Berkel slaat genadeloos toe tegen DSS

Uitstekend duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen Berkel en het Haarlemse DSS. Prima voetbalweer en een heerlijke promotie voor de vrouwenvoetbalsport in ons land. In de eerste helft was het genieten van het spel van DSS alhoewel Berkel al vroeg in het duel de score opende via Sabrina Pocorni. Een minuut later schoot Roos van der Sluis raak en de ploeg uit Haarlem weer langszij. DSS vergat om duidelijk afstand te nemen in die fase van de strijd.
CVV Berkel - RKVV DSS

In de tweede helft waren de rollen volledig omgekeerd. Berkel overklaste de meiden uit Haarlem zelfs op alle fronten. Schitterend en aantrekkelijk voetbalspel van de thuisploeg. Drie wonderschone doelpunten van Sabrina Pocorni bracht de stand op 4-1. Naomi Dijkman zorgde voor de 4-2 en Michelle Arbman bepaalde de eindstand van dit aantrekkelijke duel op 5-2. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende Nadal Jongeneel.

Verleden week verlies van zowel DSS als Berkel. Beide ploegen hadden dus wat goed te maken. Plaats van handeling het Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland waar de twee aan elkaar gewaagde kemphanen de strijd moesten uitvechten. In sportieve zin dan wel te verstaan.
Uitstekend voetbal lieten de ploegen zien.

Berkel kwam in de zesde minuut al op voorsprong via Sabrina Pocorni na een pass van Anouk Angkotta. Lang kon Berkel daar niet van genieten want een minuut later schoot Roos van der Sluis het leer onhoudbaar voor sluitpost Bianca Troost hoog in de touwen.

DSS nam het heft in handen en speelde het spelletje slim en uiterst attractief. Berkel gaf veel ruimte weg en liep volledig achter de feiten aan. De snelheid van de Haarlemse meiden op de flanken en snel in de omschakeling. De ploeg van coach Don Koehorst creëerde vele mogelijkheden. Genevieve Maartens, Moïse Cevat en Roos van der Sluis kregen veel goede kansen. Ook schoten van aanvoerster Jacintha Steinmetz en Shelley Smit waren uiterst gevaarlijk. De Berkel verdedigsters Demi Verlangen, Lisa Wijnen en Chantal van der Breggen deden er alles aan om het scoren te beletten en hielden Berkel in de wedstrijd.

In de 23e minuut de vrije kans voor Genevieve Maartens. Haar inzet verdween via de paal direct in de vertrouwde handen van doelvrouw Bianca Troost. Berkel kwam daarbij heel goed weg en kroop door het bekende oog. DSS had in deze fase duidelijk afstand kunnen nemen maar verzuimde te scoren.
De ploeg van coach Egmond Blinker  kwam na een half uur spel weer in het stuk voor. Herpakte zich volledig en kreeg via Sandra Welles en Michelle Arbman goede mogelijkheden. Vlak voor de pauze schoot Nienke Wierda voor DSS nog rakelings over.

Berkel kwam als herboren uit de catacomben en wilde het liefste alle groene kunstgrassprieten gaan verorberen. Bij DSS bleef Jacintha Steinmetz geblesseerd achter en Carli Luntz was haar vervangster.

Direct werd door Berkel de aanval gezocht via Liza Claessen en Michelle Arbman op rechts. Sterk aan de bal en de pass op Sabrina Pocorni die in de 47e minuut raak schoot. Het was nu Berkel dat overtuigde en niets aan het toeval overliet. Alle duels werden gewonnen en de sportieve felheid om voor de ultieme beloning te gaan was optimaal aanwezig.

DSS werd afgetroefd door Isabel Heinsbroek, Liza Claessen, Sandra Welles en Lindy Hogedoorn. Slimme pionnen die actie en assertiviteit toonden. In de 55e minuut kreeg Roos van der Sluis een kans echter Bianca Troost pareerde deze inzet. Snel handelen en een verre uittrap van Troost direct op Sabrina Pocorni die schitterend de bal achter Daniëla Bos in de touwen schoot.

Een 3-1 voorsprong voor Berkel dat het duel volledig in de pocket had. Verdiend op voorsprong maar Shelley Smit, Nikki Sewalt en Roos van der Sluis kregen nog wel een paar mogelijkheden. De overtuiging ontbrak echter bij de meiden uit Haarlem. De motivatie ebde weg maar Berkel wilde het trouwe thuispubliek nog wel even verwennen.

Had de touwtjes en de regie strak in handen. In de 70e minuut slalomde Sabrina Pocorni door de verdediging heen en scoorde haar vierde treffer van de middag. Zette Berkel op een verdiende 4-1 voorsprong en de wedstrijd was gespeeld.

In de 82e minuut deed de ploeg uit Haarlem nog iets terug. Een voorzet van Roos van der Sluis werd door Naomi Dijkman in de touwen geschoten.
Faith Parto kreeg nog een fraaie mogelijkheid maar uiteindelijk was het Michelle Arbman die met haar doelpunt vijf minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 5-2.

DSS verzuimde de vele kansen die de ploeg kreeg te verzilveren in de eerste helft. Had steevast de regie in die fase in handen maar met het uitblijven van  doelpunten ebde ook de motivatie weg.
Berkel liet constructief voetbal zien in de tweede helft en was op alle fronten de meerdere van hun opponent DSS. Dat zowel technisch als tactisch en gemotiveerd. Zette druk als dat nodig was en maakte gebruik van de snelheid en techniek van de voorwaartsen. Een prima voetbalmiddag op Het Hoge Land en Berkel blijft uitstekend meedraaien in de top van de Hoofdklasse.