RCL kruipt door het oog van de naald bij SteDoCo

Het was zonder meer een spannend en spectaculair slot in Hoornaar bij SteDoCo-RCL. De thuisploeg zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar dit lukte niet. Dit gaf duidelijk geen goed gevoel na afloop bij de meiden van coach Jannie Timisela die het loon naar werken niet ingevuld zagen. Een gelijkspel had de verhoudingen iets beter weergegeven alhoewel Drita Celaj en Romy Siera van RCL de wedstrijd al eerder in het slot hadden kunnen laten vallen. Het winnende doelpunt werd al in de 17e minuut gescoord door Kirsten Kok op aangeven van Shirley Nederpel. Kansen voldoende voor zowel thuisploeg SteDoCo als het bezoekende RCL maar het verschil waren de beide doelvrouwen die uitstekend werk lieten zien.

Marcela Cabrera van RCL snel voorbij Sanne Brand en Roos Havermans van Stedoco maar sluitpost Sharon Schoonderbeek was net als Denise Koorevaar een onneembare veste.

De jarige Michelle Karsdorp van Stedoco had haar verjaardag wel iets anders voorgesteld. Ging met een hele doos cupcakes het gezellige clubgebouw rond maar juist dat ene toefje botercrème ontbrak. Die heerlijkheid was voorbestemd voor de echte Kok. Kirsten Kok van RCL die het onbrekende toefje in een doelpunt omzette en de vette drie punten mee nam naar Leiderdorp.

De jarige Michelle Karsdorp van Stedoco is Lesley Landweer van RCL te vlug af.

Een aantrekkelijk duel op een redelijk veld die al de veelvuldige regen in de ochtend goed had doorstaan. Met omzettingen bij de Racing en bij Stedoco weer in het team goaltjesdief Daniëlle Vermeulen.
Het is RCL die in het begin de dienst uitmaakt. Sandy van de Water brak een aantal keren gevaarlijk door de Hoornaarse linies heen maar het zou vooral de wedstrijd worden van de beide doelvrouwen die uitstekend werk zouden laten zien.
Denise Koorevaar bij de Leiderdorpse Racing en Sharon Schoonderbeek voor thuisploeg Stedoco.

Madieke Zaad van RCL onderbreekt een aanval van Marlies Koppenol van Stedoco.

In de zevende minuut was Sanne Brand op links er langs en leverde een prachtige pass af op de inkomende Daniëlle Vermeulen. Prima ingrijpen van sluitpost Denise Koorevaar voorkwam een doelpunt. Aan de andere kant een gevaarlijke vrij trap die werd genomen door Ramona van der Harst die door de voorwaartsen van coach Barry Sikking net werd gemist. Het spel golfde op en neer en in de tiende minuut de ultieme mogelijkheid voor Daniëlle Vermeulen om de score te openen maar weer zat Koorevaar daar prima tussen. Er kwam meer snelheid bij de Leiderdorpsen die collectief op de aanval gingen spelen. Kort tikwerk met een opvallende rol voor Marcela Cabrera die uiterst behendig Roos Havermans, Renate Vos en de jarige Michelle Karsdorp bezig hield waardoor er meer ruimte ontstond.
Aan de andere kant een vrije trap van Roos Havermans die echter over werd geschoten. Door de druk van RCL kon de thuisploeg snel en gevaarlijk counteren. Marlies Koppenol bijna met een fraaie kopbal maar weer Koorevaar die roet in het eten gooide. Drita Celaj en Kirsten Kok kregen kansen voor de Leiderdorpse Racing maar ook daar het verschil met Sharon Schoonderbeek.

Vreugde bij de meiden van RCL na het scroren van de 0-1 door Kirsten Kok op aangeven van Shirley Nederpel.

In de 17e minuut een uitval van de handige Shirley Nederpel die zich op rechts prima vrijspeelde en snelle meters maakte. Speelde met een prachtige pass op maat de geheel vrijstaande Kirsten Kok aan die de bal in de uiterste hoek onhoudbaar voor Schoonderbeek in de touwen schoot. 0-1 voor RCL op het scorebord na een schitterende aanval die werd bekroond.
De druk werd door de meiden van coach Jannie Timisela opgevoerd met op links Sanne Brand en rechts Aniek Laponder die wisselend Daniëlle Vermeulen in stelling brachten. Maar het lukte maar niet om Koorevaar te passeren. In de 26e minuut zou het zeker en vast 0-2 zijn geworden door een prachtige actie van Shirley Nederpel die een projectiel afschoot die regelrecht in de kruising zou uitkomen. Ook hier Sharon Schoonderbeek die nog net met de vingertoppen het leer corner toucheerde.

In het centrum van de Leiderdorpse verdediging het duo Ilse Baak en Marcha Duijkers die Inge Buijs en Daniëlle Vermeulen met regelmaat de weg versperden en aanvallend met Madieke Zaad en Ramona van der Harst de lijnen bepaalden. Vlak voor de pauze weer mogelijkheden voor de Racing met Marcela Cabrera, Shirley Nederpel en Madieke Zaad. Aan de andere kant schoot Marlies Koppenol net over na een loepzuivere voorzet van Aniek Laponder.
Daniëlle Vermeulen van Stedoco in duel met aanvoerster Marcha Duijkers van RCL.

Onder de bezielende leiding van de goed fluitende Kees van Hoogdalem startte RCL in de tweede helft opportuun met mogelijkheden voor Drita Celaj en Marcela Cabrera. Dit alles na messcherpe hoekschoppen van Kirsten Kok en prima opbouwende aanvalsspel van achteruit met Linda van der Helm. Na een uur spel wisselde coach Barry Sikking en haalde de geblesseerde kleine handenbinder Cabrera naar de kant en bracht Lesley Landweer.

Het spel bleef aantrekkelijk, wel in een lager tempo maar was superspannend. Sandy van de Water mocht er een aantal keer doorheen lopen en ook Madieke Zaad deed baanbrekend werk voor de Racing. Bij Stedoco kwam Denise van Gessel in het veld voor Inge Buijs en bracht Sikking Lenie Mendes Fernandes en Romy Siera voor Linda van der Helm en Shirley Nederpel.
De laatste 20 minuten was helemaal voor Stedoco en het leek slechts een kwestie van tijd te zijn wanneer de gelijkmaker zou vallen. Druk van Stedoco maar de best uitgespeelde dan toch voor RCL. Zowel Drita Celaj als Romy Siera hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar die Schoonderbeek die net als Koorevaar in het geel speelde was onverslaanbaar.

Op aangeven van Drita Celaj krijgt ook Romy Siera van RCL haar mogelijkheid maar Schoonderbeek van Stedoco redde prima.
Een spectaculaire slotfase met net geen strafschop, prima inleidende acties van Esther Lakerveld met Marlies Koppenol die via Sandy van de Water het leer op de lat kopte, Daniëlle Vermeulen en Aniek Laponder die er heel dichtbij waren maar ook hier het verschil met Denise Koorevaar die de nul hield in een enerverend uiterst sportief duel.
RCL kroop door het bekende oog en was dolgelukkig na afloop met deze heel belangrijke drie punten en had veel mogelijkheden eerder de wedstrijd te beslissen.
Stedoco kreeg met een hard werkende Daniëlle Vermeulen weer in de ploeg mogelijkheden waarbij het stukje geluk nog net even ontbrak. En dat was zuur voor de meiden van coach Jannie Timisela die wel heel dichtbij een punt waren.