Jong Telstar promoveert en schuift RVVH naar de herkansing

Het lukte RVVH niet om het Jong Telstar moeilijk te maken. Vooraf nog wel enige spanning maar na zes minuten was de tweekamp gedaan. Een onevenwichtige blauw-witte verdediging die een aantal keren in de fout ging. Het leverde Jong Telstar een doelpunt op waarbij de deur volledig in het slot viel.
RVVH - Jong Telstar

De meiden van Michel Visser kwamen wel beter in het spel maar niet voorbij Dyanne Bito en Sharon Kok. In de tweede helft maakte de meiden uit Velsen Zuid de klus af en scoorden twee maal. Jong Telstar naar de Topklasse en voor RVVH is het opnieuw de batterij volladen om alsnog promotie af te dwingen. FC Eindhoven is dan de tegenstander in het allesbeslissende duel op neutraal terrein.
De leiding van deze wedstrijd was in prima handen van scheidsrechter Toon van der Bend uit Maassluis die werd geassisteerd door Danny Kaijen uit Klaaswaal en Danny Korbee uit Nieuw Vennep.

Anne-Fleur Duppen en Cherise Schelts waren vanaf de eerste minuut dreigend als echte plaaggeesten voor de meiden van halfgod Hercules. De lat bood RVVH in de vierde minuut nog redding na een fout in de achterhoede. In de zesde opnieuw een vorm van miscommunicatie achterin bij RVVH en daar profiteerde Anne-Fleur Duppen voor Jong Telstar maximaal van. Scoorde de eerste treffer van de middag en in feite was de wedstrijd gespeeld.

Na de 2-0 van verleden week was het duidelijk dat RVVH vier maal moest scoren om promotie af te dwingen. RVVH kwam na twintig minuten spel wel terug in het duel maar kon geen potten breken. Dreiging met scherpe hoekschoppen van Nikki de Roest maar sluitpost Kelly Steen deed was zij moest doen.
Het lukte de thuisploeg maar niet om het eigen spelpatroon te spelen. Aanvallend stopte het nog voor de zestien en Jip van de Nesse, Anna Ursum, Sharon Kok en Dyanne Bito waren niet te verschalken.
Aanvalsgolven van Lisanne van Gelder en Chairraine Breinburg en in de tweede linie van Samira Benchamach met ondersteuning van Manuela Grootenboer. Maar er was geen doorkomen aan en bovendien was het middenveld stevig in handen van Robin Beemsterboer, Lotte Hopman en Kim de Wit.

In de tweede helft snode plannen van thuisploeg RVVH met opnieuw druk op de vesting van Telstar. Mogelijkheden voor de RVVH voorwaartsen die ook geen enkel geluk had met alle inzetten. Ook Samira Benchamach en Manuela Grootenboer probeerden het maar goed werk van sluitpost Kelly Steen. In de 58e minuut nog meer tegenslag voor RVVH. Jip van de Nesse kreeg vrij baan en scoorde met overtuiging de tweede treffer van de middag.

Opnieuw ging de verdediging van de thuisploeg niet geheel vrijuit. In de 64e minuut werd het 0-3 met een mooie aanval via Anne Ursum en Anne-Fleur Duppen die Cherise Schelts in staat stelde om met het hoofd te scoren.
De ploeg van Gideon Dijks en Patrick Tenthof waren duidelijk de betere met goed en aantrekkelijk voetbal. Het spel was daarbij volledig in handen van de ploeg uit Velsen Zuid.

Sfeer ook maximaal aanwezig met veel vlagvertoon en de heuse tam tam om het tempo op het kunstgrasveld aan te geven.  Telstar duidelijk een klasse beter alhoewel Samira Benchamach in de laatste fase met een schot van afstand nog wel de lat toucheerde.

Een dik verdiende 3-0 overwinning voor Jong Telstar in Ridderkerk die promotie naar de Topklasse met respect afdwong. RVVH kwam er niet aan te pas om het Jong Telstar moeilijk te maken. Feest bij de jonge meiden van Telstar die volledig werden ondersteund door de ervaring van Dyanne Bito en Sharon Kok. Voor RVVH dat in feite met FC Twente op de eerste plaats in de Hoofdklasse eindigde wordt het een hele lange nacompetitie. De ploeg zag in een rechtstreeks beslissingsduel FC Twente kampioen worden en na het uitschakelen van Prinses Irene was er alle reden voor een goed resultaat tegen Telstar.

Volgende week in de herkansing tegen FC Eindhoven om alsnog de felbegeerde promotie naar de Topklasse te bewerkstelligen.

Meer beelden van de wedstrijd tussen RVVH en Jong Telstar ziet u hier.
Jong Telstar promoveert naar de Topklasse.