RVVH op karakter langs FC Eindhoven

RVVH is Topklasser en dat mag iedereen weten! FC Eindhoven werd met 4-3 verslagen. RVVH pakte in de herkansing op Sportpark De Contreie in Oosterhout de volle buit maar het was spannend tot het allerlaatste fluitsignaal. FC Eindhoven startte sterk en had een groot deel van het toetje uit de nacompetitie het middenveld stevig in handen. Fraai kort tikwerk maar de meiden van halfgod Hercules speelden het spel met beleving en passie. Wisten als geen ander dat dit beslissende duel niet uit handen gegeven mocht worden. En dat gebeurde met een 4-3 eindstand in het voordeel van RVVH na een 2-0 stand bij rust.
RVVH - FC Eindhoven
Doelpunten van Esmeralda van den Heerik en Cherraine Breinburg voor de pauze. Na een onderbreking van 30 minuten vanwege de blessure van Karlijn Koerts werd de strijd vervolgd. In het tweede deel een hevige regenbui van bijna 20 minuten. Gelukkig zonder onweer maar daar zorgde Glenda van Lieshout voor die de aansluitingstreffer scoorde. Vier minuten later opnieuw RVVH die toch ruimte en mogelijkheden kreeg. Cherraine Breinburg scoorde de 3-1 en in de 63e minuut een terecht toegewezen strafschop die Manuela Grootenboer verzilverde.

De lichtstad bewoonsters kwamen terug in het spel. Pikte de draad weer op om in het stralende zonnetje toe te slaan. Het werd 4-2 via Dagmar Hulsen in de 69e minuut en de aansluitingstreffer werd via de paal in de 78e minuut gescoord door Celeste van der Groef.

Eindhoven zette druk maar de ruimte voor RVVH die toch tot twee maal toe de ultieme kans kreeg de deur te sluiten. FC Eindhoven degradeert naar de Hoofdklasse en RVVH promoveert naar de Topklasse.
Prima leiding van het arbitrale trio onder aanvoering van scheidsrechter Levente Kalmar uit Vuren. Als assistenten waren aangewezen Wendy Gijsbers uit Nijmegen en Danny IJpelaar uit Waalwijk.

De spanning van het moment en iedereen doordrongen van het feit dat het op het prachtige sportcomplex van Voetbalvereniging Oosterhout moest gebeuren. Winst was het enigste dat telde in deze allesbeslissende partij voor een plek om op het allerhoogste niveau te mogen acteren. De Topklasse voor vrouwen, het ultieme doel voor beide kemphanen.

Een sterke start van FC Eindhoven die het middenveld strak in handen kreeg met Colette van Aalst en Aniek Schepens. Aanvallend werden de eerste speldenprikken uitgedeeld met Juul Santema en kopbal van Vera Engelmeers die net over de deklat zeilde. Na een kwartier kwamen de meiden uit Ridderkerk in het spel voor. Sterk spel van Cherraine Breinburg, Alyssa Dijkstra en Samira Benchamach. Aan de andere kant weer Juul Santema met Karlijn Koerts maar sluitpost Destiny Snoek bracht redding. In de 21e minuut opnieuw RVVH met Esmeralda van den Heerik met een gevaarlijke vrije trap. Reserve doelvrouw Maia Vink pareerde het leer met verve. Het werd een duel met aanvallend spel van beide kemphanen. De jonge meiden uit de lichtstad hadden dartelend dan wel het middenveld in handen met acties via Glenda van Lieshout en Juul Santema. Echter de achterhoede van RVVH met Paulien Kraaijeveld en Nikki de Roest pareerden die aanvallen.
Cherainne Breinburg in de 27e minuut gevaarlijk met nu de druk op de vesting van de lichtstadbewoonsters.

Een inzet van Lisanne van Gelder op links werd een minuut later onderbroken en teruggespeeld door Sharon Figge op sluitpost Maia Vink. Vink beoordeelde de situatie niet correct en pakte het leer op voordat Chairrene Breinburg gevaarlijk werd. Een correcte beslissing van leidsman Levente Kalmar en een directe vrij trap in de zestien. Esmeralda van den Heerik loeide het leer keihard in de touwen en bracht RVVH op voorsprong. Juul Santema en Karlijn Koerts van FC Eindhoven kwamen met elkaar in botsing. Eerst met de knie en vervolgens met haar gewicht. Karlijn Koerts bleef daarna roerloos liggen op de kunststofgrasmat.

Leidsman Levente Kalmar onderbrak het duel om het opgeroepen ambulancepersoneel de noodzakelijke medische verzorging te laten uitvoeren. Karlijn Koerts werd vervoerd naar het ziekenhuis en na dertig minuten onderbreking werd het spel vervolgd met Ilse van Esch als de vervangster van Karlijn Koerts. Het spel was nu volledig in handen van de meiden van Hercules. In de 34e minuut scoorde Cherraine Breinburg de 2-0 voor RVVH. De ploeg uit Ridderkerk kreeg meer mogelijkheden maar aan de andere kant waren Jiska Theunissen en Colette van Aalst gevaarlijk.

Bij het begin van de tweede helft een enorme regenbui maar wel in de 49e minuut de aansluitingstreffer voor Eindhoven. Het doelpunt werd gescoord door Glenda van Lieshout. Dat zat niet lekker bij de ploeg van Michel Visser en het spel bloeide ondanks de hevige regen op. In de 53e minuut een prima aanval via Lisanne van Gelder naar Manuela Grootenboer die op links vrijstond. Een simpele pass en het leer kwam voor de voeten van Cherraine Breinburg. In eerste instantie werd de inzet nog gekeerd door Maia Vink. Echter voor de tweede maal opnieuw achterwaarts ingeschoten door Breinburg die haar tweede doelpunt scoorde van de middag.

In de 63e minuut sloeg RVVH opnieuw toe. Een terechte toegewezen strafschop vanwege het neerleggen van Manuela Grootenboer in de zestien. Manuela Grootenboer knoopte haar veters extra strak vast, maakte geen fout en liet Vink de gang naar het net maken. RVVH op rozen maar die hebben wel degelijk doornen, ook in Oosterhout.

Na de regen in de 69e minuut een fraai doelpunt van Dagmar Hulsen die de 4-2 scoorde. Nogmaals Eindhoven nu met een caramboleerde bal van Celeste van der Groef die via de staanders de aansluitingstreffer scoorde.

Het werd billenknijper voor de twee teams. Eindhoven moest in ieder geval de gelijkmaker scoren. Van der Groef was er dichtbij maar door de druk die Eindhoven zette kreeg RVVH veel ruimte. Nikki de Roest schoot bij een uithaal tegen de lat. De beste kansen in de spannende slotfase voor de ploeg uit Ridderkerk die echter van die mogelijkheden geen gebruik maakte.

De ervaring en beleving de drijfveer voor de winst van RVVH die weer op het oude niveau terugkeert. In feite de kampioen van de Hoofdklasse na het wegvallen van Twente. FC Eindhoven degradeert uit de Topklasse in een competitie die dit seizoen te lang duurde. Bij de lichtstad bewoonsters de tranen van verdriet en bij de promovendus uit Ridderkerk de champagne die rijkelijk vloeide.