VVIJ met degelijk spel langs RCL (3-0)

Op een prima kunstveld met licht onder slechte weersomstandigheden versloeg VVIJ RCL met 3-0. Een verdiende overwinning maar echt eenvoudig ging het nu ook weer niet voor de ploeg van coach Marcel van den IJssel. De voorwaartsen uit IJsselstein creëerden voldoende mogelijkheden maar het verzilveren was het allergrootste probleem. Creativiteit en spelvreugde was bij beide teams aanwezig en dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk ondanks de wind en de nattigheid die uit de hemel viel. In de 14e minuut was het Robin Hendriks die het openingsdoelpunt voor haar rekening nam.

Na de warme thee opnieuw de kou in en het bleef ondanks het overwicht van de thuisploeg een open wedstrijd. Zelfs de meiden van coach Haaron Ahmad kregen wat mogelijkheden en geloofden er heilig in om de gelijkmaker te kunnen scoren. Maar uiteindelijk bepaalde Marianka van Vliet toch anders. Die nam de 2-0 en de 3-0 voor haar rekening in de 72e minuut en in de extra tijd. Het team van VVIJ staat na deze 3-0 overwinning heel knap de derde plek in de Eerste Klasse A. Deze sportieve wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Fokko Tilma die een prima partij floot.

De thuisploeg startte in IJsselstein overtuigend. Een prima aanval via Laura Geitenbeek, Mandy Cozijn en Marianka van Vliet. De afwerking van Desiree de Berk liet te wensen over maar de bedoeling van VVIJ was heel duidelijk. Ook een hoekschop van Desiree de Berk werd door Jaleesa Ruis net naast geschoten. De Leiderdorpse Racing deed goed mee en kreeg door kleine foutjes achterin bij de IJsselsteinse formatie zomaar twee mogelijkheden. Eerst Caro Bruna en één minuut later Drita Celaj. Het waren de eerste wapenfeiten maar het was wel het team van coach Marcel van den IJssel die de touwtjes in handen had en het spel naar zich toe trok. Robin Hendriks kreeg een uitgespeelde mogelijkheid in de achtste minuut maar Racing doelvrouwe Susan Hogenboom greep uitstekend in. Die Hogenboom zou tot grote hoogte groeien in dit duel en de ploeg van coach Haaron Ahmed voor een te grote nederlaag behoeden.
Audrey van der Horst en Desiree de Berk hadden ook zondermeer kunnen scoren maar verzuimden evenals Marianka van Vliet die ook een schitterende mogelijkheid kreeg.
Aan de andere kant snelle uitvallen met Nena Kreber en Romano Bernardon die Femke Koel diep stuurde maar sluitpost Jennifer Ramjiawan van VVIJ deed het goed.

Efficient passeerde Robin Hendriks van VVIJ sluitpost Susan Hogenboom van RCL en de 1-0 is een feit.

In de 14e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor de meiden uit IJsselstein door een doelpunt van goaltjesdief Robin Hendriks. Hendriks speelde zich prima vrij en passeerde ook Susan Hogenboom die de gang naar het net mocht maken. 1-0 op het scorebord en een last leek af te vallen van de thuisploeg. De ban gebroken en direct daaropvolgend een projectiel van Lianne Lanfermeyer wat bijna doel trof.
Aanvoerster Samarah Lemmers verdeelde het spel prima en Laura Geitenbeek vocht met Lieske de Gelder prachtige duels uit. Maar toch kon Geitenbeek Hendriks lanceren die had moeten scoren. In de 29e minuut nogmaals Robin Hendriks maar Nikki Luxemburg, Maaike Toonen en Stephanie Hartogs hielden stand. De Leiderdorpsen kwamen na een half uur spel wel een beetje onder de druk van de thuisploeg uit maar de controle was helemaal voor VVIJ. Die hadden zelfs nog doel kunnen treffen met Mandy Cozijn en Audrey van der Horst.

Een schitterende lob van Marianka van Vliet van VVIJ die de 2-0 gaat scoren. Susan Hogenboom van RCL is op deze inzet geheel kansloos.

Na de thee wissels in beide elftallen. Femke Koel ging verder als assistent scheidsrechter en Lotte Verleng mocht de arena in. Ook bij VVIJ een wissel. Malissa Klein kwam in het veld voor Jaleesa Ruis. De wedstrijd bleef spannend en aantrekkelijk en kon nog alle kanten op. Lotte Verleng kreeg voor de Racing een hele beste mogelijkheid maar het lukte haar niet om het leer in het net te schieten. Verdiend zou het zeker niet zijn maar de ongeschreven wet is nu eenmaal zo dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet. Maar RCL verzuimde ditmaal toe te slaan. Wel twee ploegen die enthousiast en bovendien met veel spelvreugde elkaar sportief bestreden. Beide kemphanen wilden scoren en dat was aantrekkelijk om te zien ondanks de gure kou. In de 65e minuut weer wissels. Lerato Sinester kwam voor Audrey van der Horst en Malu Postel voor Maaike Toonen. De mogelijkheden voor de thuisploeg waren niet van de lucht maar doelvrouwe Susan Hogenboom redde keer op keer uitstekend.

Doelvrouwe Susan Hogenboom van RCL stopte een strafschop in de wedstrijd tegen VVIJ in IJsselstein.

Maar na een foutje van Nikki Luxemburg kon Hogenboom niet voorkomen dat Marianka van Vliet in de 72e minuut met een schitterende lob scoorde. De 2-0 een feit en de wedstrijd op slot. In de 76e minuut een strafschop voor de thuisploeg die door Robin Hendriks werd genomen. Weer zo’n uitstekende katachtige reactie van Susan Hogenboom die het leer uit de hoek plukte en uitgroeide tot heldin van de wedstrijd. Manon Krouwel en Melanie van Aken werden nog ingebracht maar in de extra tijd bepaalde alweer Marianka van Vliet uit een hoekschop van Mandy Cozijn de eindstand op 3-0.

Een leuk en sportief duel met twee frisse teams die zeker aan elkaar waren gewaagd.
VVIJ beheerste het middenveld en creëerde veel mogelijkheden maar de 3-0 is een prima afspiegeling van dit duel waarbij VVIJ nu een fraaie derde plek inneemt op de ranglijst van de Eerste Klasse A.