Berkel pakt met strik ook Ter Leede in

Berkel sloeg opnieuw keihard toe. Met 6-2 werd het tweede team van Ter Leede huiswaarts gestuurd. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen als de voorwaartsen van Berkel iets zorgvuldiger met de mogelijkheden waren omgegaan. Wel een levendig en sportief duel dat het aankijken meer dan waard was. Ter Leede probeerde het wel maar kwam duidelijk te kort tegen het blauw-gele overwicht.
cvv Berkel - vv Ter Leede II
De stand bij rust was 4-1 via doelpunten van Michelle Arbman die twee maal scoorde, Anouk Angkotta en Melanie den Dulk. Voor Ter Leede scoorde aanvoerster Zoë van Zuthem het enige tegendoelpunt in de eerste helft.

In het tweede deel benutte Melanie den Dulk een strafschop en schoot Michelle Arbman de 6-1 in de touwen. Voor Ter Leede scoorde Jennifer Bisschop. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Rene de Jong uit Pijnacker die een uitstekende wedstrijd floot.

Spanning in de laatste fase van de competitie in de Hoofdklasse vrouwen. Immers Berkel nog volop in de race voor de titel ontving op Sportpark Het Hoge Land Ter Leede uit Sassenheim.
Berkel liet er geen gras over groeien en nam vanaf het eerste fluitsignaal de regie in handen. In de eerste minuut kreeg Melanie den Dulk al een mogelijkheid vier minuten later gevolgd door een kans voor de snelle Michelle Arbman.

Ook een vrije trap van Demi Verlangen zorgde voor veel gevaar. In de zevende minuut kwam Berkel op voorsprong. Op links de pass van Melanie den Dulk naar de andere kant op de inkomende Michelle Arbman die gelegenheids doelvrouwe Romy Guyt de gang naar het net liet maken.
Het was eenrichtingsverkeer waarbij Berkel duidelijk technisch de betere ploeg was. Het sterke middenveld met Anouk Angkotta, Faith Parto en Isabel Heinsbroek. Met functionele passes onder andere op Lindy Hogedoorn die in de loop het leer meekreeg maar geen geluk had met de afwerking.

In de 12e minuut het eerste wapenfeit van de ploeg van coach Arry Willemsen. Jennifer Bisschop ontfutselde de bal en speelde op Zoë van Zuthem die van afstand naast schoot. Maar het was in hoofdzaak verdedigen voor de meiden uit Sassenheim want Berkel voerde de druk op. Een schitterend schot in de 17e minuut van Anouk Angkotta verdween doelgericht hoog in de touwen.

Berkel al vroeg op een verdiende 2-0 voorsprong en Faith Parto had een minuut later de derde kunnen scoren. Dat gebeurde echter niet en dat gaf Ter Leede de impuls om brutaal recht door het hart zich een doorgang te verschaffen. Dat deed aanvoerster Zoë van Zuthem die van twintig meter heel fraai raak schoot.

Berkel weer op beide benen en wakker geschud om de zaken gezamenlijk op te pakken. Michelle Arbman maakte in de 34e minuut de 3-1 en vier minuten later was het Melanie den Dulk die de 4-1 op het scorebord deed prijken. Kansen nog voor Faith Parto die de wedstrijd in het slot had kunnen  gooien maar dat gebeurde niet.

Berkel wilde in de tweede helft direct al toeslaan. Michelle Arbman, Lindy Hogedoorn en Femke van der Burg voerden de druk op en kregen mogelijkheden. Melanie den Dulk werd in de 58e minuut in de zestien vastgeklemd door Miesha Leemans. De toegekende strafschop werd door Melanie den Dulk zelf stijlvol ingeschoten. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Michelle Arbman slim en listig maar bovenal attent om te profiteren van een foutje in de verdediging bij Ter Leede.

In de 75e minuut de perfecte pass van Miesha Leemans op Jennifer Bisschop die vol overtuiging de tweede treffer scoorde voor Ter Leede.
Een minuut later een prachtige trap van Sanne Bloemendaal die het net deed bollen maar het feest voor Ter Leede ging niet door vanwege buitenspel.

De kansen legio voor thuisploeg Berkel maar de ballen verdwenen niet in het net. Op niet nader te verklaren wijze groeide sluitpost Romy Guyt tot ongekende hoogte om alle inzetten te pareren.

Het lukte Faith Parto, Chantal van der Breggen, Anouk Angkotta, Lindy Hogedoorn en Femke van der Burg maar niet verder afstand te nemen. Berkel bleef steken op 6-2 en dat werd de eindstand van het aantrekkelijke duel.

Het verschil groot tussen Berkel en Ter Leede met een afgetekende verdiende overwinning. Technisch en tactisch was de ploeg van coach Egmond Blinker de formatie dat het spelbeeld de gehele wedstrijd bepaalde.
Ter Leede vocht moedig maar kwam te kort maar dat was ook de verdienste van de thuisploeg. Het blijft spannend en bookmakers kunnen goede zaken doen. Berkel volgt Rijnvogels op de voet en de spanning neemt alleen maar toe. Komende week gaat Berkel naar Klarenbeek en ontvangt Ter Leede Heerenveense Boys.