Zwervers wint volkomen terecht derby tegen SVS

De onderlinge strijd in de Eerste Klasse A in Capelle aan den IJssel tussen promovendus Zwervers en SVS werd beslecht in het voordeel van thuisploeg Zwervers. Het werd een reguliere 3-0 overwinning voor de meiden van coach Mauri Cabeza na een 1-0 ruststand via een doelpunt van Ennely Pinto. Zeker geen groots voetbal wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen maar in derby’s spelen andere belangen mee. Iedereen kent iedereen en zussen die in de twee elftallen uitkomen. Keuvelend met elkaar op de momenten dat het spel even onderbroken werd. In het eerste deel waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar in de tweede helft liet de ploeg van coach Arry Willemsen zich helemaal niet meer zien. Nadat Rosalie Hoogewerf de 2-0 liet aantekenen op het scorebord was de wedstrijd gespeeld. Later bepaalde Linda Los voor Zwervers uit een strafschop de 3-0 eindstand.

Zwervers - SVS

Zwervers startte met Shirley Nederpel die na een blessure haar opwachting in de hoofdmacht mocht maken. Deed dit overigens verdienstelijk maar mistte nog net even die zo kenmerkende scherpte. Kansen waren er voor Sabrina Pocorni van SVS die toch mooi twee mogelijkheden kreeg. Milou Hoefsloot liep tegen een gele kaart aan en halverwege het eerste deel bracht Ennely Pinto Zwervers op voorsprong. De thuisploeg had een veldoverwicht en had de regie in handen.

Een fraaie actie van Rosalie Hoogewerf van Zwervers in de derby tegen SVS. Kappen en draaien met rechts om vervolgens met links te gaan scoren. De 2-0 voor Zwervers wordt een feit.
Na de pauze werd het in de 53e minuut 2-0 voor Zwervers. Een prachtige actie van Rosalie Hoogewerf op links die een fraai stukje techniek liet zien. Aannemen met rechts, kappen en draaien om vervolgens met links in de uiterste hoek af te drukken.
De wedstrijd was gespeeld en de meiden van Sport Vereniging Schollevaar liepen er verloren bij. De kopjes gingen hangen en van enige energie was geen sprake meer. Zwervers kreeg voldoende kansen om verder uit te lopen maar daar was de rots in de branding sluitpost Shirley Kops die menige inzet van Pinto, Nederpel, Los en Troost onderschepte. In de 65e minuut werd Ennely Pinto tegen de grasmat gelopen en de terecht toegekende strafschop werd onhoudbaar door Linda Los verzilverd.

Linda Los gaat voor Zwervers vanaf elf meter de 3-0 scoren in de derby tegen SVS.
In de laatste fase toch nog wat mogelijkheden voor SVS en dan met name voor Sabrina Pocorni die had kunnen scoren. Maar de echte overtuiging en wilskracht was niet aanwezig. Wel bij thuisploeg Zwervers die efficiënt en gedreven met de mogelijkheden omging en volkomen verdiende 3-0 overwinning boekte.