Berkel wint simpel en ruim van ’t Gooi

Het carnavalsfeest in den lande maar pure nuchterheid in Lansingerland. Vrij eenvoudig sloegen de meiden van Egmond Blinker in de eerste minuten genadeloos toe tegen ’t Gooi uit Hilversum. Twee fraaie doelpunten en opportuun voetbal met als resultaat in het eerste deel een 4-0 voorsprong. De Gooise vrouwen kwamen er niet aan te pas alhoewel er wel wat mogelijkheden waren.
CVV Berkel - SC 't Gooi
De thuisploeg nam duidelijk gas terug maar hield wel degelijk de regie in handen. Freewheelend voetballen en twee doelpunten moeten incasseren. Daar tegenover stond er slechts één van Berkel. Dat hadden er wel wat meer mogen zijn want mogelijkheden in voldoende mate. De winst met 5-2 was duidelijk en Berkel op gemakkelijke wijze drie punten in de knip erbij.

Op Sportpark Het Hoge Land weer zo’n stevige en koude bries. Nu wel met een heerlijk voorjaarszonnetje die het winterse weer toch iets aangenamer maakte. Nadat Pupil van de Week Lindsey voor had gedaan hoe je doelpunten maakt was de eerste aanval toch voor ’t Gooi. Het leverde echter geen gevaar op. Direct daarop kreeg Sabrina Pocorni de kans om voor Berkel te scoren. Doelvrouw Melissa Nijdam bood nog redding echter in de tweede minuut was het wel raak. Sabrina Pocorni slim en handig en 1-0 op het scorebord. In de vijfde minuut kreeg Lindy Hogendoorn een mogelijkheid maar Roos Knibbeler zat daar goed tussen.

De ploeg van coach Jaap Hofman uit Hilversum had wel een ijzige strakke pass in huis. Snel countervoetbal. Julia Hofman met de diepe bal op Tess Linnekamp. Het vervolg was de inzet van Sabrina Pufflijk die slechts rakelings over de deklat van de vesting van Dominique van de Kerkhof verdween. Het was anticiperen voor Nadia Roukes, Demi Verlangen en Lisa Wijnen.
In de zevende minuut kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Een simpele steekbal en Sabrina Pocorni schoot haar tweede treffer in het net.

Berkel op rozen met een verdienstelijke en bovenal snelle voorsprong. Het duel in feite al gespeeld. De regie volledig in handen van de meiden van Berkel maar zo af en toe was het rondspelen van het leer niet geconcentreerd genoeg. Gelukkig voor de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard was ’t Gooi niet alert genoeg om daarvan te profiteren.
In de 19e minuut kreeg Precious Alvares een mogelijkheid maar Van de Kerkhof pakte het leer uit de lucht.

Wel dreiging van ’t Gooi maar het grootste gevaar kwam toch van Isabel Heinsbroek, Melanie den Dulk, Michelle Arbman en Sabrina Pocorni die simpel op dat moment de stand al hadden kunnen verdubbelen.
Tess Linnekamp was bij de Gooise vrouwen gevaarlijk en aan de andere kant was het in de 33e minuut Michelle Arbman die meters op rechts maakte. Een perfecte voorzet en een werkelijk schitterende omhaal van Melanie den Dulk waarbij het leer loeihard en zuiver in het net verdween.

Drie minuten later werd Sabrina Pocorni net in de zestien door René Fung-A-Jou onderuit gehaald. Kreeg van leidsman Van Held daarvoor de gele kaart en wie anders dan Melanie den Dulk schoot de elf meter trap op sublieme wijze in. 4-0 op het scorebord voor thuisploeg Berkel.

Berkel nam duidelijk in het tweede deel wat gas terug alhoewel de kansen wel degelijk aanwezig waren. In de 55e minuut Faith Parto met een mogelijkheid. Zes minuten later werd de doorgebroken Parto door Julia Hofman onderuit getrokken. De vrije trap van Nadia Roukes leverde geen klink klare munt op. ’t Gooi kreeg meer ruimte en in de 68e minuut profiteerde Tess Linnekamp daar volledig van door het leer in de uiterste hoek te schieten. 4-1 de stand en dat voelde toch niet goed bij de thuisploeg.

Melanie den Dulk kreeg een mogelijkheid en ook Lindy Hogedoorn werd door Sabrina Pufflijk onderuit getrokken. Het leverde niets op Berkel en ook Faith Parto had moeten scoren na een voorzet van Lindy Hogedoorn. In de 72e minuut dan weer die sluwe Sabrina Pocorni die heerlijk door mocht lopen en het leer perfect in schoot.

Met nog ruim een kwartier voor de boeg kregen Lindy Hogedoorn, Liza Claessen en Jasmin Ghafoerkhan nog mogelijkheden voor Berkel om het doelsaldo op een hoger niveau te brengen.
Dat lukte echter niet maar in de 84e minuut viel het doelpunt wel aan de andere kant. Tess Linnekamp scoorde beheerst voor de Gooise vrouwen die daarmee de eindstand op 5-2 bepaalde.

Berkel - 't Gooi
Winst voor Berkel in een duel dat in feite na zeven minuten al was beslist. De thuisploeg soms te laconiek maar wel ontspannen spelend om de beurt af te wachten. De Gooise meiden waren niet goed in staat dat opportune spel te doorbreken. Konden daar niets tegenin brengen. Leuk duel zonder echte spanning maar wel een verdiende overwinning voor Berkel dat drie punten op het conto mag bijschrijven.