Berkel wint nipt van IJFC

Berkel versloeg op Sportpark Het Hoge Land in een spannend duel IJFC met 1-0. Een stand die bij rust al was bereikt via een doelpunt van Chantal van der Breggen in de 31e minuut. Een wedstrijd die in de eerste helft op en neer golfde waarbij zowel Berkel als IJFC mogelijkheden kregen. In de tweede helft speelde Berkel in een hogere versnelling en creëerde veel meer mogelijkheden maar verzilverde die kansen niet. In de laatste fase was het voor Berkel billenknijpen en Lisa Wijnen haalde een inzet nog even van de lijn. De volle drie punten voor Berkel was niet geheel onverdiend te noemen in dit spannende duel waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren.
CVV Berkel - IJFC
Het gaat om de punten om bovenin mee te mogen draaien in de Eerste Klasse A. Berkel maakt een uitstekend seizoen door en IJFC de runner-up die altijd in is voor een stunt. Anne Bik en Robin Hendriks met de eerste aanvallende aspiraties en bij Berkel waren dat Michelle Arbman en Faith Parto. In de vierde minuut schoot Lisa Wijnen voor Berkel een vrije trap net naast. Lois Spliet en Audrey van der Horst gevaarlijk en aan de andere kant waren Sabrina Pocorni en Lindy Hogedoorn goed op dreef. De krachtsverhoudingen in evenwicht met wel scherpe acties van de meiden van coach Marcel van den IJssel.

Jaleesa Ruis met Kirsten Plug en de pass op Robin Hendriks maar een goed verdedigingsblok gooide roet in het eten voor de IJsselsteinse meiden. IJFC probeerde het initiatief naar zich toe te trekken echter de snelle counters van Berkel via Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman waren wel degelijk stoutmoedig.

Ook een aanval opgezet door Sabrina Pocorni met Faith Parto die Lindy Hogedoorn met een slim passje bediende. Die inzet werd keurig gestopt door sluitpost Tamara Kamp.
In de 22e minuut schoot Robin Hendriks na een hoekschop van Lois Spliet tegen de lat. De terugspringende bal werd door Jaleesa Ruis ingeschoten maar voor de doellijn gestopt door doelvrouw Bianca Troost.

Bianca Troost helemaal in haar element want zeven minuten later moest zij opnieuw haar internationale klasse laten zien bij een schot van Audrey van der Horst. Berkel snel in de omschakeling met Lindy Hogedoorn als drijvende kracht. De pass op de snelle Arbman en de inzet werd tot corner gewerkt. In de 31e minuut kwam Berkel op voorsprong. Nadia Roukes nam de hoekschop van rechts en het leer kwam in het centrum van de zestien. Demi Verlangen kopte het leer verder die voor de voeten kwam van de vrijstaande Chantal van der Breggen. Die bedacht zich geen moment en haalde vernietigend uit.

Berkel op voorsprong maar het duel nog niet gespeeld. In de 36e minuut weer zo’n scherpe hoekschop van Lois Spliet. Laura Gaasenbeek kopte in echter Nadia Roukes werkte voor de doellijn het leer weg.

Eén minuut later Audrey van der Horst met Lois Spliet maar sluitpost Bianca Troost zat daar goed tussen. Een kopbal in de 40e minuut van Kirsten Plug werd onderschept maar een minuut later een prima mogelijkheid met aan de basis Robin Hendriks met de pass op Kirsten Plug die voorlangs schoot.

Het kan verkeren en het zonnetje maakte plaats voor sombere wolken. Maar de mascotte van de thuisploeg in een fraaie clubkleuren gehuld deed zijn werk vol overgave. Berkel startte assertiever en toonde collectief het initiatief. Met Demi de Boe in de ploeg en direct al een gestroomlijnde aanval. Doelvrouw Tamara Kamps greep vakkundig in.

Lindy Hogedoorn aan de basis van de volgende aanval voor Berkel en opnieuw werd de snelle Demi de Boe gelanceerd. De voorzet op Faith Parto die een fraaie mogelijkheid kreeg. Lindy Hogedoorn probeerde het in de 49e minuut met een loeihard schot. Berkel speelde in deze fase duidelijk een tempo hoger maar zag wel dat Lysanne van Oostrom het van afstand probeerde. In de 60e minuut Berkel aan zet met een hoekschop van Nadia Roukes die door Lindy Hogedoorn tegen de lat werd gekopt.

Vier minuten later opnieuw de dadendrang van Berkel met een vrije trap van Lisa Wijnen die het leer in de voeten van Demi de Boe schoof. Die kreeg ruimte en had de stand kunnen verdubbelen echter Tamara Kamps dacht daar anders over.
Robin Hendriks kreeg aan de andere kant een fraaie mogelijkheid maar de vingertoppen van sluitpost Troost zaten daar nog tussen. De verdediging van Berkel zat degelijk in elkaar en de linies liepen gestroomlijnd in elkaar over om snel te kunnen schakelen.

In de 72e minuut werd Lindy Hogedoorn onderuit gelopen. Een perfecte vrije trap van Demi Verlangen en de kopbal van Lindy Hogedoorn ging net naast. Vier minuten later de discussie omtrent het buitenspel van Demi de Boe en aan de andere kant Bianca Troost die zich ontpopte als tijger om voor de inkomende Robin Hendriks het leer als prooi te zien.

Demi de Boe schoot nog even vol op de paal en kreeg daarnaast ook nog een vrije mogelijkheid op aangeven van de snelle Michelle Arbman die listig haar koers bepaalde. Berkel verzuimde echter verder afstand te nemen en dat gaf in de laatste fase IJFC de gelegenheid om toch wat terug te doen.

Robin Hendriks met de kans en even later moest Lisa Wijnen nog redding bieden op de doellijn. Het bleef echter bij een 1-0 eindstand in het voordeel van Berkel.

Op basis van de 35 minuten spel in de tweede helft een verdiende overwinning voor thuisploeg Berkel. In die fase had Berkel ruimer afstand moeten nemen maar verzuimde klinkende munt te slaan uit de vele mogelijkheden. IJFC kreeg in die laatste minuten nog een aantal mogelijkheden om de stand in balans te brengen maar ook dat lukte niet.
Berkel fier aan kop en bindt bijkans iedere ploeg aan de zegekar. Volgende week komt Sporting 70 op bezoek op Sportpark Het Hoge Land terwijl IJFC DSS ontvangt. Voor alle vier teams belangrijke wedstrijden.