Wassenaar verslaat in spannend duel Oegstgeest

De vrouwen van Wassenaar deden goede zaken. De ploeg van coach Leo Verkerk won in een spannend duel met 4-3 van Oegstgeest. De stand bij rust was 1-1. Het verschil werd in de tweede helft gemaakt met Jet van Schie als toppertje die een paar efficiënte doelpunten voor haar rekening nam. Suyenne Harreman scoorde fraai uit een vrije trap. Een matige inspiratieloze eerste helft werd in het tweede deel omgezet in een karaktervol duel. Spanning met veel inzet en iedere keer kwam Oegstgeest op voorsprong. Fenneke Heimovaara nam voor de meiden uit Oegstgeest twee doelpunten voor haar rekening en Marije van Leeuwen scoorde een beauty.
Wassenaar - Oegstgeest

Wassenaar wilde dolgraag weer eens proeven van een overwinning. Wedstrijden op rij werd het onderspit gedelfd. De vele blessures speelden daar een allesbeslissende rol in met altijd veel omzettingen in het groen-witte team. Nu zelfs met voorstopper Leonie van Eijk onder de lat die haar territorium met elan verdedigde.
De opening van de wedstrijd was matig. Het regenachtige weer speelde beide partijen op Sportpark Kerkehout danig parten. Het was even wennen om met de natuurlijke omstandigheden om te gaan en de meiden uit Oegstgeest leken dat in eerste instantie beter onder controle te hebben.

In de tweede minuut was het Oegstgeest met een fraaie snelle aanval op rechts met Tatum van der Voort. De pass op Fenneke Heimovaara maar doelvrouw Leonie van Eijk zat daar goed tussen. Ook Eefje van Dam kreeg een mogelijkheid en aan de andere kant kreeg Suyenne Harreman de mogelijkheid de score te openen maar haar inzet ging net langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. Net als trouwens een mooie actie van Jet van Schie.

Gelijk opgaand de beide aan elkaar gewaagde kemphanen met aanvallen over en weer maar veel foutieve passes. Oegstgeest trok het initiatief naar zich toe en zette druk. In de 22e resulteerde dat in een voorsprong voor de geel-rode formatie. Fenneke Heimovaara speelde zich knap vrij en schoot het leer achter Leonie van Eijk in de touwen.

Een verdiende voorsprong op dat moment. Wassenaar kon niet imponeren en kreeg de strategische linies niet op orde. Het probeerde het wel op links met de slinkse bewegingen van Peta Smith. Even later zelfs een loeihard schot van Smith wat geen doel trof maar wel een beter lot had verdiend. De druk nu van Wassenaar met de terechte gelijkmaker in de 36e minuut van Jet van Schie die zich prima vrijspeelde op aangeven van Peta Smith.
Vlak voor de pauze nog een mogelijkheid voor Fenneke Heimovaara maar haar inzet ging rakelings voorlangs.

De druilerige regen viel gestadig op de groene grasmat maar dat deerden de beide kemphanen niet. De spirit duidelijk aanwezig in de tweede helft en het zou erom gaan spannen. In de 51e minuut scoorde Marije van Leeuwen op aangeven van Laura de Groot een wel heel fraai doelpunt. Lepelde het leer over Van Eijk heen in het kruis. Oegstgeest opnieuw op voorsprong in het nu levende en meeslepende duel.

Vijf minuten later kwam Wassenaar weer op gelijke hoogte. Een vrij trap rond de zestien werd door Suyenne Harreman in de uiterste hoek tegen het net geschoten. Een schitterende genomen vrije trap en de stand weer in balans. De thuisploeg wilde meer en zette druk maar dat betekende ook dat Oegstgeest meer ruimte kreeg om snel te counteren. Daar profiteerde de listige en snelle Fenneke Heimovaara volledig van en schoot in de 65e minuut Oegstgeest opnieuw op voorsprong.

Wassenaar kreeg het spel nu wel volledig onder controle. Kristel Valk, Els Marije, Kim Verhart, Jutine Bruijs, Yvonne van Schie met dochter Jet aan de basis om Oegstgeest verder onder druk te zetten. Het leer werd snel rondgespeeld via de vele schakels van de geoliede machine. Prachtige bewegingen van Peta Smith op links en het noeste werken van Suyenne Harreman de basis voor de eensgezinde inzet en souplesse. In de 71e minuut bracht Jet van Schie de stand weer in balans.

Pressie voetbal van Wassenaar dat duidelijk de winst met de drie punten thuis op Kerkehout wilde houden. In de 75e minuut maakte opnieuw Jet van Schie het verschil door de 4-3 in de touwen te schieten. In het laatste kwartier een conditioneel beter Wassenaar die het duel op alle fronten controleerde.

Spannend was het wel in de gestadig neervallende regen. Op karakter en inzet werd door Wassenaar de reeks verliespartijen doorbroken en de zo gekoesterde drie punten verdiend. De ploeg van coach Leo Verkerk toonde naast een enorme dosis veerkracht de eensgezinde collectiviteit om te strijden voor resultaat.
Coach Leo Verkerk was supertrots op zijn meiden en maakte een groot compliment. Terecht uiteraard want de inzet was doorslaggevend voor het behaalde resultaat.