Wassenaar en Rijnvogels verdelen eerlijk de punten

In een aantrekkelijk duel op Sportpark Kerkehout in Wassenaar hielden de ploegen van SV Wassenaar en FC Rijnvogels elkaar in balans met 1-1. Een stand die bij rust al op het scorebord prijkte. Een juiste uitslag trouwens alhoewel Rijnvogels uit Katwijk in de eerste 25 minuten het beste van het spel had. Scoorde de 0-1 via Sanne Durieux wat op dat moment een juiste afspiegeling was van het spel.
Maar thuisploeg Wassenaar kwam sterk terug en …….. scoorde de gelijkmaker.

In de tweede helft een gelijk opgaande partij met druk van Rijnvogels en kansen voor beide ploegen. De allerbeste mogelijkheden waren wel voor de thuisploeg maar beide doelvrouwen deden het uitstekend. Een juiste uitslag met een prima leidende Vincent Brugman als scheidsrechter.

De eerste actie was voor Elly Danowisch van Wassenaar gevolgd door een prima uitval aan de andere kant van Sanne Durieux van FC Rijnvogels uit Katwijk. Rijnvogels technisch de bovenliggende partij met scherpe aanvallen via de flanken.
In de twaalfde minuut kwamen de meiden van coach Jaap van Duijn  uit Katwijk op een verdiende voorsprong. Via links een fraaie actie van het Katwijks smaakmakertje Sanne Durieux die de openingstreffer achter Wassenaar doelvrouwe Bonnie van Toolen in het net schoot.

SV Wassenaar - FC Rijnvogels
Rijnvogels duidelijk sterker en wilde absoluut meer. Voerde de druk op de Wassenaarse vesting aanzienlijk op maar de verdedigsters Nina van den Broek en Samantha van der Valk kregen grip op de aanvalsgolven. Uitstekend werk ook van sluitpost Bonnie van der Toolen die met een aantal fabelachtige reddingen Wassenaar in de wedstrijd hielp.
Na ruim 30 minuten keerde het tij en lag het initiatief duidelijk bij het groen-witte team van coach Albert van Biezen. Met name goed werk van Sanne Heidinga, Elly Danowisch en Jet van Schie. De verdediging van Rijnvogels flink onder druk en mogelijkheden voor Jet van Schie op aangeven van aanvoerster Leonie van Eijk.

Wassenaar - FC Rijnvogels
Het wachten was heel gewoon op de gelijkmakende treffer. Dat gebeurde in de 38e minuut. ………. scoorde voor thuisploeg Wassenaar op aangeven van Chelle Willemse heel verdienstelijk.
Wassenaar wilde zichtbaar meer en speelde goed over de vleugels en zette druk. Kreeg mogelijkheden maar verzilverde die kansen niet.

In de tweede helft waren de strijdlustige meiden van beide teams aan elkaar gewaagd. Goed verdedigend werk van Rijnvogels speelster Willemijn van Duijn die noodgedwongen vanwege rugklachten moet stoppen met de voetbalsport. Bij de Katwijkse voorwaartsen steevast Tessa van der Plas, Sanne Durieux en Natasja van den Berg die gevaarlijk waren. Prima werk bij Wassenaar van Jolina Bruijs met splijtende hoekschoppen maar het leverde de groen-witte formatie niets op.
In aanvallend opzicht had ……….. de wedstrijd in Wassenaars voordeel kunnen beslechten. Kreeg met Jet van Schie een aantal fraaie mogelijkheden maar de Katwijkse meiden hielden stand. Het was eerlijk verdeeld met Tessa van der Plas voor Rijnvogels met een mogelijkheid diep in de tweede helft. Maar de allerbeste was wel voor ……………. van de thuisploeg maar het leer wilde er niet in.

Spannend en levendig duel met leuk voetbalspel. Zowel coach Jaap van Duijn van Rijnvogels alsmede Wassenaar coach Albert van Biezen waren unaniem van mening dat dit gelijkspel de juiste afspiegeling was van de sportieve wapenfeiten. Eerlijk zullen we alles delen was het credo en daar was geen speld tussen te krijgen.

Voor meer beelden van dit duel tussen SV Wassenaar en FC Rijnvogels klikt u hier.