RCL temt onstuimig Brielle

Het tweede team van RCL won met de hakken over de sloot. Brielle werd met 4-3 verslagen. Een moeizame overwinning voor de Leiderdorpsen tegen een fysiek sterk Brielle. Fraaie doelpunten werden gescoord en de spanning was tot de allerlaatste minuut aanwezig.
RCL - BRIELLE
RCL opende sterk met Romy Siera in de ploeg. Die kreeg in de zesde minuut de mogelijkheid om de score te openen maar dat lukte net niet. In de dertiende minuut was het wel raak voor de Leiderdorpse Racing. Amber Chaudron schoot raak en zette het eerste doelpunt van de middag op haar naam.

Vijf minuten later schoot voor Brielle Natasja Dijkstra net naast. Brielle wilde meer en ging voor de gelijkmaker. Een vrije trap in de 21e minuut van Ryanne Mol werd direct in de uiterste hoek geschoten.
Dat zat de Racing toch niet lekker en een inzet van Iris Klein Bog werd vlak voor de doellijn door Esmee Verploege nog net gekeerd.

vv RCL - vv BRIELLE

Trouwens de scherpe voorzetten van Iris Klein Bog zorgen voor veel gevaar in de doelmond van Brielle. Helaas werd daar niet van geprofiteerd. Even later hield Isabel van Zijp het hoofd koel op links en met simpele bewegingen inclusief een fraaie uithaal werd het 2-1.

Kansen voor beide kemphanen. Voor RCL Romy Siera en voor Brielle Natasja Dijkstra.
In de tweede helft twee prachtige mogelijkheden voor Ryanne Mol maar sluitpost Neeltje de Graaf van RCL hield vakbekwaam stand.

In de 58e minuut een fraaie actie van Jill Sanrodji die op rechts meters maakte en Jennifer Beharie aanspeelde. Beharie werd echter in de zestien onreglementair tegen de grasmat gewerkt. Nikki van Luxemburg de koele kikker die zich van niemand iets aantrok en het leer in het net schoot.

Het team van coach Patrick Kuipers op rozen maar die hebben wel doornen. Toch weer die dekselse Ryanne Mol die voor Brielle mogelijkheden creëerde. Dat lukte wel in de 74e minuut met een lobje en 3-2 de tussenstand. Spanning steeg want vijf minuten later deed Mol dat opnieuw en bracht Brielle naast RCL.

Dat zat de Leiderdorpsen toch niet lekker en de aanval werd gezocht. Een uitzonderlijke fraaie  vrije trap van Iris Klein Bog trof bijna doel. Het zou zeker een heel mooi doelpunt zijn maar dat feest ging spijtig genoeg niet door.

Brielle leek blij met een punt en wilde de gelederen gesloten houden. Maar die hadden geen rekening gehouden met de kleine technisch begaafde Jill Sanrodji die op rechts slim en listig iedereen het nakijken gaf. Een keurig geplaatst schot maar de doelvrouw van Brielle kreeg er nog de vingertoppen tegen.

Koud in het veld Natascha Hendriks die super alert reageerde en wel raad wist met het leer wat voor haar voeten belandde. Hendriks eerste balcontact en direct een fraai doelpunt. Een binnenkomer van jewelste. Scoorde het winnende doelpunt in de 84e minuut van het spannende duel.

Een matig duel maar met de elementen van het slechte veld wel veel spanning. Daardoor een wedstrijd die aantrekkelijk was met RCL die wel aan het langste eind trok en de drie fraaie punten in Leiderdorp hield.