RVVH walst over Prinses Irene

De tweekamp tussen RVVH en Prinses Irene was verleden week al beslist. RVVH won in Nistelrode met 1-4 en van veel spanning bij de speelsters in beide kampen was dit keer geen sprake. Maar toch zoals RVVH coach Michel Visser het al eens eerder verwoordde blijft de bal rond. Want in de eerste helft een prima spelend Prinses Irene dat met lef de tweede confrontatie aanging. De meiden van halfgod Hercules hadden daarop geen antwoord. Ondanks de vroege 1-0 voorsprong via een doelpunt van Samira Benchamach. In het tweede deel een geheel ander duel.
RVVH - Prinses Irene
Thuisploeg RVVH kwam in de juiste cadans en walste over de jonge meiden van Prinses Irene heen. De moegestreden meiden van coach Ronald Couvreur bleven voetballen maar gingen echter vol lof strijdend ten onder. Het waren zeven mooie en efficiënte treffers van achtereenvolgens Lisanne van Gelder, Cherraine Breinburg, twee treffers van Samira Benchamach, opnieuw Cherraine Breinburg, Manuela Grootenboer en de achtste treffer werd gescoord door aanvoerster Nikki de Roest. Het sportieve duel was in handen van het prima acterend scheidsrechterlijk trio onder leiding van Cees Verhoef uit Alphen aan den Rijn. Als assistenten waren aangewezen Arie Lingen uit Gouda en Vito van Drunen uit Barendrecht.

Vooraf sprak coach Ronald Couvreur van Prinses Irene over een te groot verschil van kwaliteit. Met name het scorend vermogen van thuisploeg RVVH zou op een hoger plan liggen. Met deze uitspraak kreeg de sympathieke strateeg het gelijk wel aan zijn zijde. Veel afwezigen bij de ploeg uit Nistelrode en de jeugd aan zet. En juist die jonge kanjers speelden met hun teamgenoten een heerlijke partij voetbal.
Voor coach Michel Visser was de tweestrijd al beslecht echter met in het achterhoofd dat de bal rond is en blijft. Natuurlijk weer een optreden voor het trouwe thuispubliek dat benieuwd was of de lijn naar promotie tot de mogelijkheden gaat behoren.

De vele toeschouwers kregen een prima start te zien van Prinses Irene. In de derde minuut en strafschop wegens hands in de zestien. Leidsman Cees Verhoef wees naar de stip en volgens de regels van het spel was dat een juiste beslissing. Amy van den Berk schoot het leer echter loeihard tegen de staander. In de rebound kon Veerle Donkers de bal niet onder controle krijgen om alsnog resultaat te boeken. Een actie een minuut later aan de andere kant met Alyssa Dijkstra en Lisanne van Gelder maar gelegenheidsdoelvrouw Jamie van den Nieuwendijk greep goed in.

In de zevende minuut kwam RVVH op voorsprong. Een splijtende pass van aanvoerster Nikki de Roest op Samira Benchamach die keurig afdrukte. Wedstrijd in feite al beslist maar de meiden uit Nistelrode gaven wel degelijk hun visitekaartje af. Mogelijkheden voor Sharron van Os, Veerle van Schaijk en Talitha Groenendaal maar de kracht van dit Prinses Irene lag meer op het middenveld.

De strategie van Couvreur prima met Britt van de Wiel, Lindy Pittens, Meggie van de Oever, Meggie Wijnen en Marit van de Lee die toch maar fraai RVVH aan de ketting hield.
Wel mogelijkheden voor Nikki de Roest. Ook Lisanne van Gelder en Samira Benchamach kregen kansen maar een doorbraak kon niet worden geforceerd.

In de tweede helft een geheel andere wedstrijd. Het verdelen van de energie en ervaring van doorslaggevend belang. Esmeralda van den Heerik wees met een fraaie rush de meiden van halfgod Hercules de weg naar succes. Haar inzet ging net over echter de daadkracht en doel was duidelijk. Snode plannen ondanks dat Prinses Irene bleef strijden voor een beter resultaat. Paulien Kraaijeveld en Chelsea Disseldorp met sluitpost Destiny Snoek gaven de voorwaartsen geen ruimte in een leuk sportief maar bovenal attractief duel. Er was geen houden meer aan voor Prinses Irene want in de 54e minuut was het Lisanne van Gelder die lekker mocht doorgaan en de 2-0 scoorde.

Vier minuten later was het Cherraine Breinburg die het leer in de touwen schoot. Dan de 63e en 65e minuut met Samira Benchamach die twee maal scoorde na mooie aanvallende combinaties.
Twee minuten later opnieuw Cherraine Breinburg met de 6-0. Een vlammend schot van Lindsey de Zwart werd vakkundig gestopt door Jamie van den Nieuwendijk.

In de 79e minuut heel goed werk van Manuela Grootenboer die alert reageerde en ook haar treffer meepikte in dit duel. De supporters scandeerden al de tien maar zover zou het niet komen. De treffer in de 84e minuut was voorbestemd voor aanvoerster Nikki de Roest die de eindstand bepaalde op 8-0 in het voordeel van RVVH.

Een attractief duel met twee strijdende partijen die elkaar ondanks het eindresultaat wel in hun waarde hielden. In de eerste helft goed positiespel van Prinses Irene en in de tweede helft kwamen de meiden van halfgod Hercules op stoom met goed voetbal. RVVH door naar de finaleronde om het uiteindelijke doel, promotie naar de Topklasse vrouwen, af te dwingen.