Lindsay de Zwart naar RVVH

De blonde Lindsay de Zwart verruilt het rood wit van topklasser RCL voor het blauw wit van Hoofdklasser RVVH. De Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules heeft een maximaal geïnspireerde speelster de selectiegroep binnengehaald. Bij Topklasser RCL werd na de winterstop slechts één duel verloren en één duel gelijk gespeeld en een derde plek viel de Leiderdorpse meiden onder coach Barry Sikking ten deel.
Nu vertrekt Lindsay de Zwart met weemoed naar Ridderkerk. Het afscheid na vier feestelijke seizoenen is zeer zeker niet eenvoudig.

Lindsay de Zwart naar RVVH

De uit Maassluis afkomstige De Zwart voetbalde al sinds haar jongste jeugd bij de jongens van Excelsior Maassluis. Na de overgang naar de B-jeugd werd gekozen voor MVV ‘27 uit Maasland. Die ploeg kwam met een echt vrouwenteam in de Tweede Klasse uit. In feite had Lindsay heel graag bij de jongens willen blijven voetballen maar in het belang van haar sportieve carrière was de overstap een logische. Een typische die-hard die sinds haar jeugdige leeftijd in alle vertegenwoordigende districtsteams van de KNVB speelde. Werd ook van aanvalster teruggehaald naar een verdedigende taak. Op die positie viel ze op door haar inzet en doortastendheid en werd daarbij heel specifiek gecoacht.

Lady of the Match Lindsay de Zwart

Ze maakte vier jaar geleden de overstap naar de toenmalige Hoofdklasser RCL in Leiderdorp. De stewardess die niet kan vliegen en voetballen tegelijk koos heel duidelijk voor voetbal en werkt nu op een verantwoordelijke positie als secretaresse in de zorg. Lindsay kan niet anders dan deze job heel serieus nemen om eventueel later alsnog te gaan vliegen.
Samen met vriend Donover, ook al zo’n fanatieke speler die als centrale verdediger bij Neptunes Schiebroek speelt, is Lindsay bezig zich te settelen en een onderkomen te bemachtigen. Vanzelfsprekend in Maassluis onder de rook van Rotterdam want het Rotterdamse blijft trekken. Fan van Feyenoord waarbij het de blonde fee niet mee viel om in het bijna gelijkende tenue van een Amsterdamse club te ballen. Met de bewuste overstap naar RVVH vervallen tevens de vele kilometers die zij jarenlang naar Leiderdorp aflegde.

Landskampioen bij de amateurs met de kampioensschaal in handen

De successen van de rood witte Leiderdorpse formatie zullen haar bijblijven. Dat zonder meer want het is een imposante reeks geworden. Kreeg in haar eerste seizoen tegen notabene RVVH al de prestigieuze titel Lady of the Match. Dit van de onafhankelijke toonaangevende website Ladiessoccer. Bekerwedstrijden tegen de eredivisieploegen Willem II en FC Twente blijven haar op het netvlies staan, alsmede het behalen van het kampioenschap van Nederland bij de amateurs.

RCL werd de eerste landskampioen zonder enige binding met een profclub wat op zich al een prestatie van niveau was. Daarnaast werd Lindsay in 2011 met RCL op de Amsterdamse Dam Nederlands Kampioen Beach Soccer. Scoorde zelfs het tweede doelpunt in de finalepartij.

Nederlands Kampioen Beach Soccer 2011

Al met al een rijke historie voor dit voetbaldier en dan nu vervolgt zij haar toekomst in het blauw wit van Hoofdklasser RVVH. Lindsay voelt zich er nu al thuis, zo om de hoek met die typische Rotterdamse structuur. Daar gaat ze helemaal voor.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: