Jong FC Twente verslaat RVVH en is kampioen!

Jong FC Twente is de trotse kampioen in de Hoofdklasse voor Vrouwen. In de noodzakelijke beslissingswedstrijd om de titel versloegen de meiden uit Enschede de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules. Het werd 2-0 na een 0-0 stand bij rust. Doelpunten van Fieke Hendriks en in de laatste minuut Bente Jansen. Geen goed voetbal maar wel een spel met een hoog amusementsgehalte met spanning en emotie. Ook de afsluiting van een prima seizoen voor Twente en dat met een traan. Een formatie die bovenal afscheid wilde gaan nemen met de titel. Een titel overigens zonder toekomst. Immers deze groep is wegbezuinigd en stopt. Geen toekomst meer voor de jeugd, het is de wereld op z’n kop. Het is over en uit daar in Enschede met Jong FC Twente.
Jong FC Twente - RVVH
RVVH was in de eerste helft op het sportcomplex van Eldenia in Elden bij Arnhem de slimste ploeg. Fysiek sterker en creëerde voldoende mogelijkheden om afstand te nemen maar verzuimde. De jonge meiden van Twente daarentegen technisch goed en hadden het middenveld onder controle maar de gevaarlijke diepe bal van RVVH was het grootste probleem. In het tweede deel opnieuw RVVH met druk en mogelijkheden. Ruimte nu echter voor de snelle uitvallen van Twente en dat had succes. Centraal verdedigster Fieke Hendriks scoorde in de allerlaatste wedstrijd haar allereerste doelpunt en was daar wel heel erg blij mee. De bevrijdende treffer vlak voor tijd was een fraai lobje van Bente Jansen. De wedstrijd was in uitstekende handen van het arbitrale trio onder leiding van Eric Huisman uit Westervoort. Als assistent scheidsrechters waren aangewezen Frank de Haan uit Barneveld en Sjako Hendriksen uit Ederveen bij Ede.
De start was wel degelijk voor RVVH met Ramona van der Harst die brutaal Cherraine Breinburg wegstuurde. Eenzelfde situatie aan de andere kant met Zoï van der Ven die Cheyenne van den Goorbergh in stelling bracht. Een leuke opening met spanning binnen de lijnen die langs het veld goed merkbaar was. Alyssa Dijkstra met een uitstekend pass op de beweeglijke Cherreine Breinburg maar de meiden van halfgod Hercules liepen zich vast op Joos van Os, Licia Darnoud en Fieke Hendriks.

Na een kwartier kwam Twente steeds beter in het spel. Een vrije trap van Bente Jansen verdween net langs de verkeerde kant van de staander en een inzet van Maxime Bennink werd tot corner verwerkt. Fraaie hoekschoppen van Kelsey van der Laan maar verdedigend waren de fysiek sterke meiden van RVVH met Paulien Kraaijeveld, Manuela Grootenboer, Esmeralda van den Heerik en Chelsea Disseldorp heer en meester.

Twente zette de meiden van Hercules onder druk met een hoge dosis power play. Ruimte voor RVVH met Samira Benchamach die werd weggestuurd door Esmeralda van den Heerik. Raakte het leer niet goed maar het was wel een vrije kans en een mogelijkheid om op voorsprong te komen voor de blauw-witte ploeg. Twente oogde achterin onzeker en had moeite met de diepe en hoge ballen van RVVH.
RVVH kreeg in de 25e minuut nog zo’n ultieme mogelijkheid met Cherraine Breinburg die door Chelsea Disseldorp diep werd gestuurd. Aan de andere kant fraaie technische hoogstandjes van Sabrine Ellouzi maar een doorbraak op de vesting van Destiny Snoek werd niet gevonden. Wel schoten van Zoï van der Ven en Cheyenne van den Goorbergh maar Snoek greep goed in.

