Doelpuntrijk duel tussen Berkel en Oranje Nassau

Hooggespannen verwachtingen voor het openingsduel in de Eerste Klasse A. Oranje Nassau wil niets liever dan snel weer op hoog niveau gaan acteren. Berkel moest het afgelopen seizoen via de nacompetitie handhaving afdwingen en speelde verleden week in de beker een prima wedstrijd tegen een Hoofdklasser.
Berkel - Oranje Nassau

Echter na een sterke start van Berkel overklaste de Groningse formatie van coach Sten Dallinga de meiden van Egmond Blinker op alle fronten. De eindstand werd 2-7 voor Oranje Nassau na een 2-3 stand bij rust.

Voor Berkel scoorde Michelle Arbman en Sabrina Pocorni en voor Oranje Nassau werden de doelpunten gemaakt door Boukje Hiemstra, Maaike Stam en Bobby Dijkstra. Amy in het Veld en Annika Vos namen ieder twee doelpunten voor hun rekening.

Een ongelijke strijd want Berkel kwam er niet aan te pas. In de eerste helft ging het nog gelijk op alhoewel de meiden uit Groningen het beste spel lieten zien. Michelle Arbman opende voor thuisploeg Berkel op Sportpark Het Hoge Land al in de eerste minuut de score.

Pas in de 29e minuut scoorde Boukje Hiemstra de gelijkmaker. Een fout in de organisatie van Berkel waar Oranje Nassau van profiteerde.

In de 34e minuut weer zo’n diepe bal en Amy in het Veld zette Oranje Nassau op voorsprong. Twee minuten later werd het 1-3 uit een vrije trap van Annika Vos.

Berkel vocht terug en creëerde wat prima mogelijkheden. Goed doorgaan van Sabrina Pocorni leverde voor Berkel in de 41e minuut de aansluitingstreffer op.

In de rommelige tweede helft liet Oranje Nassau er geen gras over groeien. In de 47e minuut werd Amy in het Veld diep gestuurd en schoot de vierde treffer voor Oranje Nassau achter doelvrouw Dominique van de Kerkhof in de touwen.

Vijf minuten later de aanval van Klarieke Sebens met Annika Vos en Bobby Dijkstra die de paal toucheerde. Druk van de meiden uit Groningen en in de volgende aanval schoot Maaike Stam het leer wel in de touwen.
Berkel kreeg de organisatie niet op orde om meer grip te krijgen op het opportune spel van de Groningse formatie.

De ploeg van Egmond Blinker scoorde via Melanie den Dulk maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Een tegenvaller en ook werd Berkel opnieuw met de neus op de feiten gedrukt via Bobby Dijkstra die in de 57e minuut de 2-6 scoorde. Twee minuten later scoorde opnieuw Oranje Nassau via Carmen Haitsma maar ook dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.
In de 66e minuut bepaalde Annika Vos voor Oranje Nassau de eindstand op 2-7.

De Groningse meiden waren in de tweede helft oppermachtig. Voor Berkel slechts twee mogelijkheden. Eerst Sabrina Pocorni en later een prima actie van Bianca Troost. De score had nog kunnen oplopen als Boukje Hiemstra juist had gericht. De bal caramboleerde via de binnenkant van de paal weer in het speelveld.
Oranje Nassau een klasse beter met kort en snel positiespel. Berkel liep achter de feiten aan en kwam niet in het eigen spel.