RCL komt tegen Fortuna Sittard niet verder dan een gelijkspel

De spanning voelbaar op het vrijwel onbespeelbare veld. De belangen groot want het enigste wat telde voor zowel de Leiderdorpse Racing als Fortuna Sittard was de volle winst. De Leiderdorpsen kregen in de eerste helft verreweg de mooiste mogelijkheden om ruimschoots afstand te nemen. Kansen in overvloed maar alleen aanvoerster Samira Benchamach wist het net te vinden.

RCL - Fortuna Sittard.
In de tweede helft scherpe counters van Fortuna Sittard die twee keer succesvol werden afgerond. Liv Aerts en later Shirley Kocacinar scoorden voor de Limburgse formatie. Kansen voor thuisploeg RCL om de stand weer in balans te brengen maar het spel werd te geforceerd gespeeld. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Ron Wolf uit Rotterdam scoorde Sabine Verheul de gelijkmaker. Zowel RCL als Fortuna Sittard verloren twee punten om de kloof met Buitenveldert te beslechten. Lachende derde zou wel eens Ter Leede kunnen worden in de race om het landskampioenschap bij de amateurs.

Marcha Duijkers van RCL in duel met Shirley Kocacinar van Fortuna Sittard.

Powerful fluid door de aderen van de rood-witte formatie. Onmiskenbaar de invloed van de ondersteunende sponsor Brevini. Want de Leiderdorpse Racing startte uitstekend. Ramona van der Harst met messcherpe corners gevolgd door kopballen van Jill Gotink en Stephanie Valk. Het lukte echter niet om direct al toe te slaan maar een duidelijke verschil in krachtsverhouding wel zichtbaar. Op een uitermate slechte akker van kunstgras werd dit Topklasse duel afgewerkt. Alleen in het middengedeelte was het droog. In de 14e minuut kwam Stephanie Valk oog in oog met doelvrouwe Katja Demacker maar vergat te scoren. Na afloop liet Valk nog even de mogelijkheden van de eerste helft rustig de revue passeren. Een flinke voorsprong zou op het scorebord niet hebben misstaan.

Liv Aerts van Fortuna Sittard met een kopbal die door Denise Koorevaar van RCL uit de lucht wordt geplukt.

Pas na zo’n 16 minuten spel kwam de Limburgse formatie in het spel voor met als drijfveer Annika Pluymen die keurig het spel verdeelde. In de 18e minuut een prima kopbal van Nadine Hanssen en later Liv Aerts maar Denise Koorevaar greep goed en bovenal betrouwbaar in. Slechts één minuut later de eerste aanvaring tussen de goed fluitende Ron Wolf en Shirley Kocacinar.

Samira Benchamach van RCL nam de eerste treffer voor haar rekening in het duel tegen Fortuna Sittard.

Het zou echter niet bij deze ene keer blijven. Een vrije trap van Vera Wanrooy ging net over en RCL zocht de aanval weer op. In de 24e minuut werd de doorgebroken Samanta Stojanovic door Mayke Ploemen onderuit gehaald. Ploemen kwam er met geel heel goed vanaf en Ron Wolf had het gelijk aan zijn zijde want Loes Plantaz stond er nog zijdelings achter. De toegekende vrije trap van Ramona van der Harst leverde niets op.
In de 28e minuut kwamen de meiden van coach Haroon Ahmad meer dan verdiend op voorsprong. Een prima actie van Melanie Seton die het leer passte op Samira Benchamach die op uitstekende wijze de 1-0 scoorde.

Samanta Stojanovic van RCL wordt tegen het zeiknatte veld gewerkt.

Twee minuten later weer zo’n geraffineerde overtreding van Shirley Kocacinar op Marcha Duijkers die Ron Wolf onmogelijk kon waarnemen. Heel listig maar absoluut niet sportief maar het gebeurde. Duijkers met een actie en die werd in dit geval bestraft met geel. De irritatie onderling werd alleen maar groter. In de 35e minuut opnieuw een provocerende Shirley Kocacinar die vaderlijk werd toegesproken door Ron Wolf die wel een enorm geduld toonde voor deze op zich verdienstelijke speelster. Samanta Stojanovic mocht in de 37e minuut nog doorbreken en leverde een prima pass af op Stephanie Valk maar het net werd niet gevonden. Sandy van de Water kreeg ook een fraaie mogelijkheid en aan de andere kant werd een actie van Kocacinar een prooi voor Denise Koorevaar.

Annika Pluymen van Fortuna in duel met aanvoerster Samira Benchamach van RCL.

In de tweede helft had Stephanie Valk direct na de aftrap de beslissende moeten scoren. Ook Jill Gotink was er dichtbij en aan de andere kant Shirley Kocacinar maar Denise Koorevaar bood redding. Nadat eerst Vera Wanrooy Ramona van der Harst onder het rubber had weggewerkt kreeg de ploeg uit Limburg meer grip op het spel. In de 57e minuut stond Liv Aerts geheel vrij na een foutje in de Racing defensie en Aerts kon gemakkelijk afdrukken.

Liv Aerts van Fortuna Sittard scoort de gelijkmaker, 1-1.

Fortuna rook mogelijkheden en speelde het spel geraffineerd en opportuun. Door de druk van de Limburgse formatie kreeg RCL ruimte met de ingevallen Drita Celaj die op rechts meters maakte. Twee mogelijkheden voor Ramona van der Harst en Jill Gotink maar in beide gevallen zag Katja Demacker het leer over gaan.

Jill Gotink van RCL krijgt de mogelijkheid om te scoren voor de Racing tegen Fortuna Sittard.

In de 76e minuut weer zo’n irritante overtreding van Kocacinar. Ook nu kreeg Shirley het voordeel van de twijfel om één minuut later zelf het initiatief te nemen om te scoren. Mooie actie, dit zonder meer en 1-2 op het scorebord. De Racing kwam in de 85e minuut op gelijke hoogte door een kopbal van Sabine Verheul na een uitstekend genomen vrije trap van Ramona van der Harst. Kansen waren er nog voldoende om de volle drie punten in Leiderdorp te houden maar dit lukte niet.

Sabine Verheul van RCL kopte loeihard het leer achter Katja Demacker in de touwen en bracht daarmee de stand in evenwicht.

Na afloop was leidsman Ron Wolf het er wel over eens dat Kocacinar op het randje van donkerrood balanceerde. In de laatste fase had RCL nog een strafschop moeten krijgen wegens het onderuit halen van Samanta Stojanovic. Wolf kon de actie niet zien en was van mening dat de bal de achterlijn al was gepasseerd toen Stojanovic werd getorpedeerd. Commentaar ook in voldoende mate van de bank van RCL die hun punten wel heel erg duidelijk formuleerden.
Het werd een puntendeling waarbij RCL te weinig kreeg en het net als Fortuna Sittard de strijd niet meer in eigen hand heeft.

Voor meer beelden van RCL tegen Fortuna Sittard klik hier.