Dik verdiende overwinning van RCL tegen Delta Sports ’95

Het werd slechts het kleinst mogelijke verschil (1-0) maar de overwinning was wel een dik verdiende driepunter voor de thuisploeg. De voorwaartsen van de Racing hadden hun vizier niet op scherp staan dus daar kwamen de meiden uit Houten goed mee weg. In de eerste helft was het een levendig en aantrekkelijk duel met een thuisploeg die de lakens uitdeelde. In de 27e minuut scoorden de meiden van coach Ton Zwagerman via een fraai doelpunt die op naam kwam van Romy Siera. Aan de andere kant waren er wel degelijk mogelijkheden voor Sophie Ouwehand maar die had met haar inzetten geen geluk.
In de tweede helft werd het allemaal wat minder met een RCL die het spel helemaal maakte maar de vele mogelijkheden die het kreeg niet verzilverde. De wedstrijd stond onder leiding van Kees de Jong uit Katwijk die een perfecte wedstrijd floot.

Op het kunstgras kon er in Leiderdorp wel worden gespeeld. In een lekker laagstaand zonnetje met een stevige bries werd het zeker in de eerste helft een leuk van bovenal aantrekkelijk duel met soms prachtige combinatie bij de beide kemphanen. Maar ook een wedstrijd met de vele soms uitgespeelde kansen die in feite niet te missen waren maar ook dat gebeurde wel degelijk. Dit bracht de spanning en emotie binnen de krijtlijnen van dit snelle veld.
De eerste kansen kwam op naam van de meiden van coach Ashok Chote met een pass van Lynette Tieleman die via Sophie Musters en Sophie Ouwehand de eerste mogelijkheden creëerden en waarbij RCL sluitpost Denise Koorevaar direct al gestrekt moest gaan.

De Racing nam het spel over en kreeg direct ook al mogelijkheden. Een scherpe hoekschop van Merel van den Eshof werd niet goed geraakt door de inkomende Bianca van der Meer maar de dreiging was er wel degelijk. RCL feller en alerter en bovenal collectief goed reagerend waarbij de linies perfect aansloten. De dames van Delta Sports konden daar in eerste instantie te weinig tegenoverstellen maar lieten gaandeweg wel degelijk zien dat ze konden ballen. Opbouwend via Marlies Kool en Cathalijne Post die met regelmaat aanvoerster Lynette Tieleman in stelling bracht. Ook een hoekschop van Nikki van der Horst zorgde voor gevaar achterin de verdediging bij de Leiderdorpsen.
Merel van den Eshof kreeg een aantal schitterende mogelijkheden maar het net werd niet gevonden. Ook een doelpoging van Bianca van der Meer leverde niets op en zelfs een projectiel van diezelfde Van der Meer werd door doelvrouwe Jennifer van der Meulen perfect onderschept. Een collectief sterke periode brak aan voor de thuisploeg met van achteruit opgezette aanvallen via de sterk acterende Nikki van Luxemburg, Janice Douwes en Stephanie Hartogs die Debora Slot, Marlissa van der Beek en Sophie Ouwehand goed in bedwang hielden. Leuke aanvallen met Iris Meertens in de hoofdrol die via Maaike Toonen een aantal keren goed werd weggestuurd.

Bij de dames uit Houten de jeugdige Sophie Musters in de ploeg die met Lynette Tieleman wel even een aantal leuke acties liet zien maar met de onvermoeibare inzet van Katharine Maniscalco en Marcha Duijkers werd de aanval weer gezocht en in de 27e minuut kwamen de dames uit Leiderdorp op een verdiende voorsprong. Een prachtige actie van de doortastende Bianca van der Meer die het leer breed legde op de geheel vrijstaande Romy Siera die de bal heel keurig achter sluitpost Jennifer van der Meulen in de touwen schoot.

1-0 voor de thuisploeg RCL maar Delta Sports liet het er niet bij zitten en kreeg vrijwel direct tot twee maal toe de mogelijkheid om de ploeg op gelijke hoogte te brengen. Het waren Nikki van der Horst en Sophie Ouwehand die de mogelijkheden onbenut lieten maar de Racing stelde orde op zaken door een prachtige interventie van Katharine Maniscalco die een aanval met fraai tikspel tussen Seline de Groot en Cathalijne Post heel keurig onderbrak. Van der Meer werd weggestuurd maar wist van deze situatie niet te profiteren. Iris Meertens kreeg bij de Racing ook nog zo’n vet coole uitgespeelde mogelijkheid en verscheen na het omspelen van Charlotte van der Steen plotsklaps oog in oog voor doelvrouwe Van der Meulen die echter perfect ingreep.
Vlak voor de pauze kreeg Nikki van der Horst een gele kaart gepresenteerd door de heel goed leidende Kees de Jong vanwege het feit dat Van der Horst Romy Siera tegen het kunstgras werkte.

Na de pauze werd het steeds donkerder en in eerste instantie wilden de lampen nog niet tot ontbranding komen. Drita Celaj was bij de thuisploeg in het veld gekomen en die creëerde een behoorlijke hoeveelheid mogelijkheden. Ook Romy Siera en Merel van den Eshof werden een aantal keren goed aangespeeld door ondermeer Janice Douwes en Marcha Duijkers maar het lukte maar niet de score een ander aanzien te geven. Het ene doelpunt was een te magere afweging van het vertoonde spel maar verdedigend zat het wel goed daar bij die meiden uit Houten. Marlies Kool, Charlotte van der Steen, Selina de Groot en Marlissa van der Beek stonden wel degelijk hun mannetje waardoor de dribbels van Drita Celaj niet het gewenste effect kregen.
Verse krachten werden ingebracht bij de beide teams. Bij de Racing maakte de 16-jarige Caro Bruna haar debuut en bij Delta Sports kwamen Annette de Bruijn en Laura Verdel in het veld.

In de laatste fase de weinige mogelijkheden van Delta Sports in de tweede helft met Sophie Ouwehand en een scherpe corner van Chatalijne Post met een inzet van Marlies Kool. Het gevaar en de druk kwam helemaal op naam van de Racing maar het leer wilde er niet in. Goed werk uiteraard van Jennifer van der Meulen maar Drita Celaj en Merel van den Eshof kregen wel de mogelijkheden.

RCL – Delta Sports ’95, een dik verdiende overwinning voor een beter spelend RCL. Daar was geen speld tussen te krijgen. Dat het slechts 1-0 werd lag aan de voorwaartsen van de Racing die nog steeds het structurele probleem niet boven tafel hebben om het net te vinden. Het laatste beslissende tikje daar zou zo’n doorgewinterde coach als Ton Zwagerman toch wel iets mee kunnen doen.