In de 35e minuut weer zo’n mogelijkheid met Manuela Grootenboer en aanvoerster Ramona van der Harst. Een fraaie aanval waarbij het leer voor de voeten kwam van de vrijstaande Wendy Mulder die echter het leer over schoot.
Vlak voor het rustsignaal van Eric Huisman was het Sabrine Ellouzi die vrij voor sluitpost Destiny Snoek verscheen maar greep vakkundig in.

In de 46e minuut hilariteit vanwege het gestrekt gaan van scheidsrechter Huisman die in de baan van een pass van Samira Benchamach net op het verkeerde been stond. Snel en met acrobatisch krachten weer rechtop met de fluit in de hand. De aanval kreeg een vervolg voor RVVH met Breinburg die rakelings naast schoot. Aan de andere kant mogelijkheden van onder meer Sabrine Ellouzi, Maud Asbroek en Zoï van der Ven met snelle uitvallen.

Het was geforceerd en te nerveus om het de achterhoede van RVVH moeilijk te maken. In de 61e minuut opnieuw druk van RVVH met toch behoorlijke mogelijkheden voor Cherraine Breinburg en Wendy Mulder na vrije trappen van Ramona van der Harst.
De beslissingswedstrijd kantelde. Door de druk van de meiden van Hercules hanteerde nu Jong FC Twente de lange bal. En dat zou Twente het benodigde succes gaan opleveren mede door de vooruitgeschoven posities in de Ridderkerkse verdediging. Eerst nog een speldenprikken van Maxime Bennink en Sabrine Ellouzi na een hoekschop van Kelsey van der Laan maar in de 68e minuut was het wel raak.

Opnieuw Van der Laan met een corner die in eerste instantie nog werd weggewerkt echter Maxime Bennink onderschepte de bal op rechts en die passte het leer op de links geheel vrijstaande Fieke Hendriks die in haar allerlaatste Jong Twente duel als centrum verdedigster geen fout maakte en haar eerste doelpunt scoorde. Een doelpunt om in te lijsten en dat was ook de mening van Mink, de jongere broer van Zoï van de Ven die ademloos langs de achterlijn de wedstrijd volgde.

Een voorsprong voor het zo organisatorisch zo getergde FC Twente. RVVH moest nu komen en creëerde wel mogelijkheden maar de overtuiging ontbrak. Samira Benchamach en Wendy Mulder kregen kansen maar de allergrootste mogelijkheid was het misverstand tussen Kelsey van der Laan en Fieke Hendriks bij het weg koppen van de bal.

Hendriks scoorde met het hoofd bijna voor een tweede keer maar dan in het eigen doel.  De lat bood echter met het bekende engeltje redding en de terugspringende bal kreeg Wendy Mulder niet onder controle.
In de allerlaatste minuut de definitieve beslissing met de slimme Bente Jansen die het leer met een fraai lobje over Snoek in de touwen schoot.

Jong FC Twente de trotste kampioen van de Hoofdklasse zaterdag en goaltjesdief Fieke Hendriks was daar maar wat blij mee. Ook met haar eerste doelpunt. ‘Het is een geweldige afsluiting, nu gescoord en dat is zelfs voor de eerste keer. En dat in juist de allerlaatste wedstrijd’, aldus de super trotse en dolblije Hendriks die wel heel nuchter en met beide benen op de grond haar verdedigende carrière kan voortzetten bij het keurkorps in Enschede.
Bij RVVH waren de druiven dit keer zuur.  Na de felicitaties van coach Michel Visser aan het adres van Jong FC Twente ook de complimenten naar zijn eigen meiden. Het lukte maar niet om een doorbraak te forceren en dat is jammer. ‘Als je wilt winnen moet je simpel gesteld wel de kansen verzilveren. Normaal gesproken geen enkel probleem maar dan toch de spanning die van invloed is in zo’n beladen duel’, aldus strateeg Michel Visser van RVVH.

FC Twente de kampioen zonder toekomst en voor RVVH rest de nacompetitie om alsnog het ticket te verkrijgen voor de zo felbegeerde plek in de Topklasse voor vrouwen.

Meer beelden van de beslissingswedstrijd tussen Jong FC Twente en RVVH ziet u hier