Berkel MB stelt winst in tien minuten veilig tegen VVAC

Een echte topper tussen de meiden van Berkel en VVAC werd dit drie punten duel zeker niet. Een matig veld en miezerig vocht op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland waren daar mede van invloed op. Het ging voor beide teams vooral om de aansluiting naar de top van de Hoofdklasse. ARC uit Alphen aan den Rijn voert die ranglijst aan. Cruciaal want de krachtsverschillen tussen de diverse formaties is echter minimaal. Het was dus erop of eronder en de belangen groot.

Berkel - VVACVVAC uit Ottoland kwam op een 0-1 voorsprong en liet in de beginfase het beste voetbal zien op de zware grasmat. De Berkel trein kwam pas na een goed kwartier op stoom. Er werden vier doelpunten in een tijdbestek van slechts tien minuten gescoord en de strijd gestreden.
In de tweede helft scoorden beide teams ieder nog een keer waardoor de eindstand tussen Berkel en VVAC op 5-2 kwam. Berkel in de lift en staat nu op een tweede plek achter ARC. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van Max Plenter die een prima partij floot.

Berkel - VVAC
Een uitstekende opening van de wedstrijd door Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum. In de vierde minuut kwam de ploeg op een fraaie 0-1 voorsprong via een doelpunt van Marlies Terlouw na uitstekend doorgaan van Daniëlle de Ruijter. Een mooie binnenkomer en dit zeker niet onverdiend.  In de zesde minuut weer zo’n snelle uitval van de meiden uit Ottoland met opnieuw Daniëlle de Ruijter maar dit keer was het doelvrouwe Sascha de Groot die redding bood. Nog een aantal keren moest De Groot in actie komen tegen de sterk spelende Michelle Willems en Marlies Terlouw.

Berkel zonder de geblesseerde speelsters Eva Barning en Marlies Koningen in de ploeg stond sterk onder druk. Pas na een kwartier spel werd de Berkel trein op stoom gebracht en kreeg het publiek onder de vele regenschermen een schitterend staaltje combinatievoetbal te zien. Marieke Machielse, Tyche Hampel, Sabine Visser en een sleutelrol voor aanvoerster Naomi Jonkman.
 In de 17e minuut kwam thuisploeg Berkel langszij. Een fraai doelpunt die op naam kwam van Ceri Anne van Olst en de beide ploegen weer in balans. Twee minuten later liet Berkel opnieuw van zich spreken. Nu was het Ashley van Eijk die het leer langs doelvrouwe Renate Kroes in de touwen schoot.

Berkel had de smaak duidelijk te pakken en VVAC wist niet waar ze het moesten zoeken. Liep heel duidelijk achter de feiten aan en de sprankeling van het eerste kwartier was volledig verdwenen. In de 21e minuut was het Ines Boujada die de 3-1 op het scorebord liet prijken. Het zou vijf minuten laten nog erger worden voor de meiden uit de Alblasserwaard. Nu wederom Ashley van Eijk die het net wist te vinden na een leuke combinatie en 4-1 de stand.

Berkel nam heel duidelijk gas terug en vond de geleverde inspanning klaarblijkelijk voldoende. Daarentegen kwamen de meiden van coach Francis van der Grijn weer helemaal terug. Knappe diepe ballen van Lisette Koning op Naomi de Vries en op links Michelle Willems. Mogelijkheden in het centrum voor Marlies Terlouw, Jasja van der Grijn en Michelle Willems maar het net werd niet gevonden. Goed werk trouwens van sluitpost Sascha de Groot en Mara Wensveen, de rots in de Berkel verdediging.

In de tweede helft een gelijk opgaande strijd waarbij het tempo duidelijk lager lag. Kansen voor beide kemphanen om de stand een ander aanzien te geven. Bij VVAC de snelle counters en Melissa den Hartog had de strijd in de 44e minuut toch een andere wending kunnen geven. Was snel en listig door de laatste verdedigende stellingen gekropen om te gaan scoren.

Buiten het bereik van sluitpost De Groot kwam het leer kletterend tegen de staander aan. Daar kwam de ploeg van de coaches Natasja Balm en Patricia de Groot heel goed weg en het schudde het blauw-gele team weer wakker.
Mogelijkheden voor een goed doorgaande Sabine Visser en een keihard werkende Ines Boujada. De centrumverdedigsters Hannah de Groot en Mirjam Koorevaar met doelvrouwe Renate Kroes hadden hun handen vol aan de dreiging van de aanvalsters.

In de 63e minuut scoorde Berkel de 5-1 en weer Ceri Anne van Olst die het doelpunt op haar naam mocht bijschrijven. De wedstrijd viel in het slot. Thuisploeg Berkel controleerde maar toch weer kansen met de snelle uitvallen van VVAC. Michelle Willems snel op links en in de 74e minuut een pass op Marlies Terlouw. Die profiteerde prima en scoorde haar tweede doelpunt van de wedstrijd.
De sportieve wedstrijd gespeeld en Berkel staat op de ranglijst van de Hoofdklasse nu op een tweede plek.

Berkel MB na de gewonnen wedstrijd tegen het sterke VVAC.
Na afloop van dit duel was Natasja Balm van het winnende Berkel toch niet helemaal content over het vertoonde spel van haar meiden. ‘Berkel heeft slechts een kwartier lang laten zien waar het team toe in staat is. De meiden namen het na de 4-1 voorsprong echt veel te gemakkelijk op’, aldus Balm. Een duidelijke punt ter discussie maar ze was uiteraard wel dolblij met deze overwinning en complimenteerde de gehele groep voor dit fraaie resultaat tegen het sterke VVAC.

Voor meer beelden van dit duel in de Hoofdklasse tussen Berkel en VVAC klikt u hier.