RCL II verder in beker na indrukwekkend spel tegen FC Lisse

Ilse Baak scoorde twee minuten voor tijd uit een vrije trap op fabuleuze wijze de vijfde treffer. Droeg dit fraaie doelpunt op aan de jongste supporter van de middag de 5 maanden oude Julian.

Een prachtige geste van Baak die op de valreep ook zag dat het nog 6-1 werd maar daar zag het in die beginfase helemaal niet naar uit. FC Lisse bepaalde het spel maar vergat te scoren. Met name Lisanne Droog kreeg een paar kansen om niet te missen. Opvallend was ook de souplesse die Bianca van der Meer van RCL liet zien. Daarnaast de inzet van de RCL jeugdspeelsters Caro Bruna, Lisa Hagenaars en de dertien jarige Malou Post. Opmerkelijk de gretigheid van die jonge meiden. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst en RCL door naar de volgende ronde.

Sluitpost Denise Koorevaar van de thuisploeg moest in die beginfase flink aan de bak. Lisanne Droog en Lianne Zuidhoek van Lisse haalden flink uit maar zagen een uitstekende Koorevaar onder de lat staan. In de 22e minuut kreeg Lisanne Droog nog een schitterende mogelijkheid en een voorsprong voor de meiden uit Lisse zou zeker niet onverdiend zijn geweest in dit aantrekkelijke bekerduel.
Ook een lob van Cislaine Bouman verdween net over de deklat en zou normaal gesproken een doelpunt moeten opleveren. De Racing moest voor een beter resultaat wel orde op zaken stellen en dit gebeurde met feller en geconcentreerder spel. Opvallend het leuke spel van Caro Bruna die als jeugdspeelster de eerste helft mocht opsieren. Deed dit met verve en zag ook dat in de 28e minuut, en dit tegen de verhouding in, Bianca van der Meer scoorde. Een mooie goal met een fraaie lob, daar was iedereen het over eens en 1-0 op het scorebord.

De meiden uit Lisse overdonderd en dat nog wel met de wetenschap dat ze 25 minuten lang het spel bepaalden in Leiderdorp. In de 31e minuut werd het zelfs 2-0 door Merel van den Eshof. FC Lisse probeerde het nog wel met een inzet van Sanne Versluis maar het leverde niets op.

Na de pauze kregen Celina Salomon en Esther Faas mogelijkheden om de stand een beter aanzien te geven maar kort daarna stelden de Leiderdorpsen orde op zaken. In de 55e minuut scoorde wederom Bianca van der Meer met weer zo’n fraaie lob. Prachtig om te zien en diezelfde Van der Meer zorgde met het hoofd dat het leer de paal toucheerde. De Racing creëerde mogelijkheid na mogelijkheid. Wissels in het elftal van Lisse en de invalsters Laura Bik en Maaike van der Voort kregen wel degelijk mogelijkheden. In de 78e minuut kwamen de meiden uit Lisse op 3-1 door een prachtig doelpunt van Esther Faas. De achterhoede van RCL heel even zoek gespeeld.
In de 81e minuut stelde wie anders dan Bianca van der Meer orde op zaken door met haar derde van de middag de 4-1 te scoren. Een schitterende actie van de goaltjesdief die zelfs een heuse publiekswissel aangeboden kreeg.

Opvallend de jonge garde van RCL die in de laatste fase ingebracht werd in het team. De 13-jarige Malou Post en Lisa Hagenaars die deze kans met beide armen aangrepen en zich perfect in de kijker speelden. Dat de jeugd de toekomst heeft bij RCL is duidelijk geworden. Ten slotte werd het 5-1 door een prachtige vrije trap van Ilse Baak en in de allerlaatste minuut bepaalde Romy Siera de eindstand op 6-1. RCL verder in de beker in een indrukwekkend, leuk maar bovendien aantrekkelijk duel.