SVS pakt eerste punten tegen Smerdiek

Thuisploeg SVS speelde op Sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel tegen Smerdiek uit het Zeeuwse Sint Maartendijk. In de eerste helft kreeg het publiek een prima wedstrijd voorgeschoteld. Spanning en goed voetbal met twee teams die nog geen punten hadden in de Eerste Klasse A. Maar wel degelijk attractief spel op hoog niveau van beide kemphanen.
SVS opende de score maar een kwartier later werd het weer gelijk. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende Rob van der Steen uit Alphen aan den Rijn kwam Sport Vereniging Schollevaar opnieuw op voorsprong.

SVS - Smerdiek
Na de thee in de 52e minuut een misverstand in de achterhoede van Smerdiek en daar profiteerde SVS van. Een riante 3-1 voorsprong en het geloof in eigen kunnen ebde zienderogen weg bij de meiden van het Zeeuwse Tholen. Het middenveld van SVS controleerde en de meiden liepen sprankelend naar een 6-2 overwinning. De eerste drie punten binnen bij SVS en dat voelde wel heel lekker aan.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg met fris aanvalsspel met Shawni Latuheru en Marcela Cabrera. Anouk Angkotta kreeg de kans maar de scherpte was er nog niet. Even later was het Elizabeth van der Velde die mocht uithalen. Ook zonder het zo gewenste resultaat. Aan de andere kant kreeg aanvoerster Angelique Hage en later Anne Hage met een schot de kans om de score te openen. Ook Colinda van der Steen mocht het van afstand proberen maar de scherpte ontbrak en natuurlijk Daphne Prins die als sluitpost scherp was.
In de tiende minuut een uithaal van Marcela Cabrera en Wendy de Wilde keerde de inzet nog op de doellijn. SVS controleerde het spel en in de vijftiende minuut kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong.

Goed opbouwend werk van Cabrera met Felicia Farhad Sedighi die vanaf links strak voorzette op de inkomende Elsa Pinto. Die stond ongedekt en scoorde heel keurig voor de blauw-witte thuisploeg.
Sport Vereniging Schollevaar had het duel in handen en pech voor Smerdiek speelsters Sanne de Vliet die geblesseerd het speelveld moest verlaten. Saffira Hoesseinbaks was haar vervangster.
Een beter combinerende ploeg van het trainerstrio Jerrel Shewpersad, Kevin Kashanian en Clyde Blokland. De linies sloten prima op elkaar aan en er leek geen vuiltje aan de blauwe lucht.

Maar de Zeeuwse meiden van de coaches Martin Vaissaire en Servaas Brouwer kwamen wel heel erg goed terug in het spel. Een vrije trap van Yazzmin Geijs luidde een hele sterke periode in voor de blauw-zwarte ploeg. Het tempo omhoog en een volle mogelijkheid voor Griffith Vaissaire die toch had moeten scoren. Kansen ook voor Naomi van Mierlo en aanvoerster Angelique Hage die het leer prachtig om Daphne Prins krulde maar de staander stond daarbij in de weg. Ook de kracht van Anne Hage voor dit Smerdiek werd weer eens ten voeten uit opgediend. De motivatie van Anne Hage met een grote dosis inzet de drijfveer van het elftal uit Sint Maartensdijk.

In de 33e minuut stond natuurlijk Anne Hage zelf aan de basis van de gelijkmaker. Maakte op rechts vele meter een zette strak voor op de geheel vrijstaande Naomi van Mierlo die prima afdrukte.
De stand weer volledig in balans en Smerdiek had nu de touwtjes strak in handen. Weer een mogelijkheid voor Anne Hage en later Colinda van der Steen en het wachten was op een treffer voor Smerdiek. Die viel niet want het hoge tempo konden de meiden uit Zeeland niet vasthouden.

