Nuttig sparren tussen RCL en Reiger Boys

Leren van en met elkaar het motto van de kemphanen RCL en Reiger Boys die op Sportpark De Bloemerd tegen elkaar speelden. Een vruchtbaar oefenduel vol nuttige informatie zowel voor coach Cor Smit van Reiger Boys als voor Janet Griffioen van RCL. Dat uiteindelijk Reiger Boys er met de winst van 1-4 vandoor ging was bijzaak. De lijnen en linies constructief opzetten, het overnemen van posities om vervolgens alle pionnen in elkaar te laten passen.

vv RCL - vv Reiger Boys
Resultaat een leuk duel met een veel sterker RCL in het eerste half uur en laatste kwartier. Daar tussen was het Reiger Boys uit Heerhugowaard die de scepter zwaaide. Vlak voor de pauze scoorde Bonnie Smit en na de koude limonade Merel Albertsma. Chantal Hendrikse zorgde voor de 0-3 terwijl Nikki Hendrikse op fraaie wijze de vierde treffer scoorde.
RCL kwam terug en scoorde ook al zo’n mooi doelpunt die op naam kwam van Dominique van Wensveen. Maar het belang van deze oefenpot waardevol. Immers RCL en Reiger Boys zijn in Topklasse en Hoofdklasse nog niet veilig.

Het nieuwe RCL onderkomen werd geopend en het spel kon beginnen. RCL met een mix van twee en één en Marijke van den Berg weer in de ploeg. Kreeg in aanvallend opzicht kans op kans maar was nog wat onwennig na haar langdurige afwezigheid.
RCL startte sterk met mogelijkheden ook van Samanta Stojanovic en Ellis Oort. De Racing had met gemak ruim voor kunnen staan maar kreeg het leer niet achter sluitpost Jessica Overtoom. Dominique van Wensveen schoot net naast en Overtoom keerde een inzet van Marijke van den Berg.

Dat allemaal in de eerste vijf minuten. Aanvalsgolven op de vesting van Overtoom die de balans wist te bewerkstelligen. In de elfde minuut de eerste aanval van Reiger Boys met Chantal Hendrikse die door Neeltje de Graaf  werd onderschept.
In de 17e minuut weer zo’n fraai opgezette Racing aanval met Romana Bernardon, Samanta Stojanovic, Marijke van den Berg en Ellis Oort.

De allerbeste mogelijkheid kregen de Leiderdorpsen in de 26e minuut. Dominique van Wensveen met de dieptepass op rechts op Samanta Stojanovic. Een strakke voorzet op de geheel vrijstaande Van den Berg die het leer niet goed raakte en de bal in plaats van in het net naast zag gaan.

Het tij keerde net als de ganzen in de lucht die toch nog wat warme zuidelijke invloeden op de radar kregen. Reiger Boys nam gaandeweg het roer over. Merel Albertsma schoot net naast en ook Bonnie Smit zag haar inzet net naast gaan.

Aaike Verschoor strooide met strakke passes op rechts en links. Smit, Albertsma en Hendrikse kregen de kansen maar het net werd niet gevonden. Wel in de allerlaatste minuut met een diepe bal op Bonnie Smit. Simpele bewegingen van die slimme Bonnie Smit en Neeltje de Graaf kansloos.

Na de pauze was het direct Merel Albertsma die scoorde. De vlag ging omhoog maar Leidsman Wentholt keurde dit doelpunt goed. Reiger Boys voor met 0-2 en de regie in handen. In de 63e minuut werd het 0-3 via de voet van Chantal Hendrikse.

RCL kreeg het spel niet goed onder controle en de traditionele opbouw was wennen voor Isabel van Zijp en Jennifer Beharie die zich met Ellis Oort wel ten dienste van het team opofferde. In de 75e minuut kwam Reiger Boys op 0-4. Een doelpunt die ook Nikki Rensen zelf niet dacht ooit te kunnen scoren. Wel heel fraai met een curve over de graaiende vingertoppen van De Graaf heen in het kruis.

RCL nam het initiatief weer over van Reiger Boys nadat Bonnie Smit een serieuze mogelijkheid onbenut liet.  De aanvalsgolven nu van RCL met Dominique van Wensveen die met Samanta Stojanovic toch weer simpele mogelijkheden creëerden. Jennifer Beharie kopte simpel maar o zo slim raak echter om onbegrijpelijke reden werd dit doelpunt niet toegekend.

Daarnaast had Jessica Overtoom een engeltje bij zich want de lat moest nog een keer redding bieden. Uiteindelijk redde Dominique van Wensveen de eer om ook op fantastische wijze te scoren.

Van afstand na een pass van Stojanovic haalde Van Wensveen uit met een fraaie dropvolley die in de uiterste hoek hoog in de touwen viel. Eindstand 1-4 maar dat was niet zo zeer van belang. De lijnen en wedstrijdritme voor beide ploegen van grotere importantie of waarde om komende zaterdag in de competitie weer te vlammen.