CSW komt tekort tegen RCL

RCL-coach Wally Gallert was na afloop bijzonder openhartig. ‘Zonder de inbreng van een aantal speelsters van het eerste team hadden wij het hier in Wilnis niet gered’. Duidelijke taal waar niets aan toegevoegd diende worden en het verschil een feit. RCL won na een 1-2 ruststand met 1-5. In de eerste helft een vrijwel gelijk opgaande strijd met aantrekkelijk aanvallend voetbal met kansen over en weer. De Leiderdorpsen scoorden via Kirsten Kok en Geke Maat terwijl Hafize Sevilmis voor CSW de aansluitingstreffer scoorde.

CSW - RCL
In het tweede deel maakte RCL het verschil zichtbaar. Fysiek en conditioneel beter met snelle combinaties en inzet op basis van individuele klasse. Kirsten Kok scoorde er twee terwijl Geke Maat er één bij liet schrijven en 1-5 de eindstand.
Een ongelijke strijd waarvan de Leiderdorpse Racing profiteerde. Maar wel verdienstelijk spel van de meiden van coach Rob van Dijk die bleven voetballen voor een beter resultaat. RCL heeft de aansluiting weer te pakken en voor CSW gaat het er om spannen in het nieuwe jaar.

CSW - RCL
Blessureleed bij RCL die noodgedwongen een beroep moest doen op een aantal eerste elftal speelsters. Het waren er vier maar het maakte net als vijf jaar geleden een wereld van verschil op het Sportcomplex Veenzijde aan de Pieter Joostenlaan in de gemeente De Ronde Venen. Thuisploeg CSW kwam keurig uit de startblokken. Eerst Hafize Sevilmis gevaarlijk en in de vijfde minuut moest doelvrouw Joyce Norder ver uitkomen om Kayleigh van Groen de weg te versperren. Van Groen raakte geblesseerd aan haar rechter voet maar kon op dat moment nog even verder.

CSW - RCL
De meiden van de Leiderdorpse Racing verdeelden het spel goed en in de achtste minuut kwam de formatie van coach Wally Gallert op voorsprong. Een snelle uitval met Geke Maat die door het hart van het centrum brutaal Kisten Kok wegstuurde en geen fout maakte en die schoot RCL naar een vroege voorsprong.

CSW - RCL
De meiden van CSW zeker niet aangeslagen en de ploeg van Rob van Dijk kwam goed in het eigen ritme. Mogelijkheden voor Mandy Bos en een kopbal van Kayleigh van Groen. Ook een schot van Hafize Sevilmis maar resultaat leverde dat de jonge aanvalsters niet op maar wel uiterst aantrekkelijk voetbal.
In de vijftiende minuut sloeg RCL weer toe. Een schitterende actie van Esmee Martens op rechts die fraai snelheid mocht maken en een simpel ogende pass op Geke Maat die het leer onberispelijk in de touwen schoot.
CSW - RCL
De Leiderdorpse Racing de meest toonaangevende formatie maar thuisploeg CSW zeker niet ongevaarlijk. Ervaring voldoende met Nelleke Vrielink en Iris van Dijk die toch iedere keer weer splijtende passes afleverden. Kansen waren er wel degelijk met de snelle Hafize Sevilmis en opnieuw Van Groen.
RCL sneller in de omschakeling en fraaie aanvallen van Esmee Martens, Kisten Kok en Riejette de Roo. In de 23e minuut diezelfde De Roo aan de basis met Esmee Martens die met een fraaie curve inkopte echter sluitpost Jeaninne Leijgraaff bood prima redding en plukte het leer uit de lucht.
In de 26e minuut de nodige wissels. Kayleigh van Groen kon niet verder en Demi Bastemeijer haar vervangster. Bij RCL maakte Judith Hogenboom plaats voor Faith Parto. RCL maakte het spel maar kansen ook voor de meiden van CSW met Mandy Bos, Hafize Sevilmis en Demi Bastemeijer.

CSW - RCL
In de 33e minuut een opzienbarend moment met een vrij trap voor CSW op de geheel vrijstaande Hafize Sevilmis die volgens vriend en vijand in buitenspelpositie stond. Maar ze mocht doorgaan van leidsman Willem Holtrop uit Amstelveen en zette doelvrouw Norder op het verkeerde been. De aansluitingstreffer een feit.
In het laatste kwartier rook CSW met Ryanne Lem en Dewy van Zijl mogelijkheden maar Sabine Verheul, Lisette Zegers, Kirsten Kok en Stephanie Hartogs bleven standvastig de voorsprong verdedigen. Mijke Voorbij sterk met de hoekschoppen maar ondanks de mogelijkheden werd het net niet gevonden. Aan de andere kant kregen Geke Maat en Riejette de Roo de mogelijkheden maar de allerbeste mogelijkheid was wel voor Mandy Bos die de ultieme kans kreeg de ploegen op gelijke hoogte te brengen maar ze schoot haar inzet echter naast.

CSW - RCL
In de tweede helft mogelijkheden voor CSW en Melanie van Aken moest nog even een gat dichtlopen om Mandy Bos het scoren te beletten. Maar de Racing maakte het verschil duidelijk met soms sprankelende aanvallen van Riejette de Roo en Faith Parto. In de 54e minuut subliem doorgaan op rechts van Riejette de Roo met Sabine Verheul die geheel aan de andere kant de vrijstaande Kirsten Kok aanspeelde en uit een moeilijke hoek de bal in het net schoot.
CSW - RCL
De wedstrijd leek gespeeld met 1-3 op het scorebord maar daar dachten de meiden uit Leiderdorp toch net iets anders over. De mix van één en twee wilde wel degelijk laten zien wat de mogelijkheden waren. In de 72e minuut was het Noëlle Opdam op links die slim voorzette en Geke Maat kopte het leer snoeihard in en 1-4 op het scorebord.
CSW - RCL
Twee minuten later een karaktervolle Faith Parto die Kirsten Kok in stelling bracht en die haar derde van de middag in de touwen schoot.
Nadat voor CSW aanvoerster Mijke Voorbij net naast schoot had Kirsten Kok na een wervelende actie de kers op de taart in gedachten. Geheel vrij voor een leeg doel en dan de bal naast schieten wekte de nodige hilariteit op maar het was gedaan op het fraaie kunstgrasveld in Wilnis.

CSW - RCL
Een extreme warme zaterdagmiddag waarbij de madeliefjes in het echte gras in bloei stonden en de weidevogels in de lucht zuidwaarts trokken. Alles in het landelijke gelegen Wilnis met een ongelijke strijd tussen CSW en RCL in de Tweede Klasse A. Een sportief degradatieduel op het scherpst van de snede met goed voetbal in een attractieve wedstrijd die boeide. RCL maakte het verschil op individueel niveau duidelijk met deze mix van speelsters. Maar thuisploeg CSW kreeg in het eerste deel wel voldoende mogelijkheden om geschiedenis te kunnen schrijven.
RCL overheerste de tweede helft en de ploeg krijgt wat meer lucht om naar boven te kijken op de ranglijst. CSW is ondanks het goede vertoonde spel in de gevarenzone beland en op die plek hoort het team van coach Rob van Dijk zeker niet te staan.

Voor meer beelden van CSW tegen RCL klikt u hier.