Mediawijsheid

Maatschappelijke betrokkenheid voor iedere burger. Mediawijsheid om jong en oud actief te laten deelnemen in de complexe samenleving.
Het Sector Instituut Openbare Bibliotheken bracht onlangs een handig boekje uit met de treffende titel ‘Iedereen Mediawijs’. Een schitterende bron van inspiratie met tastbare voorbeelden voor projecten bij bibliotheken.

Iedereen mediawijs, een bron van inspiratie voor projecten bij bibliotheken.
Voor kinderen in de diverse leeftijdsgroepen met leesvaardigheid en taalvaardigheid. Daarop volgend een structurele aanpak van informatievaardigheden. Natuurlijk de slimme trucs maar ook de gevaren als cyberpesten en de invloed van sociale media worden daarin beschreven.

In het boekje 'Iedereen mediawijs' van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken worden op inspirerende wijze projecten bij bibliotheken omschreven.

De Bibliotheek op School, een succesformule waarbij gemeenten, basisscholen en bibliotheken samenwerken voor een daadkrachtige kwaliteitsverbetering binnen het onderwijs.
Maar ook aandacht voor volwassenen met onvoldoende digitale vaardigheden. Ook deze groep maakt kennis met de computer en kan na afloop van de Klik & Tik cursus volledig zelfstandig e-mailen en veilig onder meer bankzaken regelen via het internet.

Iedereen mediawijs en het leren van digitale vaardigheden.

Ondernemers kunnen ook op weg worden geholpen met ICT gerelateerde zaken. Het doel is om de wisselwerking tussen de ondernemer en de bibliotheek te stimuleren maar ook andersom. Een nieuwe netwerkformule met professionals om samen te werken binnen een bepaalde doelgroep.

Voor meer informatie: Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, Den Haag,www.siob.nl
Het boekje Iedereen Mediawijs is hier te downloaden.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: