VVIJ scoorde er rustig op los bij SteDoCo

Op de vette Zuid Hollandse klei in Hoornaar met de altijd grimmige weersinvloeden. Maart roerde zijn staart ook vandaag tijdens het duel van SteDoCo tegen VVIJ uit IJsselstein. Regen, hagelbuien en de befaamde donkere wolken het scenario in Hoornaar. Maar ook twee teams die voor de punten strijd leverden. Tijdens de hagelbuien profiteerde de formatie van coach Marcel van de IJssel optimaal. Twee uitgespeelde mogelijkheden werden benut door Lois Spliet.
Bij de rust was het 0-3 en het zonnetje kwam weer door. VVIJ nam wat gas terug waardoor SteDoCo beter in het spel kwam. Maar de jonge ploeg van Manuel Langendoen kwam er niet aan te pas alhoewel de mogelijkheden om te scoren er wel waren. Good old Monique Rekker werd nog ingezet maar VVIJ speelde het spelletje slim uit en verliet de arena met 1-7.

Een prima redding van sluitpost Natasja van den Brink van SteDoCo voordat Lerato Sinester van VVIJ gaat uithalen.

Gestart werd in de arena met een lekker zonnetje. De teams van SteDoCo en VVIJ waren wel degelijk gespannen. VVIJ wil graag een periodetitel pakken en SteDoCo vecht tegen degradatie. De meiden uit IJsselstein trokken het spel direct haar zich toe en kregen mogelijkheden maar scoren was er niet bij. De uitvallen van de thuisploeg waren wel degelijk gevaarlijk. Daniëlle Vermeulen en Valerie Dekker mochten uithalen maar Jennifer Ramjiawan deed het goed daar onder de lat bij VVIJ. Aan de andere kant Lois Spliet en Lysanne van Oostrom die beiden mogelijkheden creëerden. Met name de snelle opbouw van bij de ploeg van Van de IJssel met Laura Gaasenbeek en Shamarah Lemmers viel op.

De 0-1 in de maak voor VVIJ tegen SteDoCo. Doelpuntenmaakster Lois Spliet op aangeven van Lysanne van Oostrom.

In de 17e minuut een projectiel van Daniëlle Vermeulen die nog net tot hoekschap verwerkt kon worden. Bijna dan toch uit die corner na een listig hakje van diezelfde Vermeulen bijna de jeugdige Valerie Dekker die had kunnen scoren. Het spel ging over en weer maar de druk kwam wel degelijk op het conto van VVIJ. In de 22e minuut de kans voor Lois Spliet maar sluitpost Natasja van den Brink van SteDoCo bood redding.
Het weer werd steeds slechter en na de regen de hagel gratis en voor niets die kletterde op de daken van de dug-outs en de tribune. Het gaf de ploeg uit IJsselstein de inspiratie om nu wel genadeloos toe te slaan. Met goed en snel spel gaf Sylvia van den Berg de pass op Lysanne van Oostrom die meters mocht maken en het leer in de voeten speelde van de inkomende Lois Spliet die de 0-1 scoorde.

Na een listig hakje van Daniëlle Vermeulen van SteDoCo is het bijna Valerie Dekker die kon scoren.

Twee minuten later werd het zelfs 0-2 door diezelfde Spliet. Nu op aangeven van Audrey van der Horst. De verdediging van de thuisploeg stond onder druk maar in de 38e minuut aan de andere kant een fraai schot van Juvainy Keller die geen doel trof. In de 42e minuut werd het 0-3 voor VVIJ. Doelpuntenmaakster Audrey van der Horst die met het hoofd fraai de bal in het net kopte.

Audrey van der Horst van VVIJ soort met het hoofd de 0-3 tegen SteDoCo in Hoornaar.

SteDoCo pikte de draad in de tweede helft goed op. Kreeg kleine mogelijkheden maar druk werd gezet. Rosanne Scheurwater, Joy van der Elst en Romy Steegwijk konden meters maken maar scoren was er niet bij. Wel in de 48e minuut bij een uitval van VVIJ.

Lois Spliet van VVIJ met de 0-4 op haar pantoffel.

Ester Weerdenburg speelde het leer op wie anders dan Lois Spliet en die scoorde de 0-4. In de 51e minuut een vrije trap van Daniëlle Vermeulen die het leer breed legde op Joy van der Elst die de bal als loepzuiver projectiel in het net schoot. Een fraai maar bovendien geplaatst schot van Joy van der Elst die de 1-4 scoorde. Een mooi doelpunt waar niets op af te dingen viel.
In de 68e minuut weer zo’n splijtende pass van Audrey van der Horst op natuurlijk Lois Spliet en 1-5.

Ester Weerdenburg van VVIJ met 1-6 op haar pantoffel tegen SteDoCo in Hoornaar.

Natuurlijk was het duel gespeeld maar ondanks het prima keeperswerk van Natasja van den Brink moest ze toch nog twee maal capituleren. In de 78e minuut omspeelde Ester Weerdenburg haar wat de 1-6 betekende en vier minuten voor tijd reageerde Shamarah Lemmers uitstekend op de terugspringende bal na een vrije trap van Ester Weerdenburg.
1-7 de uitslag en dat was in feite iets teveel van het goede. SteDoCo leverde strijd maar startte te laat met het echte voetbal. VVIJ de terechte winnaar met een collectief sterk spelende formatie en met vier hele mooie doelpunten van Lois Spliet.
VVIJ op een stevige derde plek achter Zwervers en Rhoon en voor SteDoCo lijkt het doek gevallen.

Meer beelden van SteDoCo tegen VVIJ ziet u hier.