Wartburgia geeft winst uit handen tegen RCL

Hoe unfair voetbal kan zijn maakte Wartburgia mee in de topper tegen RCL. Wartburgia het betere team met aanvallend goed gecoördineerd spel. RCL daarentegen mat en afwachtend en kon niet het eigen spel spelen. Wel een absolute uitblinker doelvrouwe Susan Hogenboom die op fabuleuze wijze trefzekere inzetten pareerde. Wartburgia kreeg veel mogelijkheden en een doelpunt werd afgekeurd. Ook de lat redde de Leiderdorpsen. Na de thee hetzelfde scenario in een aantrekkelijk duel met Wartburgia aan zet met goed positiespel. In de 66e minuut scoorde de altijd trefzekere Laura Kelderman voor Wartburgia de verdiende 1-0. RCL kreeg daarna een aantal uitgespeelde mogelijkheden maar sluitpost Eefje Muselaers redde een aantal keren uitstekend. Niets maar dan ook niets leek erop dat RCL nog zou gaan scoren. Twee minuten voor tijd een foutieve terugspeelbal in de Amsterdamse defensie waar Stephanie Valk gretig van profiteerde en de gelijkmaker scoorde. Deze treffer werd door de Leiderdorpsen als een overwinning gevierd en beide teams blijven in de race voor de ultieme hoofdprijs in de Topklasse.

Prima hoogstaand voetbal met links Kirsten Kok van RCL en rechts Linda Bos van Wartburgia.

Op Sportpark Drieburg in Amsterdam de wedstrijd van de week in de Topklasse  tussen Wartburgia en RCL. Beide teams wilden niets liever dan winnen om in de top mee te draaien. Wel problemen bij RCL met een aantal geblesseerden die niet ingezet konden worden. De eerste wapenfeiten onder de bezielende leiding van Marcel Schreutelkamp uit Almere waren eerlijk verdeeld. Shannon Molleman aan Amsterdamse kant en Marijke van den Berg voor de Leiderdorpsen. Leuke acties van deze behendige en beweeglijke speelsters. Wartburgia zocht de aanval met Eline Keet en de scherpe hoekschoppen van Gerda Edelman waren bijzonder gevaarlijk. In de vijfde minuut scoorde Gerda Edelman zelfs maar haar doelpunt werd wegen duwen afgekeurd.

Na vijf minuten spel schiet Gerda Edelman van Wartburia in het duel tegen RCL de 1-0 in de touwen maar de vreugde is slechts van korte duur want het doelpunt wordt afgekeurd vanwege duwen.

Verontwaardiging alom bij alles wat Wartburgia was met veel protesten. Na afloop was Wartburgia coach Carola van der Laan nog steeds ontstemd over dit voorval. De boze reacties van de Amsterdamse speelsters naar het adres van de leidsman kreeg later wel een vervolg met een gele kaart van aanvoersters Anouk Wisse. Leidsman Marcel Schreutelkamp hield het overigens sportieve spel kort tussen de twee aan elkaar gewaagde teams. Dit op het in slechte staat verkerende kunstgras wat hoognodig aan vervanging toe is. Een goede keuze trouwens van de scheidsrechter. Kirsten Kok van RCL met een hoekschop die door Geke Maat net naast werd gekopt in de zevende minuut. Wartburgia trok het spel naar zich toe met uitstekend positiespel. Verdedigend had Sandy van de Water haar handen vol aan Shannon Molleman en werd daarbij geassisteerd door Romy Siera.

Shannon Molleman van Wartburgia in duel met Romy Siera van RCL.

Leuke duels om de bal leverde dit op maar geen enkel rendement voor de aanvalster. Mogelijkheden voor Dolly van der Voort en een flitsende aanval opgezet door Bouchra Moudou met een fraai achterwaarts hakje op Eline Keet. Even later stond Gisela van Ankeren aan de basis van alweer een Amsterdamse aanval. Het leer werd via Anouk Wisse en de meters verslindende Linda Bos echter niet achter Susan Hogenboom gewerkt.
Het team van coach Haroon Ahmad stond onder druk en verscheen slechts sporadisch voor Eefje Muselaers maar dan werd het wel degelijk gevaarlijk. Marijke van den Berg en Stephanie Valk op aangeven van Chelsea Disseldorp die mogelijkheden kregen maar Muselaers deed het uitstekend onder de lat.

Linda Bos van Wartburgia kopt het leer vol op de deklat.

In de 17e minuut dan toch Gerda Edelman met een fraaie kopbal maar ook hier Susan Hogenboom die vol trots stand hield. Gevolgd in de 22e minuut door een vlammend schot van Bouchra Moudou, na een hoekschop van Edelman die via de vingertoppen van Hogenboom nog net naast ging. Als Linda Bos en Shannon Molleman opnieuw kansen creëerden maar die niet kunnen verzilveren zakt de ploeg van Carola van der Laan iets terug.

Marcha Duijkers van RCL zorgt voor gevaar met haar kopbal op aangeven van Kirsten Kok. De inzet treft echter geen doel.

De Leiderdorpse Racing kroop met moeite uit hun schulp en liet met Kisten Kok, Romy Siera en Marcha Duijkers weer de aanvallende aspiraties zien en het had zomaar kunnen gebeuren maar Muselaers greep goed in. Vlak voor de pauze dan toch Linda Bos met een kopbal die vol op de lat terechtkwam en Eline Keet die zomaar door mocht lopen en het leer net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Molleman had ook zo’n hele fraaie actie in huis en leek te gaan scoren maar die dekselse Susan Hogeboom plukte het leer pardoes uit de kruising.

Eline Keet van Wartburgia krijgt de mogelijkheid om het openingsdoelpunt te scoren maar ziet tot haar schrik het leer aan de verkeerde kant van de staander de achterlijn passeren.

Na de pauze was Laura Kelderman bij Wartburgia in de ploeg gekomen maar de kansen zijn er voor de Leiderdorpsen. Angstig voetbal om vooral maar geen fout te maken en alleen Marijke van den Berg die initiatieven liet zien. Geke Maat met een schot en Kirsten Kok die met hoge ballen achterin bij Wartburgia Suzanne Bakker en Anne Vrijbloed scherp hield.
In de 49e minuut mocht Marijke van den Berg zomaar door de verdediging lopen maar Eefje Muselaers passeren is zelfs op hoger niveau een bijna onmogelijke opgave. Kansen wel degelijk voor RCL maar aan de andere kant een vrije trap van Gerda Edelman die niets opleverde.

Eline Keet van Wartburgia sterk aan de bal ziet Laura Kelderman langszij komen die vervolgens met een droge knal Wartburgia op voorsprong zet tegen RCL.

De wedstrijd snakte naar een doelpunt en met Leonoor van Nieuwenhuijzen in de ploeg zou het moeten gaan lukken. Maar ook daar een doelvrouwe die onpasseerbaar leek. Nadat eerst Marijke van den Berg nog twee keer voor Eefje Muselaers verscheen was het Wartburgia die met goed en snel positiespel de aanval zocht. Schoten van Edelman, Molleman en Moudou werden gestopt of gingen naast maar in de 66e minuut dan toch een prima combinatie met Eline Keet die Laura Kelderman in de gelegenheid stelde af te drukken. Deed dit met klasse en Hogenboom volledig kansloos op deze inzet. 1-0 op het scorebord en een verdiende voorsprong voor de Amsterdamse ploeg die met goed spel afstand nam.

Samira Benchamach van RCL in actie maar haar inzet levert echter niet het gewenste resultaat op. Suzanne Bakker van Wartburgia is een te grote sta in de weg.

Het vreemde was echter wel dat de overtuiging en het lef in het Amsterdamse spel verdween. De rollen leken nu juist omgedraaid. De ploeg van Haroon Ahmad speelde zeker niet goed maar kwam wel terug en maakte dankbaar gebruik van de ruimte. Romy Siera en Marijke van de Berg met de kansen en een schot van Samira Benchamach ging over.
Leek Wartburgia de wedstrijd geheel in handen te hebben en freewheelend met de drie punten de nieuwe lijstaanvoerster in de Topklasse te gaan worden. Maar dit Amsterdamse feest werd wreed verstoord en hoe unfair kan voetbal dan toch zijn. En dan bovendien met de keihard werkende Linda Bos die twee minuten voor tijd de bal veilig dacht terug te spelen op Eefje Muselaers. Zag echter niet dat Stephanie Valk van RCL daar nog tussen stond en als een duveltje uit het doosje op haar eigenzinnige wijze scoorde Stephanie Valk de gelijkmaker.

Stephanie Valk van RCL die de bal onder doelvrouwe Eefje Muselaers van Wartburgia schuift en daarmee een punt meepikt naar Leiderdorp.

Wartburgia de betere ploeg met initiatief en lef die absoluut de winst op basis van kwaliteit verdiende. RCL daarentegen speelde te afwachtend en zeker onder Amsterdams peil. De beide doelvrouwen absolute uitblinkers en ook dat is te danken aan Charlotte Postma en Romana Bernardon die voor de wedstrijd de beide keepsters alle hoeken lieten zien.
Coach Haroon Ahmad was uiteraard blij met één punt die op Allerzielen uit het vagevuur werd weggesleept. Maar de organisatie stond niet goed was ook zijn beleving. Mat en angstig spel is zeker niet het handelsmerk van de Leiderdorpse Racing.
Coach Carola van der Laan van Wartburgia was na afloop niet te spreken over het optreden van de leidsman. Was daarnaast openhartig en realistisch over het spel en moest met pijn uiteraard de puntendeling wel accepteren. Voor goaltjesdief en goudhaantje Stephanie Valk voelde het gelijkspel als een overwinning. ‘Het was gewoon heel slecht wat wij lieten zien’, vertelde Valk na afloop die eraan toevoegde dat dit doelpunt wel een bevrijdend moment was. De punten verdeeld en beide teams doen nog volop mee in race om de koppositie.