Berkel en Odysseus houden elkaar in evenwicht

Een subtopper in de Eerste Klasse met twee ploegen die maximaal wilde presteren. Echter er zijn af en toe elementen die gewoonweg niet stuurbaar zijn. En daar hadden de beide kemphanen wel degelijk mee te maken. Evenveel nadeel als voordeel. Odysseus toonde voetballend het beste spel maar kon de bal niet in het net krijgen ondanks de vele mogelijkheden. Berkel daarentegen veerde iedere keer weer op en was doeltreffend uit stilstaande situaties.

Na een 1-1 ruststand werd het 2-2 met een aantal al dan niet terecht afgekeurde doelpunten die na afloop de gemoederen nog bezig hield. De doelpunten werden gescoord door Lotte Bransen voor Odysseus en de gelijkmaker voor Berkel kwam op naam van Celine Schot. Na de pauze opnieuw de studentes uit Utrecht op voorsprong via Judith ten Have en drie minuten later bracht Daphne Godee de stand weer in evenwicht.

Het klinkt vreemd maar de twee teams de grootste winnaars van de middag ondanks het gelijke spel, want het had zomaar uit de hand kunnen lopen.

In de tweede minuut op Sportpark Het Hoge Land direct al een mogelijkheid voor de ploeg uit Utrecht. Een actie op links van Lysanne Graafmans die op de doellijn werd weggewerkt door aanvoerster Chantal van Wijk van Berkel. Aan de andere kant was Daphne Godee die de aanval zocht. Een hoekschop volgde maar leverde niets op. Het middenveld was stevig in handen van de ploeg van de coaches Jeroen Kampers en Sally Hermsen en in feite was het wachten op de eerste treffer. Judith ten Have met de pass en Lotte Bransen sterk in de lucht met doelvrouw Dorith Meurink die keer op keer redding bood.

Berkel was niet in staat het spelpatroon te doorbreken of te wijzigen. Wel speldenprikken met Bianca Troost, Isabel Heinsbroek en Anouk Angkotta maar er was geen strategische lijn in te ontdekken.
In de 23e minuut kwamen de meiden uit Utrecht op een verdiende voorsprong. Een prima aanval via Judith ten Have met uiteindelijk een voorzet van Ilse Vasse die Lotte Bransen loeihard in het net schoot.

Een minuut later had Lotte Bransen de stand kunnen verdubbelen net als een schot van afstand van Renske Francken. Daarnaast was ook Judith ten Have opnieuw gevaarlijk. Na een half uur spel kreeg opnieuw Lysanne Graafmans een vrije mogelijkheid maar haar inzet ging rakelings voorlangs. Twee minuten later was het Lotte Bransen maar sluitpost Dorith Meurink groeide in haar rol en hield de gelederen gesloten voor de studentes.

De equipe van coach Michel Visser bleef knokken en probeerde terug te komen in het duel. Dat lukte redelijk en na een overtreding mocht Celine Schot in de 36e minuut vanaf ruim twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Met een schitterende curve schoot Celine Schot het geleide projectiel achter doelvrouw Jennifer van der Meulen in de touwen. Een werkelijk prachtige doelpunt en de stand weer in evenwicht.
Niet veel later moest aanvoerster Chantal van Wijk geblesseerd het veld verlaten en voor haar kwam Sandra Welles binnen de lijnen.

Odysseus bleef aandringen en bepaalde het spelbeeld met goede aanvallen via Linsey van Bennekom, Judith te Have, Ilse Vasse en Lysanne Graafmans maar Kimberley Houwaart, Whitney Morien, Milou Hoefsloot en Isabel Heinsbroek gaven geen krimp.

Na de pauze kansen opnieuw van Odysseus met Jutka Vries, Ilse Vasse en Lysanne Graafmans. Echter Dorith Meurink gaf geen enkele krimp en pareerde een aantal inzetten met grote klasse. Daarnaast was het vizier niet op scherp gezet want de vele mogelijkheden werden niet in klinkklare munt verzilverd.
Dat gaf Berkel de veerkracht om zich weer in de wedstrijd te laten zien. Dat lukte met vlagen maar die waren wel bijzonder gevaarlijk. Kimberley Houwaart kreeg vrijheid op rechts. Anouk Angkotta liet zich vaker aanvallender zien terwijl ook Bianca Troost naast Melanie den Dulk actief was om voor gevaar te zorgen.

Daarnaast op links Daphne Godee en op rechts Sandra Welles. In de 60e minuut scoorde Odysseus wel de verdiende 2-1. Nu van afstand met een streep van Judith ten Have echter de vreugde slechts van korte duur voor de ploeg uit Utrecht. Want drie minuten later kwam Berkel opnieuw terug in de wedstrijd. Het vuur weer in de ploeg gebaseerd op vertrouwen en het werken met elkaar voor resultaat. Uitstekende balbehandeling van Melanie den Dulk die het leer op de inkomende Daphne Godee passte. Godee maakte geen fout en schoot de gelijkmaker in de touwen.

De ploegen op gelijke hoogte en Odysseus de ploeg die de meeste aanspraak zou mogen maken op de winst. Scoorde ook via Fieke Snijder maar dat feest ging vanwege buitenspel niet door. Het lukte ook niet om het leer in het doel te schieten en daardoor kon Berkel het heft in handen nemen. Bianca Troost schoot rakelings over net als trouwens een vrije trap van Anouk Angkotta. Als het doelpunt dan niet aan de andere kant valt zou Berkel nog met de eer kunnen strijken. Bianca Troost was er wel heel erg dichtbij net als Sandra Welles. Ook een doelpunt van Daphne Godee werd niet gehonoreerd en zo bleef de strijd in balans.
Het was vechten tegen de beslissingen waarbij objectieve waarnemingen een geheel andere dimensie kregen. Beide ploegen hadden hier hinder van. De speelsters van beide teams hielden wat dat betreft het hoofd koel en die waren nu ondanks het gelijke spel alle twee winnaars.

Na afloop werd bij Berkel als Speelster van de Wedstrijd uitgeroepen Isabel Heinsbroek die door Pupil van de Week Julia Ripping werd gefeliciteerd.
Voor de coaches van de twee teams was het een wedstrijd om heel gauw te vergeten en dan gaan we dit keer niet in op de speltechnische elementen.