Berkel door Ter Leede uit KNVB beker gewipt

Berkel had op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg van Egmond Blinker ontregelde de aanvallen van opponent Ter Leede in de strijd om de grote KNVB-bokaal. De Topklasser had moeite met het keihard werkende en collectief strijdend Berkel dat uitkomt in de Eerste Klasse.
Berkel had al de faam opgebouwd om als killer Hoofdklassers zoals IJzendijke en Bavel beentje te lichten in de bekerstrijd. Maar een Topklasser……….
Berkel - Ter Leede
Het werd slechts 1-2 na een 0-1 ruststand in een matig maar wel boeiende bekerstrijd.

Ter Leede was voetbaltechnisch de betere partij maar kwam niet voorbij doelvrouw Bianca Troost die keer op keer Berkel in de wedstrijd wist te houden.
In de eerste helft scoorde Julie Hendriks voor Ter Leede. Na de warme thee kopte Lindy Hogedoorn de gelijkmaker achter Melissa van der Wiel in de touwen.
Zestien minuten voor tijd dan toch de bevrijdende treffer voor Ter Leede. Opnieuw was het Julie Hendriks die goud waard was voor de rood-gele formatie uit Sassenheim. Hendriks scoorde en schoot Ter Leede na de volgende KNVB-beker ronde. Berkel verliet met opgeheven hoofd het strijdtoneel maar werd wel nipt gewipt.

Een walk-over zou het niet gaan worden maar de kansen waren wel degelijk voor Topklasser Ter Leede. Kim Zethof en twee prima mogelijkheden in de beginfase voor Julie Hendriks.  Even later gevolgd door een vliegend schot van aanvoerster Kitty Susan. Ter Leede drong aan en wilde zo snel mogelijk orde op zaken stellen en afstand nemen. Romy van Beelen zorgde voor gevaar maar Berkel’s sluitpost Bianca Troost stond keer op keer paraat en pareerde inzet na inzet.

Berkel had zich nog niet laten zien echter in de zestiende minuut de eerste actie. En die was wel degelijk gevaarlijk. Een inzet van Lindy Hogedoorn verdween net over de deklat.
Ter Leede had de regie in handen en zette Berkel klem. Maar een bres slaan in de stabiele verdediging was er niet bij.

In de 25e minuut Anouk Angkotta met Michelle Arbman die gevaarlijk was. Aan de andere kant een kopbal van de mee opkomende Monica Hoogendam die opnieuw door kleine Bianca Troost hoog uit de lucht werd geplukt. Twee fraaie mogelijkheden kreeg Berkel. Eerste een kopbal van Nadia Roukes na een voorzet van Michelle Arbman en in de 32e minuut een fraaie combinatie.

Opkomend Anouk Angkotta, Melanie den Dulk en Lindy Hogedoorn die het leer panklaar de lucht instuurde voor Michelle Arbman. Dat lukte net niet maar Berkel met druk maar de reactie van Ter Leede was meedogenloos.
In de 34e minuut een versnelling en op rechts Kim Zethof weg. De strakke pass op Julie Hendriks en de 0-1 voorsprong voor Ter Leede een feit.

Een dik verdiende voorsprong voor de meiden uit Sassenheim. Het verschil had al veel groter moeten zijn maar toch weer die Bianca Troost die een echte sta in de weg was. De weg naar het net vinden werd keer op keer versperd.
De beste kans voor Berkel in de 36e minuut was voor Michelle Arbman. Won het duel van Celine van Loe en had moeten scoren. Doelvrouw Melissa van der Wiel botste bij deze actie vervelend tegen Celine van Loe aan maar kon na een lange onderbreking toch verder.

Ter Leede zette aan in de laatste tien minuten met mogelijkheden voor Jill Wilmot, Romy van Beelen, Kitty Susan en Julie Hendriks. Maar keer op keer die dekselse Troost die niet capituleerde. In de laatste minuut van het eerste deel schoot heel onfortuinlijk Melanie den Dulk tegen de verkeerde kant van de staander.

De striemende hagelstenen in de pauze en Berkel’s mascottes op het veld actief. In de ijskou strafschoppen schieten. Een feest voor die kleintjes die heerlijk bezig waren het net te doen bollen.
In de tweede helft kwam Berkel gewoon maar heel brutaal terug in de wedstrijd. In de 51e minuut een voorzet van Melanie den Dulk gevolgd door de perfecte kopbal van Lindy Hogedoorn die de strijdende partijen in balans bracht. 1-1 de stand en Ter Leede even de weg kwijt.

Bouwde fraai aanval na aanval op maar Romy van Beelen, Anne-Sophie Bakker en Jill Wilmot konden toch niet het net vinden ondanks het verzorgde spel.
De druk werd verhoogd door Ter Leede die zich geen afgang tegen killer Berkel kon  veroorloven en het spel werd nerveuser. In de 74e minuut dan toch de bevrijdende treffer voor de Sassenheimse meiden. Opnieuw van de voet van Julie Hendriks die met een droge knal op de pass van Kim Zethof het verschil duidde.

Berkel bleef aandringen en kreeg via Lindy Hogedoorn en Sabrina Pocorni nog kansen. Ook en vrije trap randje zestien van Lisa Wijnen leverde voor de thuisploeg niet het gewenste effect op. De laatste mogelijkheden toch voor Ter Leede met Julie Hendriks en een schot van Jill Wilmot dat naast ging.

Ter Leede verder in de KNVB bekerstrijd maar best was het allemaal niet wat de Topklasser uit Sassenheim liet zien. Ter Leede vocht tegen zichzelf en had het bij vlagen niet onder controle.
Berkel vocht zich terug in de wedstrijd en had wel voor een stunt kunnen zorgen. Competitievoetbal of de knock-out wedstrijden zijn toch anders van karakter. En met Bianca Troost op de doellijn is het voor iedere tegenstander moeilijk het net te vinden.
Wel een verdiende winst en Ter Leede verder in de strijd om de zo fel begeerde KNVB-bokaal.