RCL verslaat RVVH met het kleinst mogelijke verschil

De topper tussen RCL en RVVH op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp werd beslecht in het voordeel van thuisploeg RCL. Het werd 1-0 na een gelijke stand bij rust. In de eerste helft een aantrekkelijk duel met wat mogelijkheden voor de aan elkaar gewaagde kemphanen. In de 51e minuut maakte Marijke van den Berg het verschil en drukte simpel maar deskundig het leer in de touwen. Een beauty van een aanval via Jill Gotink en Riejette de Roo. Die voorsprong gaf RCL niet meer uit handen. Wel druk van RVVH maar het ondoordachte spel leverde voor de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules niets op. RCL controleerde het duel wat onder leiding stond van de goed fluitende Nico Bot uit Bodegraven.
vv RCL - RVVH
Een topper op papier maar het was geen hoogstaand voetbal tussen RCL en RVVH. Wel uiterst spannend in hoog tempo gespeeld met veel werkvoetbal en ook dat is aantrekkelijk om te zien. De belangen groot want winst de inzet van de twee formaties. Meedoen in de race om het kampioenschap in de Hoofdklasse of in ieder geval promotiewedstrijden spelen voor een plek in de Topklasse.
Isabel Gulden kreeg voor RVVH de eerste mogelijkheid en Riejette de Roo voor thuisploeg RCL. Wendy Mulder met een indraaiende hoekschop maar sluitpost Kimberly Heijne hield de poort steevast gesloten. Ook Nikki de Roest liet haar aanvallende aspiraties zien echter in de verdediging van RCL stonden Romana Bernardon, Kirsten Kok en Noëlle Opdam paraat.

In de 15e minuut de bijna volledige herstelde Jill Gotink met een knappe actie voor de Leiderdorpse ploeg. Ook leuke duels tussen Bianca van der Meer en Alyssa Dijkstra met voor Van der Meer een aantal mogelijkheden in de gelijk opgaande strijd. Het tempo ging omhoog en het werd werkvoetbal met veel sportieve strijd. Goed dat het haar van Dominique van Wensveen nog feilloos en strak in model zat na een actie met Cherraine Breinburg.

Immers de vrije trappen van Van Wensveen waren dreigend en gingen net over of naast het doel van Destiny Snoek. Aan de andere kant mogelijkheden voor Wendy Mulder en Manuela Grootenboer maar de coördinatie liet dit keer te wensen over.

In de 25e minuut Kreeg Marijke van den Berg een kans. De spanning nam toe met minder kwaliteit en de meiden van Hercules speelde de lange bal die niet aankwam. De Racing profiteerde daarvan ten volle en was bruisend snel in de omschakeling. Riejette de Roo in de 31e minuut met de jonge Shan Bazaz op rechts die soms Chelsea Disseldorp te vlug af was maar gescoord werd er niet. RCL wilde wel afstand nemen met Bianca van der Meer en Marijke van den Berg echter sluitpost Destiny Snoek liet dat niet toe. In de laatste fase van het eerste deel kreeg Manuela Grootenboer pardoes het leer in de voeten geschoven en had moeten scoren maar de scherpte en overtuiging ontbrak.

Na de thee in de 51e minuut kwam RCL op voorsprong. Een prima uittrap van Kimberly Heijne werd stijlvol opgepikt door Jill Gotink. Met een simpel ogende beweging en een bijzonder hakballetje werd Riejette de Roo op links weggestuurd en met een korte slimme steekpass bereikte het leer Marijke van den Berg. Die speelde zich knap vrij en op bijzondere koelbloedige wijze maakte Van den Berg het verschil. Een beauty van een aanval via de speelsters met een magnetische aantrekkingskracht met souplesse en snelheid en bekroond met een schitterend doelpunt. Een voorsprong voor RCL en dat niet geheel onverdiend.

De Racing heerste op het middenveld en RVVH speelde te onnauwkeurig en te gehaast om een doorbraak te forceren. De lange bal kwam vaak niet aan en bovendien controleerde de thuisploeg het spel. Shan Bazaz en Marijke van den Berg kregen nu zelfs de mogelijkheden de wedstrijd in het slot te gooien maar verzuimden. Ook Cherraine Breinburg kreeg nog wat mogelijkheden echter Kimberly Heijne pakte alles.

In de 65e minuut kwam Ramona van der Harst in het veld bij RVVH even later gevolgd door Samira Benchamach die na een te lange blessureperiode weer minuten mocht maken van coach Michel Visser. Het effect van de inbreng van de getalenteerde speelsters werd niet gehonoreerd voor de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules. Wel kansen maar de controle ontbrak terwijl juist dat effect wel degelijk collectief goed werd uitgevoerd door de meiden van coach Janet Griffioen.
In de 74e minuut opnieuw RCL met inzetten van Marijke van den Berg, Shan Bazaz en Riejette de Roo. Het leer werd echter vlak voor de doellijn nog weggewerkt door Nikki de Roest.

Een terechte overwinning van een slim spelend RCL die RVVH niet in hun spel liet komen. Wel met het kleinst mogelijke verschil maar dat maakte voor winnend coach Janet Griffioen niets uit. ‘Het zijn drie hele belangrijke punten om mee te blijven doen in de race voor promotie’, aldus Janet Griffioen.
‘Geen echt uitspeelde mogelijkheden in het duel maar wel een wedstrijd vol vechtlust’, was de mening van Willem Grootenboer van RVVH die net als Ramona van der Harst teleurgesteld was met dit resultaat. ‘Het was te onrustig en de echte dreiging ontbrak’, aldus de altijd vriendelijke Van der Harst.
Voor het magische drietal van RCL die alles weten over zwaartekracht en het magnetisme werd het een middag om in te lijsten. Jill Gotink, Riejette de Roo en Marijke van den Berg keken tevreden terug op hun driehoeksspel en straalden als heldere sterren in de nacht.