niet gespeeld.

Aanvalster Daphne Troost van Barendrecht vuurde van afstand maar sluitpost Bianca Troost bood redding. Kansen voor Lindy Hogedoorn, Melanie den Dulk, Michelle Arbman, Faith Parto en Isabel Heinsbroek maar sluitpost Daniëlle Hornes hield Barendrecht in de wedstrijd.

In deel twee de druk van Berkel dat met sprankelend spel zekerheid wilde krijgen. In de 56e minuut de bevrijdende treffer na een prachtige aanval.
Demi Verlangen met de opzet van de aanval en de inkomende Lindy Hogedoorn schoot fraai in en 2-0 op het scorebord.

Drie minuten later was het opnieuw Lindy Hogedoorn die doel trof.  Uit een fraaie hoekschop van Anouk Angkotta werd de bal doorgekopt via Chantal van der Breggen en Isabel Heinsbroek. Lindy Hogedoorn die zich strategische had opgesteld kreeg het leer voor haar voeten en haalde vervolgens vernietigend uit.

Berkel dicteerde maar Merel Kooy en Sophia Omidiji kregen voor Barendrecht toch wat mogelijkheden om wat terug te doen. De druk van Berkel nam toe maar de vele inzetten troffen geen doel.

Ook niet toen sluitpost Bianca Troost in de laatste fase haar voetballende kwaliteiten liet zien. Kansen in voldoende mate en dat zelfs voor open doel maar gescoord werd er niet meer.

Wedstrijd van hoog kaliber met attractief voetbal. Barendrecht werkt met een jeugdige groep aan een volgend seizoen en dat in een lagere Klasse. De basis is in ieder geval aanwezig.
Na afloop werd er bij Berkel afscheid genomen van Michelle Viveen en Nadia Roukes.

De geoliede trein van Berkel won vol overtuiging en speelt nacompetitie voor een plaats in de Hoofdklasse voor vrouwen. De klasse wel degelijk aanwezig om een stap hogerop te zetten voor de ploeg die juist het vrouwenvoetbal in de regio op de kaart heeft gezet. Maar in de roulette van de nacompetitie is echt alles mogelijk. Volgende week is de tegenstander uit de Eerste Klasse B bekend en op 2 juni het eerste duel in de nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse voor Vrouwen.