Periodetitel twinkelt voor RCL

De 4-0 winst van RCL op Sportclub Botlek was een collectief succes. Met inspiratievol voetbal werd het na een 2-0 ruststand 4-0 in het voordeel van de Leiderdorpsen. Sportclub Botlek spelen open en aanvallend maar kreeg geen grip op het spel van de Leiderdorpse Racing.
Er van uitgaande dat het Zeeuwse IJzendijke de titel weet binnen te slepen komt een plek vrij in de tweede periode om mee te dingen voor promotie naar de Eerste Klasse. Het blijft nog even in de wachtkamer plaats nemen voor RCL.

Een vrije trap van Bianca van der Meer wordt doorgekopt door Kim Oosterom op de inkomende Maaike Toonen die met een fraaie stuiter de 4-0 scoorde in het duel tussen RCL en SC Botlek.
Een leuk duel kreeg het publiek voorgeschoteld in Leiderdorp. Met de straffe wind dwars over het veld een moeilijke opgave voor zowel RCL alsmede SC Botlek uit Spijkenisse. Het lukte de beide strijdende partijen wel de bal onder controle te krijgen. In de 12e minuut een fraaie actie van Merel van den Eshof die de inkomende Malu Postel aanspeelde en die maakte geen fout en deed het net bollen achter sluitpost Louise Brink. Een snelle voorsprong voor de Racing maar ook de meiden uit Spijkenisse kregen mogelijkheden. Alhoewel het initiatief volledig door de thuisploeg werd bepaald. Snel, slim en met souplesse werd door RCL omgegaan met de elementen.

Bianca van der Meer van RCL was heel moeilijk in bedwang te houden.In de 30e minuut was het Judith Hogenboom die Bianca van der Meer lanceerde en uit een bijkans onmogelijke hoek rand 16 met een lob die door de stevige bries werd gedragen en een wel heel speciale curve meekreeg en de 2-0 scoorde. In de verste hoek kwam het leer eenzaam tot stilstand Maar wat een fantastisch doelpunt, daar was iedereen het wel over eens.

Merel van den Eshof van RCL in actie met Bianca van der Meer die de aandacht wegtrekt.
In het tweede deel was het in de 57e minuut opnieuw Bianca van der Meer die scoorde. Dit keer op aangeven van Merel van den Eshof die met uitstekende passes strooide. Drie minuten later was het opnieuw Bianca van der Meer met een schitterende actie maar dit keer trof haar inzet geen doel.
Kansen waren er voor Selene van der Velden van Botlek maar wie anders dan Racing sluitpost Susan Hogenboom  greep goed in en hield de heilige nul.

Judith Hogenboom van RCL die de aanval opzoekt.
Opvallend trouwens de motivatie en inzet bij de Leiderdorpsen die collectief straalden. In de 78e minuut nog een mogelijkheid voor Malu Postel maar twee minuten later wel. Een vrije trap van Bianca van der Meer werd door Kim Oosterom doorgekopt. Achterin sloopt de keihard werkende Maaike Toonen in het gat en kopte het leer opvallend hoog en met een stuiter in het net. 4-0 de eindstand en met het verlies van directe concurrent ARC is het aan RCL om voor promotie te gaan naar de Eerste Klasse. Wel dient IJzendijke dan wel kampioen te worden. Uiteraard is de wil aanwezig om zelf kampioen te worden maar RCL heeft dit echter niet meer in eigen hand.

Voor meer beelden van RCL tegen SC Botlek klikt u hier.