Woubrugge wint nipt van RCL II

Strijdende ploegen in de poulefase van de KNVB Beker. Het tweede van RCL ontving het lager geklasseerde Woubrugge. Een leuk duel waarbij de Woubrugse wervelwind Noëlle Opdam in de eerste helft de defensie van de Racing het knap moeilijk maakte.
vv RCL II - vv Woubrugge
Bij rust was de stand 1-2 in het voordeel van Woubrugge. Twee doelpunten werden gescoord door Noëlle Opdam voor Woubrugge en de jeugdige Emma Verdaasdonk schoot voor RCL het leer in de touwen.    
Na de thee in de 48e minuut opnieuw die beweeglijke Noëlle Opdam die op rechts enorm veel ruimte kreeg. Een pass naar links en Susan Michels scoorde beheerst de 1-3. Maar het bekerduel was nog niet gespeeld.

vv RCL II - vv Woubrugge
De Racing kwam beter in het spel en gebruikte de volle breedte van het speelveld. Elles Oort schoot vanuit een hoekschop tegen de lat en in de 76e minuut scoorde Kim Oostrom met een droge knal de aansluitingstreffer in het net.

vv RCL II - vv Woubrugge
Het was spannend in een open strijd met leuk attractief voetbal. In de 74e minuut opnieuw Woubrugge die met snelle uitval van Susan Michels de stand op 2-4 bracht.
Het venijn zat duidelijk in de staart want slechts een minuut later maakte doelvrouw Isa van Klaveren een natrappende beweging. Bewust of onbewust de vraag maar Van Klaveren moest met rood het speelveld wel verlaten.

vv RCL II - vv Woubrugge

Verdedigster Joëlla de Rijk nam haar plaats onder de lat in en Noëlle Opdam kwam de Woubrugse verdediging versterken. De indirecte vrije trap van Oostrom leverde niet het gewenste effect op maar Woubrugge wankelde en stond onder druk.

vv RCL II - vv Woubrugge

Tien minuten voor tijd schoot Jennifer Beharie voor RCL de aansluitingstreffer in de touwen. 3-4 de stand en de druk maximaal op de vesting van De Rijk. Een schot tegen de staander van Elles Oort maar verder kwam de Racing niet. De wedstrijd had niet veel langer moeten duren want de groen-witte ploeg stond onder extreme druk. De Rijk greep nog een aantal keren prima in en stond garant voor deze winst 3-4 van Woubrugge.

Doelvrouwen
Meer beelden ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: