DSVP komt er niet aan te pas tegen controlerend RCL (1-2)

In de eerste helft werd door Leiderdorpse Racing het verschil gemaakt in het duel tussen DSVP – RCL. Met name Merel van den Eshof, Marcha Duijkers, Malu Postel en Bianca van der Meer waren helemaal in hun element. Stonden gezamenlijk aan de basis van de 0-2 voorsprong die voor de pauze op het scorebord prijkte. Doelpuntenmaaksters Merel van den Eshof en Marcha Duijkers. In het tweede deel tapte thuisploeg DSVP uit een ander vaatje en zette druk en na ruim een uur spel bracht Susan van den Berg de spanning terug door de aansluitingstreffer voor haar rekening te nemen. Maar echt gevaarlijk werd het niet meer want RCL controleerde volkomen het spel. Verdiende overwinning voor de Leiderdorpsen die technisch de betere waren.

De kansen in de eerste helft waren helemaal voor RCL maar Miranda Berkhout van DSVP is nu Merel van den Eshof te vlug af.
‘Hoe vreemd kan een wedstrijd lopen’, vertelde na afloop coach John Rohling van DSVP. Daarin sloeg Rohling de spijker wel op z’n kop want in de zevende minuut werd aanvalster Susan van den Berg binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd echter zwak ingeschoten door diezelfde Van den Berg. Doelvrouwe Susan Hogenboom keerde het leer tot twee maal toe op uitstekende wijze. Een tegenslag voor de thuisploeg die zichtbaar aangeslagen was en vergat te voetballen. De Leiderdorpse Racing zette het spel naar hun hand en vanuit de achterhoede en middenveld werden op snelle wijze de voorwaartsen via de vleugels weggestuurd. Prima spel van het team van de coaches Ron Bernardon en Marcel Hogenboom die ook zagen dat in de negende minuut Bianca van der Meer bijna doel trof.

Een voorzet van Merel van den Eshof en Marcha Duijkers gaat voor de 0-2 in het duel tussen DSVP en RCL.
De 14e minuut was echter cruciaal voor dit duel. Romana Bernardon met een pass op Bianca van der Meer die op haar beurt de snelle Malu Postel op links wegstuurde. Die zette prima voor op de inkomende Merel van den Eshof die het leer op het hoofd nam en via de graaiende vingertoppen van sluitpost Miranda Berkhout in het net deed belanden. 0-1 op het scorebord en dit volkomen terecht.
DSVP kwam niet in het spel voor en dit betekende simpel éénrichtingsverkeer. Kansen voor Ramona van der Harst en Judith Hogenboom maar ook voor de gretige Merel van den Eshof. In de 31e minuut werd het 0-2 via een panklare voorzet van Van den Eshof op wie anders dan de inkomende Marcha Duijkers die perfect afdrukte.

Bianca van der Meer van RCL in duel met Laura Turkenburg van DSVP.
Na de pauze werden de aanvalsgolven wat meer verdeeld alhoewel de ploeg uit Leiderdorp de regie in handen hield. In de 63e minuut een fraaie steekpass op Susan van den Berg die alleen voor Hogenboom verscheen en scoorde de aansluitingstreffer.
Een tweede gele kaart kwam op naam van Laura Turkenburg waardoor de onfortuinlijke thuisploeg ook met tien vrouwen verder moesten. ‘Wij kwamen er niet aan te pas’, vertelde coach John Rohling. ‘Je hoopt dan nog op een lucky doelpunt maar die viel niet’. De thuisploeg speelde slechts één helft en dat is tegen een gedreven team als RCL onvoldoende. Een terechte einduitslag (1-2) die zeker hoger had kunnen uitvallen voor RCL als de mogelijkheden in de eerste helft beter waren benut.

Meer beelden van dit duel tussen DSVP en RCL ziet u hier.