Zwervers kampioen na puntendeling bij Rhoon

Zwervers de zegevierende kampioen van de Eerste Klasse A. De ploeg van coach Mauri Cabeza had aan één punt voldoende bij Rhoon om fier en trots het kampioensvaandel te hijsen. Thuisploeg Rhoon moest winnen om er een beslissingswedstrijd uit te slepen. Maar ondanks de drie doelpunten die Rhoon scoorde gebeurde dit niet.
Het duel was matig en de nervositeit zichtbaar bij de beide elftallen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Fabiany Lugtigheid uit Barendrecht die een uitstekende wedstrijd floot.

Goaltjesdief Shirley Nederpel die met haar doelpunt het kampioenschap Voor Zwervers binnensleepte.
In de eerste helft scoorde Rhoon drie keer waarvan één in het eigen doel maar de ploeg van coach Raymond van Elswijk was heel duidelijk de meest smaakmakende partij. Doelpunten van Suzanne van der Stigchel in eigen doel en Tamara Colle en Petra Dugardein.
In de tweede helft scoorde wie anders dan Shirley Nederpel in de 51e minuut de gelijkmaker en Rhoon was niet meer in staat het tij te keren. Zwervers ontregelde het spel vakbekwaam waardoor het spelletje voetbal bijkans onmogelijk werd gemaakt.

Rhoon - Zwervers. Zwervers kampioen in de Eerste Klasse A.
Na het laatste fluitsignaal kon het kampioensfeest een aanvang nemen alleen de KNVB liet verstek gaan om de versierselen die bij deze prestigieuze titel behoren uit te reiken. Voor Zwervers is dit kampioenschap de tweede op rij. Verleden jaar werd het team kampioen in de Tweede Klasse en nu in de Eerste Klasse. Promotie naar de Hoofdklasse een feit en voor Rhoon is de nacompetitie een mogelijkheid om ook te promoveren naar de Hoofdklasse.

Rhoon - Zwervers
Beide coaches waren vooraf unaniem in hun stelling. Het zou winst worden voor het elftal van Zwervers van Mauri Cabeza en ook coach Raymond van Elswijk van Rhoon vertelde vooraf voor de winst te gaan. Het zou spektakel worden en in de tweede minuut stond Zwervers al op een 0-1 voorsprong. Een hoekschop van Linda Los werd door Shamilla Hamers ingekopt. Zou eenvoudig gepareerd kunnen worden echter Suzanne van der Stigchel raakt het leer volledig verkeerd waardoor de bal in het doel achter sluitpost Monica van der Hoek caramboleerde.

Een kopbal van Zwervers speelster Shamilla Hamers die eenvoudig weggewerkt zou gaan worden door Suzanne van der Stigchel van Rhoon. Alleen caramboleerde het leer pardoes in de kruising achter sluitpost Monica van der Hoek.

Een fikse tegenvaller voor de rood-witte formatie maar in de negende minuut een prima aanval via Avery James. Een pass op Tamara Colle en die drukte perfect af. Een gelijke stand die de spelverhoudingen goed weergaf. Geen goed voetbal maar dat was van beide aan elkaar gewaagde kemphanen ook niet te verwachten in juist dit duel. Alhoewel thuisploeg Rhoon de wedstrijd wel naar zich toetrok. Uit stilstaande momenten was Zwervers sterk. Prachtige inzetten en passes van Shamilla Hamers, de bewegingen van Ennely Pinto en Chamba Rimon en niet te vergeten de strakke hoekschoppen van Linda Los.

Tamara Colle van Rhoon met de gelijkmaker in het duel tegen Zwervers.
Bij Rhoon natuurlijk Avery James en Tamara Colle met aansturing van Petra Dugardein, Nancy Leidekker en Sandra van Tol. In de 29e minuut de mogelijkheid voor Ennely Pinto om Zwervers op voorsprong te brengen maar het leer ging net naast. Dan de 33e minuut met Rhoon aanvoerster Sandra van Tol die aan de basis stond van opnieuw een treffer. Een splijtende pass op Petra Dugardein die het leer volkomen vlekkeloos achter sluitpost Sharon Schoonderbeek in de touwen werkte.

