DTS Ede wint simpel bij SSS

Ondermaats duel in de Topklasse voor vrouwen tussen SSS en DTS ’35 Ede. Een heerlijk zonnetje maar het vuur in het spel ontbrak bij de twee kemphanen. Heel gemakkelijk liepen de meiden van DTS in de eerste helft uit naar een 0-4 voorsprong. Doelpunten van Willeke Pater, Daphne van Kruistum en twee van Ilse van der Zanden. Organisatorische foutjes bij de thuisploeg waren daar mede debet aan.
SSS - DTS '35 Ede (Topklasse Vrouwen)
De formatie van Linda Helbling profiteerde dankbaar. Kansen waren er wel degelijk bij de ploeg van coach Michel Visser. De scherpte ontbrak echter bij de rood-zwarte aanvalsters om een vuist te kunnen maken.

In de tweede helft een sterker ogend SSS dat vrijwel direct via Rosalie Hoogerwerf scoorde. Mogelijkheden waren er in voldoende mate maar DTS controleerde het spel volledig. De slimste ploeg stelde vrij eenvoudig de overwinning veilig.

De eerste actie van het duel op het gemeentelijk Sportpark in Klaaswaal kwam van Willeke Pater van DTS Ede. SSS sluitpost Agnita Nouwen greep goed in en voorkwam een vroege achterstand. Een vrije trap van Mandy van der Heiden voor de rood-zwarten leverde in de vierde minuut niet het gewenste resultaat op. Ook een actie op links met Stephanie Valk die Rosalie Hoogerwerf in stelling bracht leverde ook geen klinkklare duiten op. Het waren goede mogelijkheden de score te openen.

In de zevende minuut kwam DTS op voorsprong. Een verdedigingsfout ging hieraan vooraf. Handig profiteerde aanvoerster Eveline Zech van de situatie en plaatste het leer naar rechts op Ilse van der Zanden. Het overzicht van Van der Zanden en de pass op de vrijstaande Willeke Pater die keurig afdrukte.

Een paar minuten later kreeg Carolien Filippo een mogelijkheid. DTS zette druk op de Klaaswaalse vesting. Het middenveld kwam in handen van de ploeg uit Ede maar de counters van de thuisploeg waren wel degelijk gevaarlijk. Mandy van der Heiden met het leer op de pantoffel en later Rosalie Hoogerwerf toch met fraaie mogelijkheden. Echter het leverde voor de ploeg van Michel Visser niets op.

In de 21e minuut werd het 0-2. Op eenvoudige wijze met een droge schuiver scoorde Ilse van der Zanden. De meiden van coach Linda Helbling voerde de druk nog iets op en meer onzekerheid in de laatste linie bij de thuisploeg. Aan de andere kant gevaarlijke hoekschoppen maar Anoek Blankespoor en sluitpost Renate Verhoeven boden redding voordat Stephanie Valk en Rosalie Hoogerwerf gevaarlijk konden worden.

De echte overtuiging ontbrak bij de thuisploeg en dat speelde DTS in de kaart. In de 42e minuut werd het opnieuw via Ilse van der Zanden 0-3 en vlak voor de pauze na een vrije trap van Carolien Filippo schoot Daphne van Kruistum de 0-4 in de touwen.

Na de pauze het vervolg maar de wedstrijd zat al in de pocket van de bezoekende formatie. Die meiden controleerden het spel maar ook daar ontbrak de echte drang naar meer doelpunten. Duidelijk te zien dat de wedstrijd was gespeeld. Dat speelde SSS in de kaart. De motivatie nu wel op een hoger plan met aanvallende aspiraties.

In de 49e minuut had dat succes met Stephanie Valk op rechts met de pass op de inkomende Rosalie Hoogerwerf. Die schoot de bal beheerst achter Renate Verhoeven in het net.
Aan de andere kant moest Agnita Nouwen een aantal keren gestrekt. Dat is haar wel toevertrouwd en hield vakbekwaam in de tweede helft de nul.

In de 56e minuut de mogelijkheid voor Willeke Pater met in de omschakeling Stephanie Valk die zonder meer had moeten scoren. Eveline Zech, Sofie Houba en Carolien Filippo waren er wel dichtbij maar opnieuw was het Agnita Nouwen die keer op keer redding bood.

Met Linda Kruithof in de ploeg meer aanvalskracht maar de echte scherpte ontbrak. Wel kleine mogelijkheden voor Kruithof en Mandy van der Heiden maar de domper van de eerste helft speelde de ploeg parten. DTS hield op professionele wijze het overzicht en haalde verdienstelijk de tempo uit het spel. Het resultaat winst en drie punten mee naar Ede.

Een verdiende overwinning voor DTS ’35 uit Ede die in de eerste helft betrekkelijk gemakkelijk vier maal scoorde. Was wel duidelijke de betere partij en had heel keurig de regie in handen op het middenveld. Want juist daar kwam thuisploeg SSS tekort. Kreeg wel degelijk in de eerste helft prima mogelijkheden om Renate Verhoeven te verschalken. De echte overtuiging ontbrak bij SSS en voor DTS geen stress en het duel rustig uitspelen.
Komend weekend staat voor DTS Ede thuis de wedstrijd tegen SteDoCo op het programma terwijl SSS op bezoek gaat naar de Amsterdamse Drieburg bewoonsters van Wartburgia.

Meer beelden van SSS tegen DTS ’35 Ede ziet u hier.