Het tij keerde en in de 43e minuut scoorde aanvoerster Anouk Angkotta voor SVS. De opbouw van Milou Hoefsloot op links die Felicia Farhad Sedighi wegstuurde. Een op maat voorzet volgde op de vrij staande Angkotta die scoorde in dit aantrekkelijke duel dat nog alle kanten uit kon gaan.

In het begin van de tweede helft opnieuw de druk van SVS maar ook de snelle counters van Smerdiek die bedreigend waren voor Daphne Prins. Op de rand van de zestien werd Angelique Hage onderuit gelopen maar de vrije trap van Colinda van der Steen leverde niets op. In de 52e minuut een ogenschijnlijke heel eenvoudige bal die steevast de prooi moest worden voor doelvrouw Lisanne van Eekelen maar Saffira Hoesseinbaks liep ongelukkig tegen haar sluitpost aan en bracht haar uit balans.

Geen controle meer over het leer die voor de voeten kwam van Felicia Farhad Sedighi en daar profiteerde ze dankbaar van en schoot dit buitenkansje in.
Een 3-1 voorsprong voor SVS en de wedstrijd was in feite gespeeld. SVS controleerde en speelde nu vrij en zonder enige druk het leer via links en rechts sprankelend rond. Wissels werden ingebracht en natuurlijk waren er wel spaarzame uitvallen van onder meer Angelique Hage maar Daphne Prins was koning van haar territorium.

In de 75e minuut weer die snelle Felicia Farhad Sedighi die met fraaie bewegingen zich vrij speelde en de bal in de voeten schoof van Anouk Angkotta die uiterst beheerst en koelbloedig scoorde. Drie minuten later een herhaling van feiten en opnieuw Anouk Angkotta die haar derde doelpunt van de middag scoorde.

De stand 5 tegen 1 en de jong van geest zijnde Anne Hage verbeet zich. Die lade zich nog een keer op. Op pure wilskracht scoorde Anne Hage in de 85e minuut de tweede treffer voor Smerdiek terwijl Angelique Hage de vette pech had de staander nog een keer te raken.

Maar er was maar één team die als collectief opereerde en dat was de thuisploeg. Prachtige aanvallen in de laatste fase en in de 89e minuut was het opnieuw Felicia Farhad Sedighi die mocht scoren. De 6-2 een feit en de eerste drie punten voor SVS in een uitstekend duel.

Een dik verdiende overwinning van SVS op Smerdiek dat bij vlagen wervelend speelde. Drie prachtige doelpunten van Anouk Angkotta en twee van Felicia Farhad Sedighi en natuurlijk niet te vergeten het eerste doelpunt van Elsa Pinto. Smerdiek kwam heel erg sterk terug en scoorde via Naomi van Mierlo en in de tweede helft via de onverzettelijke Anne Hage.

Na afloop vertelde de nummer 13 Anne Hage van Smerdiek dat de jonge ploeg nog niet op elkaar is ingespeeld. Het was geen direct excuus maar wel de realiteit van het moment en daar had Hage helemaal het gelijk aan haar zijde. Was uiteraard teleurgesteld dat het niet lukte en ook de andere kopjes van de Smerdiek speelsters stonden er niet vrolijk bij. Een kwestie van veel trainen en oefenwedstrijden spelen om de balans weer in het elftal terug te brengen.

SVS - SmerdiekAanvoerster Anouk Angkotta van SVS was natuurlijk de grote vedette van de middag op Sportpark Schenkel. Scoorde maar liefst drie keer en dat straalde Angkotta uit met een glimlach van oor tot oor. Was zichtbaar erg blij en dat mag uiteraard. ‘We hebben nu eindelijk punten gepakt. Daarnaast en misschien wel het belangrijkst stond er een ploeg die als eenheid voor resultaat wilde gaan’, aldus de aanvoerster van SVS.
Wijze woorden van de jonge dame met een prima analyserend vermogen. Haar team won verdiend en de collectiviteit zegevierde met soms sprankelend voetbal.

Meer beelden van het duel tussen SVS en Smerdiek ziet u hier.