Berkel twee wint met overtuiging van Barendrecht

Het tweede team van Berkel won met 5-0 van Barendrecht. Bij rust was de stand op Sportpark Het Hoge Land al 4-0. De score had hoger kunnen uitvallen maar met de hoge temperatuur ontbrak de echte motivatie in de tweede helft. De wedstrijd was immers al beslist. Berkel speelde opportuun en Barendrecht bleek niet in staat daar iets tegenover te stellen.
cvv Berkel II - bvv Barendrecht II
In de week van de scheidsrechter aandacht voor leidsman Marlon MacAndrew die de teugels strak in handen had. Berkel opende sterk met Sabine Visser op links en Maureen Stel op rechts. Barendrecht kon daar weinig tegenover stellen. Het team zoekende naar een antwoord op de karaktervolle wilskracht van de meiden van coach Nadia Roukes die stoïcijns vanaf de zijlijn de tactische aanwijzingen kenbaar maakte.

Kans in de zevende minuut met een aanval opgezet door Sandra Welles die Maureen Stel wegstuurde. De mogelijkheid voor Anouk Bernoster om de score te openen maar sluitpost Tessa Kooistra greep goed in. Het was wel uitstel van executie want de Berkel trein denderde voort. In de elfde minuut een mooie dieptepass van Demi de Boe die op links de razendsnelle Sabine Visser wegstuurde. De beweging en de pass op de inkomende Maureen Stel die keurig afdrukte.

Barendrecht probeerde een vuist te maken met Burcu Kakeci en Romy Kievit. Beweeglijk en gevaarlijk met schoten van Brigitte van Herk en Eleftheria Machla die uitstekend door sluitpost Celine Lindhoudt werden gepareerd.

Berkel anticipeerde goed en schakelde naar een hogere versnelling. Madelief Maasland gevaarlijk maar ook Sabine Visser. Aanvoerster Demi de Boe en Anouk Bernoster probeerden het van afstand maar troffen geen doel. De druk werd opgevoerd met als resultaat dat in de 21e minuut de tweede treffer viel voor Berkel. Madelief Maasland de voorzet op Maureen Stel die keurig het leer in de touwen schoot. Twee minuten later een mogelijkheid voor Sabine Visser maar aanvoerster en sluitpost Tessa Kooistra greep goed in.
Dreiging vanuit de hoekschoppen en van afstand Naomi Jonkman. Ook Tara de Boe probeerde het maar dat leverde nog niet het gewenste effect op.

In de 34e minuut een mooie diepe bal op Maureen Stel die slim Anouk Bernoster aanspeelde die vervolgens geen fout maakte. In de 41e minuut kwam Berkel op een 4-0 voorsprong. Een vrije trap van Demi de Boe werd geblokt en kwam voor de voeten van Sandra Welles die loeihard uithaalde. Het leer caramboleerde via de voet van de uitgelopen Tessa Kooistra in de touwen.

De wedstrijd was gespeeld en Berkel nam in het tweede bedrijf duidelijk gas terug. Ashley Schildmeijer en Brigitte van Herk kregen zelfs wat meer vrijheid om wat terug te doen. Maar dan toch weer dat slimme Berkel dat via Anouk Bernoster opnieuw afdrukte en de 5-0 liet prijken op het scorebord.

Brigitte van Herk schoot voor Barendrecht terloops nog even tegen de dwarsligger en aan de andere kant werd een toegekende elf meter trap door Sandra Welles niet omgezet in een doelpunt.
De echte motivatie ontbrak om in het tweede bedrijf door te pakken. Echter de winst voor Berkel met de daarbij behorende drie punten waren een logisch gevolg. De pocket weer gevuld en de aansluiting met de top van de Tweede Klasse een feit.