Petra Dugardein van Rhoon springt een gat in de lucht na haar treffer tegen Zwervers. Dugardein zette Roon op een 2-1 voorsprong.Een 2-1 voorsprong en Rhoon wilde heel duidelijke meer. Was ook de betere partij. Geel voor Mandy Glaudemans maar binnen de lijnen was alles vredig. Daarbuiten veel hinderlijk vuurwerk waarvoor leidsman Fabiany Lugtigheid volkomen juist het spel onderbrak. In de 40e minuut was het opnieuw Linda Los met zo’n superstrakke hoekschop die Shamilla Hamers net naast het doel werkte. Vlak voor de pauze een aanval van Rhoon met Nancy Leidekker en Tamara Colle. De mogelijkheid was er nu voor Avery James om de voorsprong een beter aanzien te geven maar helaas werd de target niet gevonden.

Rhoon aanvoerster Sandra van Tol in duel met Zwervers speelster Ennely Pinto.Bij Zwervers kwam na de thee goaltjesdief Shirley Nederpel in het veld voor Robien Laisina. Het was de gouden greep van de afscheid nemende en bovendien emotioneel betrokken coach Mauri Cabeza. In de 51e minuut scoorde Nederpel de gelijkmakende treffer die na afloop ook voldoende bleek om de kampioensvlag te hijsen.
Een uitstekende actie van Chamba Rimon ging hieraan wel vooraf. Rimon maakte heel slim gebruik van een misverstand bij Rhoon op het middenveld en de omschakeling op snelheid een feit. Ruimte en een stijlvolle pass op de geheel vrijstaande Shirley Nederpel die heel professioneel het hoofd koel hield en op prachtige wijze heel effectief scoorde.

Shirley Nederpel scoort voor Zwervers de gelijkmakende treffer al vroeg in de tweede helft. Het kampioenschap voor Zwervers is binnen.Het duel was gespeeld en dit al heel vroeg in de tweede helft. Veel blessurebehandelingen bij Zwervers wat het spel zeker niet ten goede kwam. Het spelritme ebde helemaal weg bij Rhoon.
Slim uiteraard van Zwervers die in de 77e minuut de paal toucheerde en bovendien kreeg Shirley Nederpel nog een mogelijkheid.

Rhoon - Zwervers. Leuke duels tussen Shamilla Hamers en Tamara Colle met rechts Patty Damsma.
Een kwartier zuivere speeltijd werd volkomen terecht door de leidsman bijgetrokken wat overigens niet in dank werd afgenomen in de dug-out van Zwervers. Onterechte maar bovendien ongepaste kritiek op de leiding en Mauri Cabeza kreeg daarvoor geel. Ook de gewisselde Robien Laisina deed haar zegje en zag rood en mocht achter de afrastering het spel volgen. Bij Zwervers was in de laatste fase het zover mogelijk de bal zien weg te werken en daar had Rhoon ondanks de spaarzame mogelijkheden geen direct antwoord op.

Rhoon - Zwervers. Zwervers Kampioen!!Zwervers de kampioen en Rhoon mag het in de nacompetitie alsnog proberen om een plek in de fel begeerde Hoofdklasse te bereiken. Met de motivatie en de spelvreugde van het rood-witte team is niets mis en ook aanvoerster Sandra van Tol heeft daarin terecht alle vertrouwen.
Goaltjesdief Shirley Nederpel van Zwervers was heel erg blij dat ze dit kampioenschap mee mocht maken. Een feest voor haar persoonlijk zoals ze dit na afloop onder woorden bracht. Na het algehele landskampioenschap van RCL nu met Zwervers opnieuw op het podium te staan is voor haar een belangrijk hoogtepunt. Dit juist met de enige treffer die voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel de doorslag gaf het kampioenschap in de Eerste Klasse A binnen te slepen.
Dit keer geen versierselen van de KNVB maar het feest was er daardoor niet minder om.

Beelden van dit duel tussen Rhoon en Zwervers ziet u hier.